Retenční nabídky O2

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Letadlo 20. 2. 2024 20:46

To to jsme dva. Já už si přesně nepamatuji ten kód, ale vím, že to němělo tvar OKU jaký je běžný pro mobilní nebo pevnolinkové přenosy (s rozdílem předčíslí). Jaký má třeba to, co jsem si teď nechal zobrazit od O2 k dané službě. Je možné, že to mělo tvar jaký uvádíš.

Fakt je, že na základě tohoto kódu mi to nebyli schopni zřídit jak na prodejní lince, tak na pobočce. Nevím, nemám znalosti. Možná máš pravdu. Prvořadě by to ale měli vědět oni!
Letadlo
Junior

Odeslat příspěvekod Lomax 28. 2. 2024 15:46

Máme stejnou zkušenost, příbuznému končila půlroční akviziční sleva na T-Mobile VDSL a "OKU" z webové samoobsluhy nikde nechtěli přijmout. Na prodejně i na infolince pak T-Mobile znovu dával jen ten patvar.

Takže nakonec s úlevou akceptována sleva nabízená retenčním, i když zákazník doufal v ještě o 50 Kč nižší cenu.

Mají to dobře vymyšlené, nikdo s tím od T-Mobile neodejde. :P
Lomax
Junior

Odeslat příspěvekod 0055 28. 2. 2024 16:42

JA nevim, ja ted odchazel od velkeho tecka do o2 a kod naprosto v pohode akceptovan. Na prvni dobrou. Je to DSL+cislo sluzby.
0055
Junior

Odeslat příspěvekod Letadlo 28. 2. 2024 18:02

A jak to máš v objednávce rozepsáno? Operuje se tam s tím kódem DSL+číslo jako OKU, nebo je to tam uvedeno jako něco jiného?

Zajímalo by mě totiž, jak to dělají. Je možné, že to nění běžná "přenositelnost", ale něco jiného. (Podobného.) Něco jako nyní pro přenos můžu použít OKU nebo i ČVOP.
Letadlo
Junior

Odeslat příspěvekod 0055 28. 2. 2024 21:14

ve shrnuti objednavky tam oku kod nemam, ale myslim si ze to bude cislo sluzby.
0055
Junior

Odeslat příspěvekod opat (novy) 1. 3. 2024 06:21

Chci se zeptat , se změnou (zdrazenim ) na o2 internet Max , platí ze když to zdraží tak mají i navýšit rychlost ? Ja to tam mám napsané tak kostrbatě ( zdražují mi o2 internet HD stříbrný o 50kc ) , zároveň píší ze tam budu mít nyni rychlost 50Mbit ale to už tam bylo a ze muži mít o 100mbit , ale ze si mam zavolat , v o2 aplikaci je to jako doplňková služba ze když chci 100mbit tak + 100kc , psal jsem na chat tam prej ze jedine s anténou nějaká bába už asi nevěděla , museli sme mít ten jejich ztc 5G modem za 6000kc aby tam byla nějaká sleva , bylo to od vanoc za 299 a teď to zdraží , tak nevím jak na ne ( nám k tomu ještě neo modrý za 399) sami se v tom nevyznaji , nejraději bych je nekopal .. :-(
opat (novy)
Junior

Odeslat příspěvekod adeeeee 1. 3. 2024 09:52

já myslím, že O2 Max je založený na tom, že ti do sítě pustí maximální rychlost, co tvoje lokalita zvládne. Bez jakýchkoliv limitů. Proto se to zdražilo a stojí to všechno stejně. Jestli to tak není, tak mě prosím vyveďte někdo z omylu. :)
adeeeee
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hauzz 1. 3. 2024 10:35

A navíc narvou další zpoplatněnou službu O2 security
hauzz
Pokročilý

Odeslat příspěvekod peta809 1. 3. 2024 12:54

opat (novy) píše:Chci se zeptat , se změnou (zdrazenim ) na o2 internet Max , platí ze když to zdraží tak mají i navýšit rychlost ? Ja to tam mám napsané tak kostrbatě ( zdražují mi o2 internet HD stříbrný o 50kc ) , zároveň píší ze tam budu mít nyni rychlost 50Mbit ale to už tam bylo a ze muži mít o 100mbit , ale ze si mam zavolat , v o2 aplikaci je to jako doplňková služba ze když chci 100mbit tak + 100kc , psal jsem na chat tam prej ze jedine s anténou nějaká bába už asi nevěděla , museli sme mít ten jejich ztc 5G modem za 6000kc aby tam byla nějaká sleva , bylo to od vanoc za 299 a teď to zdraží , tak nevím jak na ne ( nám k tomu ještě neo modrý za 399) sami se v tom nevyznaji , nejraději bych je nekopal .. :-(

Možná by byl možný tzv. Bonding, já jsem za jeho provedení neplatil nic navíc, ale je potřeba se na to poptat, případně vyjednat "s úmyslem odchodu k jinému poskytovateli".
viewtopic.php?style=6&p=13653879#p13653879
peta809
Moderátor

Odeslat příspěvekod retron 1. 3. 2024 14:59

ale to uplne neplatí pro pripojení vzduchem, kdyz píše o 5G modemu
retron
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 2. 3. 2024 16:36

adeeeee píše:já myslím, že O2 Max je založený na tom, že ti do sítě pustí maximální rychlost, co tvoje lokalita zvládne. Bez jakýchkoliv limitů. Proto se to zdražilo a stojí to všechno stejně. Jestli to tak není, tak mě prosím vyveďte někdo z omylu. :)

U VDSL to platí určitě. Tchyně měla nějakých asi 30 Mbps, zdražili jí to snad na dvojnásobek bez diskuse, ale teď u ní naměřím něco kolem 80-90 Mbps, až mě skoro překvapilo, kolik ta pravěká telefonní linka utáhne :D

Jinak já jsem firemní segment a tam vyjednávání o slevách probíhá tak, že na lince mi řeknou, že mám svou přidělenou paní, se kterou mám jednat. A paní jede jako tank tempem 1 email měsíčně, na poslední dva už se ani neobtěžovala mi odpovědět. Času zatím dost, řešíme změnu tarifů od dubna, ale celkem mě to irituje tak nějak z principu. Aktuálně jsme na tom, že mám protinabídku od konkurence, která je o trošku levnější. A já navrhuju O2, že zaplatím jejich o trošku dražší tarify, ale chci za to upgrade O2 TV zdarma (třeba bronzová => stříbrná atd.). Nevím, jestli je to reálný dostat (když teď nekomunikují vůbec).
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Letadlo 2. 3. 2024 18:50

Opravdu? Já jsem to tak bral ze začátku (když jsem si přečetl informace tady) - jako jednu malou výhodu celé této změny. V okolí jsou lidi, co mají přes bonding 100 Mb/s, nicméně na mojí adrese je jen 50 Mb/s. Podle diskuze s technikem je to všechno velmi individuální a záleží na konkrétním vedení. (Což dává smysl.) Takže jsem doufal ve zrychlení, byť to třeba pojede jen těch 80 Mb/s.

Nicméně pak jsem dostal oznámení ve faktuře, že mě převedou na nový tarif O2 Internet MAX Stříbrný. Z toho mi vyplývá, že rozdílné tarify pro různé rychlosti zůstanou, jenom budou stát všechny stejně. Takže jediný důsledek celé změny je zdražení. (Měl jsem 50 a budu mít 50, nyní ovšem o 50 korun zaplatím více.)

Uvádíme na trh nové tarify O2 Internet MAX, se kterými si můžete dopřát nejvyšší dostupnou rychlost na své adrese. Ceníková cena je jednotná bez ohledu na rychlost, a Vy se tak při výběru již nemusíte omezovat. V souvislosti s tím ukončujeme k 1.4.2024 poskytování Vašeho stávajícího tarifu a převádíme Vás na O2 Internet MAX. Změna se týká Vaší služby Internet v pevném místě číslo <číslo> na adrese <adresa>, a O2 TV číslo <číslo> na adrese <adresa>. Nově budete mít na Vaší přípojce nejrychlejší dostupný tarif O2 Internet MAX Stříbrný s O2 TV s rychlostí až 50 Mb/s. (Všechny rychlostní parametry najdete níže.) Vaše celková měsíční cena bude 499,00 Kč. Celková cena už zahrnuje všechny případné související slevy poskytnuté bez časového omezení. V ceně nového tarifu máte i službu O2 TV, a to ve variantě O2 TV Modrá s min. počtem kanálů 30. Pokud s uvedenými změnami nesouhlasíte, můžete kteroukoliv dotčenou službu do 7.3.2024 bez sankce zrušit. Váš nový tarif bude mít tyto rychlostní parametry internetového připojení (stahování/odesílání dat v Mb/s): maximální a inzerovaná rychlost 50 / 5, běžně dostupná rychlost 30 / 3 a minimální rychlost 15 / 1,5.
Letadlo
Junior

Odeslat příspěvekod opat (novy) 3. 3. 2024 08:25

No tomu moc nerozumí , viz ceník str. 54

https://www.o2.cz/osobni/podpora/ceniky ... ka=a765957

Takze mění tarify na o2 Internet Max všem , o to u technologie která je poskytována u služeb diky jine technologii než optické ( takze vzduch 4g/5g kde neni kabel DSL/Optika ) no s tam to pak od dubna stojí pro všechny stejně 599kc ( případne doplatek za TV dle tarifu když neřešíte základ ) takze by, když to půjde , měli každému když to zdraží, nove měli navýšit i rychlost .. takze asi záleží na každém jestli si to nechá jen tak bez důvodné zdražit , odejde a nebo zabojuje ( určitě to muže mít alespoň dal za 299 Kč aspon další půlrok viz akce ) aby kvůli tomu zdražení mel alespoň vyšší rychlost …
opat (novy)
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 3. 3. 2024 09:28

No abych vlastně nekecal, ceníkově vzato u nás ještě ta změna nenastala... já teď koukal tchyni do faktury a má tam pořád psáno "Internet HD Stříbrný 50 Mbps". Ale reálně to podle měření jede 80-90 Mbps, což podle mě dřív nebylo, mám pocit, že dřív to jelo tak 30-40. Tak nevím, jestli to na zkoušku nějak pustili na max, co unese linka nebo nevím.
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod polda 3. 3. 2024 13:23

Pustili na max bez omezení, název není podstatný.
polda
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka