Retenční nabídky O2

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod peta809 12. 2. 2024 21:43

No, to jim určitě neříkejte B) Ale tak vzhledem k tomu, že snad každý jiný poskytovatel má ten základní balíček levnější než oni, tak by mohla být vyjednávací pozice celkem výhodná. Zkusil bych argumentovat cenami konkurence. Jinak věřím, že zde někdo napíše osobní zkušenost, zda lze získat retenci i pouze na O2 TV. Každopádně, hodně štěstí a hlavně, nedat se!
peta809
Moderátor

Odeslat příspěvekod HABR68 13. 2. 2024 22:59

Anezka Kloubova píše:Jj - potřebuji O2 TV Sport kvůli české fotbalové lize - ta nikde jinde není. Což jim při vyjednávání sice říkat nemusím, ale dost to reálně omezuje můj konečný výběr... :-(

My to 3 kamarádi řešíme sdílením stříbrného tarifu 500 + 100 rodiné sledování ... kařdý měsíc mu pošlu 200kč
HABR68
Junior

Odeslat příspěvekod jege 16. 2. 2024 12:12

Milos píše:Jak uvedl @jezevcik8475, tak maximální získatelná sleva není 250Kč, ale lze získat slevu i 300Kč. Teoreticky bys tedy ten tvůj tarif 250/25 mohl mít klidně za 449Kč :-)

Od dubna má být jednotná ceníková cena MAX tarifů 599Kč, takže se slevou by ses mohl dostat i pod těch 449Kč.

Takže nějakých 200 Kč za VDSL Internet je nereálné? Teď mám 6 měsíců za 149 Kč a můj strop je cca 200 Kč, jelikož na daném místě jsem jenom občas a navíc mám asi 10 ks 40 GB Internetu od Tescomobilu + 10 GB v mobilu, které mohu nasdílet ... Do 200 Kč bych si tam nechal VDSL, jinak si to mohou strčit do špic! >:-(
Apple iPhone 13 Mini 128GB Black|Apple iPad mini Cellular 256GB|Apple Watch Series 8 45 mm Cellular Graphite Steel|Apple AirPods Pro 2 (2022) | Apple MacBook Air 13,3"/M1/ 8GB/256GB/stříbrný.
jege
Junior

Odeslat příspěvekod Milos 16. 2. 2024 12:53

Teď máš půlroční slevu 300Kč ze staré ceny 449Kč za tarif s rychlostí 20Mb/s? Od dubna by standardní cena nových MAX tarifů a všech rychlostí měla být 599Kč, obávám se tedy, že na výslednou cenu do 200Kč se člověk asi nedostane :hm
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jege 16. 2. 2024 13:11

Milos: Taky se obávám ... Ale aspoň jsem se trochu naučil s Mikrotikem a klidně si jej předělám na AP přijímač z hotspotu mobilu, kde mám 10 GB od TescoMobile.
Apple iPhone 13 Mini 128GB Black|Apple iPad mini Cellular 256GB|Apple Watch Series 8 45 mm Cellular Graphite Steel|Apple AirPods Pro 2 (2022) | Apple MacBook Air 13,3"/M1/ 8GB/256GB/stříbrný.
jege
Junior

Odeslat příspěvekod kautsky555 16. 2. 2024 15:06

jege píše:
Milos píše:Jak uvedl @jezevcik8475, tak maximální získatelná sleva není 250Kč, ale lze získat slevu i 300Kč. Teoreticky bys tedy ten tvůj tarif 250/25 mohl mít klidně za 449Kč :-)

Od dubna má být jednotná ceníková cena MAX tarifů 599Kč, takže se slevou by ses mohl dostat i pod těch 449Kč.

