Opravdu? Já jsem to tak bral ze začátku (když jsem si přečetl informace tady) - jako jednu malou výhodu celé této změny. V okolí jsou lidi, co mají přes bonding 100 Mb/s, nicméně na mojí adrese je jen 50 Mb/s. Podle diskuze s technikem je to všechno velmi individuální a záleží na konkrétním vedení. (Což dává smysl.) Takže jsem doufal ve zrychlení, byť to třeba pojede jen těch 80 Mb/s.
Nicméně pak jsem dostal oznámení ve faktuře, že mě převedou na nový tarif
O2 Internet MAX Stříbrný. Z toho mi vyplývá, že rozdílné tarify pro různé rychlosti zůstanou, jenom budou stát všechny stejně. Takže jediný důsledek celé změny je zdražení. (Měl jsem 50 a budu mít 50, nyní ovšem o 50 korun zaplatím více.)
Uvádíme na trh nové tarify O2 Internet MAX, se kterými si můžete dopřát nejvyšší dostupnou rychlost na své adrese. Ceníková cena je jednotná bez ohledu na rychlost, a Vy se tak při výběru již nemusíte omezovat. V souvislosti s tím ukončujeme k 1.4.2024 poskytování Vašeho stávajícího tarifu a převádíme Vás na O2 Internet MAX. Změna se týká Vaší služby Internet v pevném místě číslo <číslo> na adrese <adresa>, a O2 TV číslo <číslo> na adrese <adresa>. Nově budete mít na Vaší přípojce nejrychlejší dostupný tarif O2 Internet MAX Stříbrný s O2 TV s rychlostí až 50 Mb/s. (Všechny rychlostní parametry najdete níže.) Vaše celková měsíční cena bude 499,00 Kč. Celková cena už zahrnuje všechny případné související slevy poskytnuté bez časového omezení. V ceně nového tarifu máte i službu O2 TV, a to ve variantě O2 TV Modrá s min. počtem kanálů 30. Pokud s uvedenými změnami nesouhlasíte, můžete kteroukoliv dotčenou službu do 7.3.2024 bez sankce zrušit. Váš nový tarif bude mít tyto rychlostní parametry internetového připojení (stahování/odesílání dat v Mb/s): maximální a inzerovaná rychlost 50 / 5, běžně dostupná rychlost 30 / 3 a minimální rychlost 15 / 1,5.