-- 3. 2. 2024 13:12 --
Jiří P píše:Mě osobně několik O2 Guru tvrdilo že LTE Air internet už zřídit nejde, ale že to je jedno protože ten nezákladnější 5G internet (Bronzový 20/2Mbps) funguje i v LTE modemech. Nechtěl jsem před nimi argumentovat, že chci Air abych ho mohl přenášet, protože přenášení je porušení smluvních podmínek.
To už je jejich věc jestli internet budou fixovat na jednu BTS nebo ne. Technické možnosti na to mají. Podle mě sami chtějí aby to bylo možné, jinak by to neumožňovali. A samozřejmě to nebudou nějak vytrubovat do světa, protože pak by si už nikdo nekupoval ty jejich extrémně předražené balíčky dat na kterých musí rýžovat neskutečné peníze.
Z mého pohledu by pak nemělo vůbec žádný smysl dál nabízet nějaký bronzový internet s uměle omezenou rychlostí, když na té stejné adrese ti nabídnou zlatý s 5x vyšší rychlostí a za úplně stejnou cenu. A že na mé adrese jede 5G přes 300 Mbps mám ověřeno. Se toho Guru normálně zeptej jaký smysl má nabízet bronzový tarif, když stojí stejně a je 5x pomalejší. Myslím že ti to na férovku řekne v čem tkví jeho výhoda.