Retenční nabídky O2

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 2. 2. 2024 15:58

Uzavírám smlouvu vždycky na svoje IČO, protože pak se prý bůhvíproč lépe dosáhne na slevy (jen čtyři čísla, TV a internet), O2 mi vždycky dává 30% dolů z ceníkovky, necelou desítku budgetu do jejich shopu a pár stovek měsíčně dolů navíc fixně. Takže z celkové ceníkovky třeba 4000 měsíčně za šest služeb platím cca 2450 měsíčně - a mám v přepočtu něco nad tři stovky měsíčně navíc jakoby u nich na útratu. To je předpokládám tak nějak standardní nabídka a asi relativně výhodná? Co jsem sondoval, tak některým lidem na IČO už vyšší slevy dávat nechtějí. (Občas mě zkouší přetáhnout Vodafone, ale po konzultaci nabídne víceméně úplně to samý a já hlavně potřebuju mít dvě O2 TV, takže přechod pro mě nemá smysl...)

(Akorát mě irituje, že mi nutí tu jejich O2 Security asi za tři pětky měsíčně ke každému tarifu, nezdá se, že by mi to chtěli dát bez toho).
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod oldschooltrancer- 2. 2. 2024 19:17

Dají i bez něj, stačí vysvětlit, že to OPRAVDU nechcete a máte svůj firewall nastaven dokonale.
Mně to nutil i k iPhone, prej mě to ochrání před viry :-D
oldschooltrancer-
Junior

Odeslat příspěvekod Vaso00 2. 2. 2024 19:45

O2 funguje skvěle. Na konci prosince jsem podal výpověď, jejich směšnou nabídku ohledně Air bank poslal slušně řečeno k šipku a kolem 10.1. přešel se všemi službami k Vodafone. A dnes mi O2 volalo, zda nechci rozšířit své služby �
Rozšířil jsem je o vymazání z jejich databáze a výslovně zakázal jejich reklamní spamy.
Vaso00
Junior

Odeslat příspěvekod kpt.Picard 2. 2. 2024 20:29

Ja ten jejich “antivir” hned vypnul v aplikaci.
kpt.Picard
Junior

Odeslat příspěvekod malachi33 3. 2. 2024 10:13

Než kupovat nesmyslně předražená data s jejich trapnými párgigabajty za nesmysl, můžete zkusit Internet HD bronzový na doma, který ale není vázán na jednu BTS a funguje všude. Omezená je pouze rychlost na 20 Mbps a využívá jen 4G sítě. Stabilně po celý den ukazuje cca 18 Mbps, upload 3,5 Mbps. Ceníková cena 299 Kč na první půlrok, na prodejně 199 Kč
malachi33
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jiří P 3. 2. 2024 10:24

To že bezdrátový internet na doma není vázaný na BTS už pro nově zřízené služby neplatí. I když je v oblasti dostupný jen LTE signál tak systém už službu označuje jako Internet 5G který je vázaný na skupinu BTS v okolí adresy. Původní LTE Internet Air už zřídit, pokud vím nejde.
Jiří P
Junior

Odeslat příspěvekod malachi33 3. 2. 2024 10:30

Platí to stále i u nových smluv. Samozřejmě může se stát, že to jednou začnou omezovat na jednu adresu, ale v současnosti se tak neděje
malachi33
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jiří P 3. 2. 2024 10:35

Vím o dvou ze dvou nových smluv, u kterých je funkčnost omezená na specifickou adresu. Moc bych na tohle používání SIM karty pro fixní internet v mobilu nespoléhal, i když to bude fungovat tak to je porušení smluvních podmínek.
Jiří P
Junior

Odeslat příspěvekod malachi33 3. 2. 2024 10:45

Řekl bych, že z jejich strany jde o záměr. Jinak by nemělo smysl nabízet 20 Mbps 4G internet za úplně stejnou cenu jako rychlostně neomezený 5G internet. Takhle si vybereš jestli chceš vyšší rychlost nebo větší mobilitu. Mimochodem jsem připojen k BTS, kde je jak 4G tak 5G a telefon využívá jen 4G
malachi33
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jiří P 3. 2. 2024 10:54

O jakém rychlostně neomezeném 5G Internetu za 299 Kč mluvíš? Jestli o 5G MAX Internetu na doma tak ten není rychlostně neomezený. U něj dostaneš nejvyšší rychlost, kterou jsou ochotni v dané lokalitě nabídnout bez toho aby si přetížili síť (Takže klidně může být limit 20/2Mbps).
To že Internet Air nebyl location locknutý určitě nebyl záměr pro povoleni mobility když mobilitu podmínky výslovně zakazovali protože se jedná o fixní službu.

Kdy jsi svůj internet zřizoval? Jestli více jak před rokem tak máš asi Internet Air který není locknutý a nepodporuje 5G ale zase ho už nezřídíš.
Jiří P
Junior

Odeslat příspěvekod HABR68 3. 2. 2024 11:01

Já ho mám na chatě Pevný internet - Air Internet HD Bronzový ted za 150kč po 1.4. za 300 kč a v moje O2 je BTS gps souřadnice.
HABR68
Junior

Odeslat příspěvekod Milos 3. 2. 2024 11:30

Mám Internet v pevném místě HD Bronzový (20Mb/s) zřizovaný v listopadu 2023 a SIM karta se umí připojit ke 4G i 5G. Jestli připojení funguje i na jiném místě, to jsem nezkoušel. Na prvních 6 měsíců ho mám za 149Kč (sleva 300Kč ze standardní ceny 449Kč), na jaké ceně se "dohodneme" následně, v souvislosti se změnami tarifů a cen od 1.4.2024, na to jsem docela zvědavý :-)
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod malachi33 3. 2. 2024 12:06

Zřizováno je to letos a stále ho nabízí. Není to žádný LTE Air, ale HD bronzový. Mně ho nabídl sám prodejce O2, že je sice pomalejší, ale zato funguje všude, jinak bych to ani nevěděl. S tím 5G MAX zkušenost nemám, kdo ho má, napište kolik to jede v reálu, zajímá mě to. Papírově slibují 100/20. Pokud slibují 100 a jede jen 20, není nic snazšího než smlouvu zrušit. Já když loni Tmobile nabízel v rámci propagace data zdarma, tak jsem na mobilu naměřil doma rychlosti stabilně okolo 250 Mbps, rekord byl 310, upload 50. Tak nějak předpokládám že to neomezeně od O2 by vypadalo podobně.

Když si uvědomíš, že to 5G na doma je v podstatě to samé co mobilní 5G, tak jen vidíš jak nechutně na těch datových balíčcích vydělávají. Já měl na zkoušku Datamánii za 300 Kč, a i těch 100 GB za 300 mi přišlo nesmyslně předražené, takže šla do světa.

-- 3. 2. 2024 12:11 --

Milos píše: SIM karta se umí připojit ke 4G i 5G.

Jak poznáš že tahá data přes 5G? Já mám 5G vysílač 300 metrů od baráku, telefon s 5G, ale ukazuje mi 4G+
malachi33
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milos 3. 2. 2024 12:24

Přes co se data tahají, to nepoznám. Ale podle symbolu na displeji (E, 4G, 5G) poznám, jestli jsem v 5G síti nebo nejsem.

U nových MAX tarifů papírově žádnou rychlost neslibují. Jen nebudou rychlost uměle omezovat a služba ti pojede maximální rychlostí (až 250Mb/s), která je v daném místě dostupná.
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Jiří P 3. 2. 2024 12:36

@malachi33
HD Bronzový je jen jakýsi název tarifu. Internet Air nebo Internet 5G je pak asi název technologie/služby, to jaký máš pak poznáš v Moje O2 (viz. příloha). Je dobré vědět že Internet Air se pořád dá u některých Guru zřídit protože ten není geo-locknutý a maximální rychlost je 20/2Mbps. To druhé, co ti Guru nabízel byl Internet HD Zlatý přes 5G frekvence, na kterých je O2 v dané lokalitě ochotné poskytovat rychlost 100Mbps jsou, ale místa, kde O2 přes 5G nabízí jen 20Mbps.
Mě osobně několik O2 Guru tvrdilo že LTE Air internet už zřídit nejde, ale že to je jedno protože ten nezákladnější 5G internet (Bronzový 20/2Mbps) funguje i v LTE modemech. Nechtěl jsem před nimi argumentovat, že chci Air abych ho mohl přenášet, protože přenášení je porušení smluvních podmínek.

-- 3. 2. 2024 12:43 --

Milos píše:U nových MAX tarifů papírově žádnou rychlost neslibují. Jen nebudou rychlost uměle omezovat a služba ti pojede maximální rychlostí (až 250Mb/s), která je v daném místě dostupná.

U bezdrátových internetů budou rychlost nadále uměle omezovat. V ceníku jsou MAX tarify pořád rozdělené na Bronzový, Stříbrný, atd. Podle toho jak moc je vytížená síť v dané oblasti tak si O2 určí jaká bude maximální dostupná rychlost. Takže je klidně možné že za 600 Kč dostaneš MAX Bronzový přes 5G a rychleji než 20/2 Mbps to nikdy nepojede.
Přílohy
Internet_5G.png
Internet_5G.png (39.09 ) Zobrazeno 1070 krát
Internet_Air.png
Naposledy upravil Jiří P dne 3. 2. 2024 12:43, celkově upraveno 1
Jiří P
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka