Oni na to prý mají přímo skripta, komu co můžou nabídnout.
Bude v tom hrát roli několik faktorů - jak dlouho jste u nich klientem, jestli platíte faktury v čas, kolik služeb od nich máte a ta nejdůležitější věc bude to, na koho na té lince zrovna narazíte.
Ty první operátoři, se kterými se spojíte, ty prý nemají vůbec žádné pravomoci vám poskytovat jakékoliv nestandardní slevy. Smlouvání začíná až na tom výpovědním oddělení.
Podle mě každý ten operátor má i provize z toho, jak drahou službu jsou schopni vám narvat. Navíc jsou to přece jenom taky lidi, tedy pokud tam celý den musí třeba poslouchat, jak tam na ně zákazníci řvou a pak jim zavolá někdo další, který suverénně ohlásí, že chce prostě něco lepšího, jinak jde pryč, tak jé možné, že spoustě operátorům dojdou nervy a pošlou vás nepřímo do háje, aby vám to pěkně vrátily.
Tzn chce to podle mě jednat stylem "Jsem Franta z Dolní Horní", o telefonech moc toho nevím, ale dostal jsem dobrou podpultovou nabídku od konkurence, tak jestli mi nemůžete nabídnout něco podobného, tak se nic slečno neděje, jen mi prosím sdělte nějaké to ČVOP číslo, které po mě chce vaše konkurence. Nejednat prostě jako suverén, který ví, jak to tam chodí. Mě se aspoň tato strategie osvědčila.
Vyplatí se taky nenápadně poptat, jakým způsobem si můžete ke konkurenci převést i ty ostatní služby (pevný internet, tv). Né to sdělit stylem vydírání, že to klidně všechno převedete někam jinam.
A samozřejmě to nejdůležitější je, mít na ně nějakou páku. Tzn vaše smlouva musí být rozhodně v posledním měsíci před koncem její platnosti a pak mít připravený přesný popis konkurenční podpultové nabídky. Ideálně od obou ostatních konkurenčních operátorů, z té naší monopolní trojky. To jestli je ta nabídka pravdivá, nebo si ji vymyslíte, nehraje roli. Musíte se ale držet v nějakých rozumných mezích, ne si vymyslet tarify za korunu

Také jsem se zmínil o tom, že jsem slyšel o "nějakých virtuálních operátorech", kde se nemusím vázat smlouvou a mají i pěkné nabídky. Tedy že mi moc nedává smysl se uvázat na dva roky a ještě za horších podmínek. Pokud se mám znovu uvázat, tak ta nabídka přece musí být lepší, než má konkurence bez vázání.
Další věc, co by mohlo hrát roli je to, že si občas potřebuji kupovat 24 hodinové jízdenky na MHD přes SMS. Tzn fakturu mam tak některý měsíc třeba o 200 Kč díky tomu vyšší. Oni z toho asi moc provizi nemají, ale možná tak díky tomu spadám do nějakých jejich tabulek jako potencionální jouda, kterému by mohli v budoucnu narvat nějaké další placené služby. Těžko říct, jestli to má nějaký význam.
Ve zkratce to chce mít zkrátka předem připravený plán útoku, zatnout zuby a jednat slušně a mít taky trochu štěstí.