Takže nějakých 200 Kč za VDSL Internet je nereálné? Teď mám 6 měsíců za 149 Kč a můj strop je cca 200 Kč, jelikož na daném místě jsem jenom občas a navíc mám asi 10 ks 40 GB Internetu od Tescomobilu + 10 GB v mobilu, které mohu nasdílet ... Do 200 Kč bych si tam nechal VDSL, jinak si to mohou strčit do špic! >:-(

reálné mít VDSL za cca 200 kč je tehdy, pokud jste zaměstnanec mobilního operátora nebo bývalý zaměstnanec mob. operátora
kautsky555
Junior

Odeslat příspěvekod dockalacek 16. 2. 2024 15:58

jege píše:

No, a nepsal někdo, že je dobrá strategie počkat na převedení na tarify O2 Max za 599? Já byl netrpělivý, nadržený jak stepní koza, takže mi nastavila slevu 250 korun, která se ale počítá z ceny tarifu O2 Internet Platinový, který má ceníkovou cenu 749 korun. Možná má jezevcik8475 pravdu, kdybych s vyjednáváním o ceně počkal na duben, mohl jsem to mít ještě o kilo levnější. I tak tebou požadované dvě stovky nejsou reálné. Někdo psal, že maximální sleva na net od O2 je 300 korun, takže by se teoreticky to VDSL mohlo být od dubna za 299 korun (599-300), je ale otázka, jestli půjdou i na MAXové tarify v dubnu použít maximální slevy ze starých tarifů. A pak je otázka, jestli má někdo tady na fóru kule hnát O2 na hranu jejich slevových možností.
Athlon 200GE, Noctua NH-L9a Chromax, 2x8GB RAM DDR4 3000, Gigabyte B450-I, SSD Seagate Barracuda 120 500GB + SSD WD Blue 3D 500GB, Seasonic GX-550, Silverstone Sugo, 1x Noctua 140 mm (vpředu)
dockalacek
Administrátor

Odeslat příspěvekod hauzz 16. 2. 2024 16:04

Jestli mě bude outůčko ještě chvíli točit tak je pošlu k šípku. Momentálně mám DSL 20/2 za 149 na 6 měsíců (mě fascinuje že operátor dinosaurus stále uvádí starý uploady u DSL když Cetin už pár let zpět navyšoval uploady na 20/5, 50/10 a 100/20). Mám možnost kabelu za 3 kila 100/10, modem bez WiFi dá Nej zdarma a O2 si může tu jejich slavnou TV strčit do .... i s drátama, jak praví jeden legendární historický dopis s žádostí o odpojení telefonu tenkrát ještě pro SPT Telecom :-)
hauzz
Pokročilý

Odeslat příspěvekod dockalacek 16. 2. 2024 16:25

Tak je zkus podráždit...
Athlon 200GE, Noctua NH-L9a Chromax, 2x8GB RAM DDR4 3000, Gigabyte B450-I, SSD Seagate Barracuda 120 500GB + SSD WD Blue 3D 500GB, Seasonic GX-550, Silverstone Sugo, 1x Noctua 140 mm (vpředu)
dockalacek
Administrátor

Odeslat příspěvekod jezevcik8475 16. 2. 2024 17:16

hauzz píše:Jestli mě bude outůčko ještě chvíli točit tak je pošlu k šípku. Momentálně mám DSL 20/2 za 149 na 6 měsíců (mě fascinuje že operátor dinosaurus stále uvádí starý uploady u DSL když Cetin už pár let zpět navyšoval uploady na 20/5, 50/10 a 100/20). Mám možnost kabelu za 3 kila 100/10, modem bez WiFi dá Nej zdarma a O2 si může tu jejich slavnou TV strčit do .... i s drátama, jak praví jeden legendární historický dopis s žádostí o odpojení telefonu tenkrát ještě pro SPT Telecom :-)

Dobrý den , obecně VDSL pevný internet s cenou 199,-Kč na dobu neurčitou v tuto chvíli není možné nikde sjednat. Jak jsem zde psal, nyní mám slevu 300,-Kč na Internet HD stříbný s parametry 50/5. Mám pouze u O2 jedinou službu. Pokud bych chtěl ke konkurenci, tak v tuto chvíli T-M dává na pevný internet v rámci retence max. slevu 40%. Proto jsem nadále zůstal s netem u O2, neboť se současnými parametry netu nikde lepší cenu v rámci retence nedostanu.
jezevcik8475
Junior

Odeslat příspěvekod standavfr 16. 2. 2024 17:25

Podívej se na stránky Cetinu, je tam seznam všech poskytovatelů drátového internetu v jejich síti. Nej.cz 100mb s bondingem za 330 na neurčito. Nejsou jen ti tři vydřiduši.
standavfr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jege 16. 2. 2024 17:25

dockalacek píše:A pak je otázka, jestli má někdo tady na fóru kule hnát O2 na hranu jejich slevových možností.

S ohledem na to, že již mám na 9 měsíců zajištěných 40 GB měsíčně a záložních 10 GB měsíčně z mobilního tarifu pro kancelář, kde běžně spotřebují 3-5 GB/měsíčně, tak na to koule mít budu a když mi O2 nevyjde vstříc, tak je s klidným srdcem opustím.

To VDSL za 149 Kč jsem zkusil jenom proto, že tu někdo psal, že mu to dali natrvalo a že 150 Kč měsíčně mi nějak žíly netrhalo a v budoucnu se mohlo hodit - nonstop server, NAS, on-line zabezpečovací kamera a pod., jelikož elektřinu mám paušálně v nájmu, tak tam mohu klidně mít něco nonstop, třeba i kryptofarmu. 8-)
jege
Junior

Odeslat příspěvekod Letadlo 20. 2. 2024 18:09

vojta66 píše:Jaké jsi měl problémy?

Nejprve byl strašný problém vůbec od T-Mobile odejít. Když jsem zažádal o OKU, vždycky mi byl předán jakýsi patvar, co O2 nechtělo jako OKU přijmout. Zkoušel jsem to na pobočce, na retenčním, podat reklamaci - nic nepomohlo. Nakonec O2 navrhlo, že mám tu službu zrušit a že se to zřidí znovu.

Naplánoval se příjezd technika a zapojení bondingu. Technik přijel, podíval se a řekl, že se to musí zapojit na ústředně (ne, fakt, nedělám si srandu) a že to předá a přijede jiný technik. Vzhledem k tomu, že bych neměl žádné připojení, zapojil (za 500 korun měsíčně) bezdrátový internet a s tím, že příští technik si to vezme až zprovozní VDSL. Po týdnu nebo dvou přijel další technik, který už tedy měl znalosti a klíče zapojit bonding a vše zapojil.

No a v první faktuře mi O2 zaúčtoval výjezd techniků a aktivaci i přes to, že při zřizování mi všichni tvrdili, že budu platit pouze aktivaci za 100 korun. Při reklamaci mi to navíc dali jako výhodu, že nemusím platit za výjezd technika mamlase.

V druhé faktuře mi naúčtovali platbu za modem k bezdrátovému internetu - co technik už dávno odvezl. Zase reklamace, kolečko, kdy reklamační oddělení zjišťovalo, že technici opravdu lidem nabízejí bezdrátový internet pro překlenutí nefunkčního VDSL a vystavení změny platby ("dobropisu").

Poté skončila akce na televizi zdarma, tak jsem ji nechal zrušit (na televizi se nedívám roky, přístroj používám čistě jako obrazovku, a i to velice střídmě) - samozřejmě ve faktuře zaúčtována. Takže znovu reklamace. Vyřešeno, ale v příští faktuře znovu. Takže znovu reklamace.

Jestli správně byla jedna nebo dvě faktury na těch 250 korun za celého půl roku.

Teďka tedy ukončení slevy na půl roku a účtováno 450 korun měsíčně (dostal jsem automaticky nějakou slevu aniž bych si o něco říkal). Zobrazil jsem si OKU s tím, že to přinejhorším převedu k Nej (jsou jediní, kde by to nyní mělo nějakou cenu). Za chvilku volala ženská z retencí a bez řečí mi nabídla cenu 250 korun na furt.

Tak uvidíme, trochu mám hrůzu, že po převedení na MAX (o čemž mi psali v poslední faktuře) od 1.4. bude zase nějaký problém.
Letadlo
Junior

Odeslat příspěvekod Milos 20. 2. 2024 18:25

Tak to je dobrý story :-D
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Millhaus 20. 2. 2024 19:56

to Letadlo Nechápu v čem byl problém,já přechod od TMO k O2 bez problému a ten tzv kod přenosu od TMO je číslo linky na faktuře teda DSL2XXXXX a to jsem dal O2.
Millhaus
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka