Retenční nabídky Vodafone (vše kromě Tarifomatu)

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod 5uch 23. 1. 2024 18:22

Ten pevný internet by měl jít stáhnout bez problému na 299 + 70 Kč.
V době, kdy ho nabízeli novým zákazníkům za takovou cenu nastálo, jsem zavolal a řekl si o ni... a během pár minut bylo zařízeno. Pravda, šel jsem z historického tarifu 300 Mbps na tarif v aktuální nabídce s 250 Mbps, ale zase se mi zvedl trochu upload.
Jsou tu ale i borci, co tvrdí, že to jde ještě níž.

Pokud jde o mobilní tarif... tak tam se jde (obecně) dostat na ceny cca poloviční proti ceníkovým. Do dokumentace tyhle ceny samozřejmě nikdo nedá, maximálně je použije jako dočasně platnou akviziční nabídku pro nové zákazníky.

Pokud je k dispozici levná optika, asi není co řešit a přejít na ni. Pokud jen xDSL, tak asi raději zůstat na kabelu od UPC (nebo si to xDSl nejprve v praxi vyzkoušet, pak teprve rušit kabel).
Moderátor, co pamatuje Siemens ME45
5uch
Moderátor

Odeslat příspěvekod Milos 23. 1. 2024 18:30

Kubík Čejvenků píše:Ukazuje to 258 pro stahování a 19 pro nahrávání. Myslím, že tu jde optika, ono to nejde ověřit bez zadání čísla a to pak hned někdo volá. Ale jsem ve středu krajského města.
Díky za ten tip na T-mobile, doufám, že to mají v oficiální nabídce, u Vodafone mi nabízeli věci, které tam nemají. Schizofrenie.

Když při tom ověřování zadáš nějaké neexistující číslo, tak ti nikdo volat nebude ;-)
Ten T-Mobile tarif za 465Kč lze získat zde https://eshop.t-mobile.cz/prejdete Sleva 50% platí na první tři měsíce a následně lze v rámci retence prodloužit na 5 let. Pevný internet u T-Mobile lze mít cca. za 300Kč + 50Kč za modem.

Jinak kdybys chtěl ušetřit a zůstat u Vodofone, tak by stačilo přejít na nějaký nižší mobilní tarif, místo toho extra drahého tarifu za 1450,91Kč (po slevě za 870,55Kč). Je vidět, že už na něj máš 40% slevu, tak se nedivím, že ti Vodafone nabídl dodatečnou slevu jen na ten pevný internet (cena po slevě 299Kč).
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod standavfr 23. 1. 2024 20:28

Pevný internet stejně provozuje Cetin, koukni na jejich stránky, mají tam seznam partnerů. Nej.cz má pevný internet za 300.
standavfr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kubík Čejvenků 24. 1. 2024 15:02

Omlouvám se za pozdní reakci, ale mám tady limitovaný poče příspěvků za den, jakožto zelenáč.
Díky za vysvětlení a reakci.
Dost těžko se ty nabídky nějak vyhodnocují, když to, co je psané, je pro bulíky jako jsem byl já doteď, co se nezajímají, jestli to nejde levněji. Mě přinutila až současná situace, kdy potřebuji osekat výdaje.
U nás je možnost pevného internetu od lokálního providera, ale je to za 300 Kč a k tomu aktivace a modem a instalace, což z toho u 2-leté smlouvy dělá asi 350 Kč.
To je skoro jako ta poslední nabídka od Vodafone, co mi dali předtím, než jsem to vypověděl.

-- 24. 1. 2024 15:06 --

Chápu, že už jsemměl na ten mobilní neomezený tarif velkou slevu, ale podle reakcí zde, to stále bylo o storkoruny více než člověk může dostat jinde.
Je tam jedno velké ale. Pokud půjdu do T-mobile a řeknu si o ten na 3-měsíce za 465, tak potom musím zase za 3 měsíce s někým řešit, že to chci napořád.
A jak je to myšleno na 5 let? To jako závazek na 5 let?
A co když mi řeknou po 3 měsících, že to byla jenom ta počáteční sleva a teď budu platit celou sumu a nakonec budu platit více než doposud u Vodafone s tou slevou??
Kubík Čejvenků
Junior

Odeslat příspěvekod 5uch 24. 1. 2024 15:13

No ... 300 Kč za slušný internet (stabilní, nad 100 Mbps) je celkem férová nabídka.
Pořizovací náklady provozovatele na hw u zákazníka (řádově nižší tisíce)samozřejmě také někdo musí zaplatit. Tady se obchodní strategie liší... Někdo si řekne o jednorázovou platbu, někdo ji rozpouští do splátek na několik let, někdo si nechá platit "pronájem" po celou dobu poskytování služby, někdo to "schová" do ceny internetu.

Ale platí, že nikde "není oběd zdarma".

Ad sleva u TM... Pokud vím, těch pět let není závazek (ze zákona je u prostého tarifu závazek možný jen na první tři měsíce, takže nyní si operátoři zákazníky zavazují splátkami nebo podmíněnými slevami na zařízení). Jen prostě po pěti letech ta sleva skončí.

Záruka, že se po prvních 3 měsících promo slevy dohodneme na jejím pokračování samozřejmě není, ale je to dost pravděpodobné. Když ne, zvednete kotvy a vytlučete jinou promo nabídku.
Moderátor, co pamatuje Siemens ME45
5uch
Moderátor

Odeslat příspěvekod Milos 24. 1. 2024 15:19

@Kubík Čejvenků: Tomu tarifu T-Mobile "Neomezeně XL" s rychlostí 10Mb/s za 465Kč odpovídá Vodafone tarif Neomezený Super, který lze v rámci retence získat za 418Kč (nesprávně uvedená cena 497Kč opravena). V tvém případě bych tedy doporučil klidně zůstat u Vodafone, jen změnit mobilní tarif a akceptovat tu jejich poslední cenovou nabídku na stávající internet (ta běžící výpověď lze zrušit). Nebudeš muset nic řešit a cenově tě to ve výsledku vyjde na stejno, jako když přejdeš jinam :-)
Naposledy upravil Milos dne 24. 1. 2024 15:37, celkově upraveno 1
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Norgen 24. 1. 2024 15:26

Jen upřesním, že tarif Neomezený Super (10MB/s) se u Vodafonu dá sehnat za 418Kč.

Dovolím si sem po delší době postnout kosmeticky upravený přehled, který v říjnu dal do kupy uživatel .357

Neomezený Basic - Rychlost: 2Mb/s - Cena: 653 Kč - možná sleva 46% - Retenční cena: 352 Kč
Neomezený Basic+ - Rychlost: 4Mb/s - Cena: 747 Kč - možná sleva 47% - Retenční cena: 394 Kč
Neomezený Super - Rychlost: 10Mb/s - Cena: 871 Kč - možná sleva 52% - Retenční cena: 418 Kč
Neomezený Super+ - Rychlost: 20Mb/s - Cena: 997 Kč - možná sleva 51% - Retenční cena: 489 Kč
Neomezený Premium - Rychlost: Neomezené - Cena: 1307 Kč - možná sleva 50% - Retenční cena: 653 Kč
Naposledy upravil Norgen dne 24. 1. 2024 15:52, celkově upraveno 1
Norgen
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milos 24. 1. 2024 15:30

Pravda, špatně jsem se podíval, dodatečně opraveno :nenapadne
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Kubík Čejvenků 24. 1. 2024 16:02

@Milos Díky za další info a upřesnění.
Začínám mít pocit, že pokud neslevím ze svých požadavků, tak moc lepší cenu nedostanu, nicméně Vodafone ten mobil nechal na těch cca 1450 v případě zrušení pevného.
Zkusím zavolat do T-mobile.

-- 24. 1. 2024 16:02 --

@Norgen Tenhle přehled je super. díky moc.
Kubík Čejvenků
Junior

Odeslat příspěvekod Milos 24. 1. 2024 16:10

Opravdu potřebuješ mít u Vodafone ten nejvyšší (nejdražší) mobilní tarif se standardní cenou 1450Kč? :hm

V zásadě žádný z operátorů ti nedá větší slevu ze standardních ceníkových cen, než cca. 50%.
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Kubík Čejvenků 24. 1. 2024 16:20

To vůbec nepotřebuji.Jenom mi to vyskočilo na tuto cenu poté, co jsem zrušil pevný internet(respektive až uplyne 30 dní, tak mi to na ni vyskočí).
Do té doby musím vymyslet řešení a jak se zdá, tak u Vodafone to zrovna nebude. Možná nějak změnili politiku a nechtějí ty slevy tolik poskytovat. Mě nabídli těch 299 za pevný, ale v tu chvíli jsem se nezeptal, jestli bych měl tu slevu u mobilního (z 1450 na 870) jako doposud. I tak by byli podle všeho dražší než přechod k T-mobile.
Docela mě překvapilo, že když tam jsem skoro 2 0let, tak nedostanu nějakou zajímavou nabídku.
Ale jak chápu, tak dnes je potřeba pravidelně přecházet mezi jednotlivými operátory, podle aktuálních "horkých" nabídek a nehledět na značku. Z mého pohledu trochu schizofrenní svět, ale asi to tak má být.
Naposledy upravil Kubík Čejvenků dne 24. 1. 2024 16:23, celkově upraveno 1
Kubík Čejvenků
Junior

Odeslat příspěvekod nikituska 24. 1. 2024 16:20

Netušíte, jestli dává Vodafone slevy na tu jejich televizi? Dlouho jsem je ignorovala, protože neměli Smart TV aplikaci, ale už mají, tak proč je nezvážit...

Na webu vidím, že kdo už od Vodafone něco má, dostane slevu z 320 Kč na 150 Kč. To je ale pořád víc než neoperátorská konkurence...

Mám u Vodafonu Pevný internet Basic (exUPC) 250/25 Mbps za 194 + 70 = 264 Kč, takže (si troufám říct) jsem z kategorie "zákazník očekávající velké slevy" :)
nikituska
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milos 24. 1. 2024 16:32

@Kubík Čejvenků: Když porovnám srovnatelné tarify Vodafone a T-Mobile, tak mi tedy Vodafone vychází levněji:

Neomezený Super 418Kč, pevný internet 299Kč + 70Kč za modem
Neomezeně XL 465Kč, pevný internet 299Kč + 50Kč za modem
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Kubík Čejvenků 24. 1. 2024 16:42

@Milos Tak tyto ceny mi nabídnuty nebyly. Asi je to podle nějakého skóre. Nerozumím tomu. Možná mě mají označeného jako bulíka.
Pokud mi ale v T-mobile takovou nabídku (jak píšete) při přechodu nabídnou, tak to by se mi líbilo.
Kubík Čejvenků
Junior

Odeslat příspěvekod Milos 24. 1. 2024 16:48

T-Mobile ti takové ceny nabídne na první 3 měsíce, je to standardní 50% sleva pro nové zákazníky https://eshop.t-mobile.cz/prejdete Pokud je budeš chtít mít i poté, tak ale nesmíš být "bulík" :nenapadne

Být tebou, zkusím ještě zavolat do Vodafone s tím, že ti konkurence nabízí výhodnější cenové podmínky a zeptej se, za kolik ti nabídnou tarif Neomezený Super. Když ti nenabídnou cenu 418Kč, tak zkus třeba argumentovat tím, že tvůj známý takovou cenu má 8-) Pro operátory je ve výsledku výhodnější poskytnout stávajícímu zákazníkovi slevu, než o něj přijít přechodem ke konkurenci.

-- 24. 1. 2024 16:05 --

nikituska píše:Netušíte, jestli dává Vodafone slevy na tu jejich televizi? Dlouho jsem je ignorovala, protože neměli Smart TV aplikaci, ale už mají, tak proč je nezvážit...

Na webu vidím, že kdo už od Vodafone něco má, dostane slevu z 320 Kč na 150 Kč. To je ale pořád víc než neoperátorská konkurence.

Která konkurence nabízí internetovou TV s více než 100 programy za cenu pod 150Kč?
Milos
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka