Retenční nabídky O2

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Letadlo 3. 3. 2024 16:23

Možná to dělají postupně a některým to už zpřístupnili. Ale na mé přípojce toto nevidím. Rychlost se stále pohybuje kolem 53 Mb/s stahování a 10 MB/s nahrávání. A tak to bylo už první den po zapojení. Když jsem měřil, nikdy tam nebyly velké výkyvy. Maximálně tak 2 Mb/s na stahování, nahrávání tak 0,2 Mb/s. (Samozřejmě žádné další připojené zařízení nic nestahovalo ani nenahrávalo.) Z toho usuzuji, že je to tarifní omezení. (V případě technického si myslím, že bych viděl větší skoky.)
Letadlo
Junior

Odeslat příspěvekod standavfr 3. 3. 2024 16:41

Není třeba tahle dojmologie. Dám na jejich stránkách oveřit dostupnost internetu a vypadne dostupná rychlost na dané adrese. U mě 100mb s bondingem, 50 bez.
standavfr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod polda 3. 3. 2024 17:03

Tak tam jiná vyšší rychlost není.
polda
Pokročilý

Odeslat příspěvekod spartann 3. 3. 2024 17:24

u mě údajně navýšili rychlost z 50 MB/s na 100 MB/s, žádný rozdíl jsem nezpozoroval, stále to jede maximálně 30-40 MB/s mimo špičku. (ve špičce o hodně méně). Už mám objednaného technika, který by se měl na to podívat.....
spartann
Junior

Odeslat příspěvekod m4rk3J 6. 3. 2024 11:01

Hlavně informujte své rodiče/prarodiče, co mají přípojku na sebe, aby až je bude O2 v souvislosti s touto změnou obtěžovat, aby jim velmi jasně řekli ne na ten jejich odpadní SmrtBox. Babičce se hned snažili vnutit nějaké paušály a datové karty a poté i ten předražený šunt. Naštěstí ona ví, že je se vším má posílat do patřičných míst a prvně se o tom poradit, takže jsem z nich po dlouhém úsilí vymámil Terminátora (paní na lince ani nevěděla, co to je a furt prudila s tím Smart Boxem, že jinak to prý nejde). Samozřejmě kouzelná větička, že chci tedy místo bondingu dát výpověď a odejít fungovala a najednou šlo všechno. Slíbila hovor od CETINu ohledně domluvy termínu (furt se neozvali, tak snad jim ten požadavek předala, nebylo by poprvé, co ne).

Nastavila tam zatím tarif Internet HD Zlatý (+O2 TV Stříbrná) za 1098 Kč mínus 300 Kč sleva, tak snad zůstane zachována (říkala, že je napořád, ale tomu by nikdo nevěřil.)

U netu se ve smlouvě píše
"Od prvního zúčtovacího období po 31. 3. 2024 bude stávající tarif Internetu v pevném místě nahrazen novým O2 Internet MAX Zlatý s O2 TV, proto se Vaše stávající cena tarifu sníží o 50 Kč měsíčně. Máte-li však sjednanou slevu z tarifu na omezenou dobu k nově zřízené službě, změna ceny tarifu dle předchozí věty proběhne až po uplynutí takové slevy. Ostatní vlastnosti tarifu zůstanou zachovány."

Doufám tedy, že tu slevu zachovají i poté, paní to tak prezentovala.
m4rk3J
Junior

Odeslat příspěvekod 0055 6. 3. 2024 13:45

Je to asi i o tom na koho clovek narazi. Mne se podarilo od samotneho zacatku komunikovat s velmi prijemnou pani a dostal jsem se na ni tak ze jsem poptal vdsl na jejich webu a nechal sve cislo. Presel jsem od tm a od prvni chvile maximalni spokojenost, pani vstricna, znala. Sice mi nedokazala hned zridit bonding, ze to bude snazsi az po prevedeni. Coz se taky stalo, cekam na prijezd technika cetinu ktery zapoji druhy par. Modem mam svuj. Zeptala se samo ze i na mobilni tarif, rekl jsem ze family a pry mi v tuto chvili nedokaze nabidnout nic lepsiho a tim vnucovani skoncilo. Co mne velmi prekvapilo byla jeji profesionalita. Zadny naznak dezinformaci nebo klamani.
0055
Junior

Odeslat příspěvekod Ludmila Konečná 11. 3. 2024 12:30

Jste si jisti, že po zobrazení OKU zavolají? Zobrazila jsem si OKU už před dvěmi týdny a zatím stále ticho po pěšině. Jedná se o 2x DSL internet.
Ludmila Konečná
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jezevcik8475 11. 3. 2024 12:54

Jakmile obdržíte ve vyúčtování informaci o zdražení, zavolejte jim a sdělte jim, že chcete službu/y ukončit. Přepojí Vás na výpovědní oddělení, kde se budou snažit najit cenové řešení. Před hovorem si najděte lepší konkurenční nabídku. Na reakci při zobrazení OKU se nelze vždy spolehnout, že Vás budou kontaktovat.
jezevcik8475
Junior

Odeslat příspěvekod markol1998 11. 3. 2024 18:20

Budu řešit plánovaný přechod na tarify Max, se kterými je spojeno zdražení.

Má někdo zkušenosti s tím, jakou cenu je možné vyjednat?

Dále mám u O2 2 neomezené tarify Neo+ Stříbrné a zároveň mám nabídku od O2 family na neomezenku za 599 Kč (s omezenou rychlostí na 10 mbit/s), za kolik se dá sehnat u O2 v retenci? Vím, že to tady je na předchozích stranách uvedeno, ale přehlednost dělá divy :).

Předem díky za odpovědi. :)
markol1998
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milos 11. 3. 2024 18:57

Co se týká toho O2 tarifu NEO+Stříbrný (10 Mbps), tak v retenci by měl jít získat za 549Kč místo standardní ceny 949Kč.
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod a1234 23. 3. 2024 22:59

Krásný den,

mám internet Platinový (250/25 Mb/s), od 1. 4. 2024 by měl být převeden na Internet MAX. Tento týden se mi podařilo domluvit slevu 300 Kč - tedy 749-300 = 449 Kč - 150 Kč jednorázový tarif = 299 Kč. Od 1.4. tedy MAX za 599-300= 299 Kč. Podařilo se Vám někomu domluvit ještě lepší cenu nastálo? Popř. podařilo se někomu dosáhnout zajímavou slevu na O2 stříbrnou vč. rodinného sledování? Já dostal nabídku na stříbrnou + rodinné sledování za 449+100 = 549 Kč, což mi přijde moc..
a1234
Junior

Odeslat příspěvekod MarPa1825 25. 3. 2024 21:21

Dobrý den.
Rodiče mají od O2 internet HD bronzový s 02 TV a k tomu mají také pevnou linku s tarifem Neomezené volání ČR. V místě bydliště jim jede internet maximální rychlostí 20/2 Mb/s, rychlejší připojení na jejich adrese není možné.
Nyní platí za Internet HD bronzový 399 Kč (se slevou 50 Kč z původní ceny 449 Kč). Od 1.4.2024 se internet mění na O2 internet MAX (rychlost zůstává 20/2 Mb/s) a zdražuje se o 50 Kč na 449 Kč se všemi slevami (sleva 50 Kč z ceny 499 Kč).
Jakou slevu lze nyní uhádat v případě zobrazení OKU a následné komunikace s retenčním?
K tomuto datovému tarifu O2 internet HD bronzový využívají pevnou linku s tarifem Neomezené volání ČR, za kterou si před slevami O2 účtuje dalších 349 Kč. Mají na pevné lince nastaveny skevy: sleva na volání 100 Kč od O2 a dále mají 200 Kč slevu (státní příspěvek ZTP). Takže za pevnou linku platí z původních 349 Kč se započtením slev 100 Kč (od O2) + 200 Kč (od státu) celkem 49 Kč.
Celkem tedy nyní platí za pevnou linku s voláním a O2 internet HD bronzový s O2 TV po započtení všech slev 448 Kč, od 1.4.2024 by měli platit o 50 Kč více tedy 498 Kč.
Na jakou cenu mám při vyjednávání přistoupit?
Volání z pevné linky vůbec nevyužívají, maximálně pevnou linku využívají na pár příchozích hovorů za měsíc od vnuka, ale to by se dalo vyřešit voláním na mobil.
Platit 500 Kč za pevnou linku s voláním (kterou vůbec nevyužívají) a pomalým internetem 20/2, mi přijde strašně moc.
Kdyby se tarif na volání z pevné linky zrušil a nechal se jen internet (20/2) s O2 TV, jaká by byla adekvátní cena na kterou mám cílit vyjednávání?
V případě zrušení tarifu na volání na pevné lince, je možné přenastavit a čerpat slevu 200 Kč (příspěvek od státu na ZTP) na O2 internet Max?
Děkuji Pavel
MarPa1825
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod davsopl 25. 3. 2024 21:36

Zrušit pevnou popř. zobrazit OKÚ a začít vyjednávat. Ale mají takové slevy, že asi níže nepůjdou.

V případě zrušení tarifu na volání na pevné lince, je možné přenastavit a čerpat slevu 200 Kč (příspěvek od státu na ZTP) na O2 internet Max?
Ano, státní příspěvek by jim měl být zachován.

Problém vidím v O2 TV tam je teď Formule 1 a byla vykoupena drahými vysílacími právy. Tam s moc velkou slevou asi nepočítat. Pokud nesledují O2 TV tak nechat net bez O2 TV.
davsopl
Junior

Odeslat příspěvekod Milos 25. 3. 2024 22:06

@MarPa1825: V rámci retence by se mělo jít dostat u pevného VDSL internetu na cenu 299Kč.
Sleva 200Kč pro ZTP lze čerpat i na internet https://www.o2.cz/osobni/socialni-prispevky
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod 5uch 25. 3. 2024 22:12

Pár poznámek k těm úvahám:

Státní příspěvek 200 Kč lze využít na komunikační služby (jen jednu z nich a u jediného poskytovatele!) u majitele účtu, který je ZTP/P, závislá osoba ve II. stupni, nebo hluchý a slepý:
- mobilní tarif
- pevný internet
- pevná linka
Lze jej uplatnit pouze u služeb od VF, O2, TM.

Pevná linka - ano či ne?
Pokud je to nutné, pevnou linku lze nahradit VoIP telefonem. V zásadě lze najít řešení, kde se neplatí paušál, volání ve vlastní síti VoIP operátora (případně i ve "spřátelených sítích" dalších operátorů) je zdarma a volání na pevná a mobilní čísla v ČR je za hubičku. Volající vám volá jako na číslo klasické pevné linky (a také to tak platí). Jsou jen náklady na zřízení VoIP linky: drobný poplatek za přidělení čísla (nízké desetikoruny) + cena zařízení pro provoz VoIP (okolo 1500 Kč) + volitelně poplatek za převod čísla, pokud má být zachováno stávající číslo pevné linky (okolo 1000 Kč).

Pokud máte platit za pevnou linku jen proto, že na ni volá někdo, kdo může se stejným úsilím a náklady volat i na mobil... pak nevidím moc důvodů pevnou linku držet (napadá mne užitečnost jako bezpečnostní záloha spojení při výpadku mobilního signálu...). To do jisté míry splní i VoIP.

Internet
Místní poskytovatelé typicky nabízejí řešení s lepší rychlostí než 20/2 za ceny od 200 Kč. Musíte si zjistit, co se nabízí ve vaší lokalitě.

Slevy od O2
Je to záležitost individuálního jednání - prostě perský trh. Tipuji, že v místě s mizerným připojením se dá s holým internetem dostat na ceny začínajíci na 300 Kč, resp. O2 bude dorovnávat cenu místního providera, pokud se o něm zmíníte... a také pokud jsou parametry reálu ještě horší, než těch 20/2.
Nicméně - protože O2 teď dává internet jen v balíčku s TV, bude se ta cena blížit spíš 400 Kč.
Od toho si odečtěte ten příspěvek od státu (pokud ho nebudete čerpat na pevnou linku).

Obecně: vyjednáváním se dají získat u našich operátorů ceny blížící se 50% ceníkových. Ale často jdou ty slevy po skocích po 200, 400 Kč... tedy čím více a dražších služeb, tím větší sleva.

No a dobré je vědět, že pokud u O2 utrácíte (po započtení přiznaných slev) více než 600 Kč, pak můžete získat slevu dalších 300 Kč, pokud máte a využíváte účet u Air Bank:
https://www.airbank.cz/nabidka-s-o2/
Moderátor, co pamatuje Siemens ME45
5uch
Moderátor

Předchozí stránkaDalší stránka