Retenční nabídky O2

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Jean_Valjean 20. 9. 2024 19:06

Klíčem je to, že si operátor snadno spočítal, že i když ti to dá za výše uvedenou cenu, tak vydělá. Kdybys na každém čísle valil stovky minut do cizí sítě měsíčně, tak takovou nabídku zcela jistě nedostaneš, protože operátor není charita. A co je kdesi ve světě neobvyklého, je pro zdejší trh irelevantní.
Jean_Valjean
Junior

Odeslat příspěvekod ttc1 21. 9. 2024 23:49

Souhlasím, operátoři nejsou charita - jsou to zloději důchodců (to je dle mého okolí jediná skupina co platí ty ceníkové zlodějské ceny).

Ceny běžné jsou 1/2 a to jak v rámci retence, tak akvizice. Tam se dostane kde kdo s 1 číslem bez jakýchkoliv výpočtu.

Ceny férové nesmí překračovat EU regulaci roamingu (tedy 0,67 Kč/min a 47 Kč/1GB). To jsou ceny za které vyžijí se slušným ziskem i země které mají 2x vyšší mzdy zaměstnanců.

To co jsem poslal já rozhodně není o ztrátě ani zdaleka a to i kdybych na všech číslech navolal 500 min měsíčně (ostatně na mém vlastním se mi to sem tam 1-2 měsíce v roce stane).

Férové ceny by zařídil 4-tý operátor, ale ten se nechystá.

Nově to však vypadá, že to stejně ten oligopol neustojí. Ty mladší totiž prakticky nevolají a neposílají SMS, užívají jen data a Whatsapp či jiné volátka (a to je záležitost celé generace i těch co mají neomezené volání - prostě se přizpůsobili vysokým cenám u kamarádů a od doby co mají telefon (ZŠ-1stupeň)si na to zvykly a nedělají to jinak ani na VŠ.

Za 2 roky má klesnout max cena dat v EU roamingu na 1€ za 1 GB. A mezitím bude mít eSIM každý telefon. To pak bude změna - od českého operátora české číslo bez volání a SMS a bez dat a ze zahraničí EU data na eSIM. A budou mít po zákaznicích (a budou si za to moci sami svoji cenovou politikou dnes - prostě dnes vidělám a zítřek mně nezajímá, přesně tak to je).
ttc1
Junior

Odeslat příspěvekod m4rk3J 22. 9. 2024 00:47

Já třeba do dnešního dne nechápu, jak je možné to, co se stalo babičce. Ona měla od VF pevný internet doma a od O2 nějaký mobilní tarif za asi 250 Kč, kde bylo ∞ volání, SMS a nějaká data.

Jednou šla na prodejnu VF něco řešit a vrátila se se zahájeným přenosem čísla k nim. Říkal jsem si, že skvělé, že jim skočila na nějakou odpadní nabídku, ale přitom odešla s tarifem Red Basic za asi 299 Kč nebo tak něco, kolem 290-300 Kč se slevou na neurčitou dobu. Oproti O2, které ji před lety vnutilo tarif za skoro litr s X GB dat (do tlačítkové Nokie bez datových služeb) to bylo příjemné překvapení.
m4rk3J
Junior

Odeslat příspěvekod Jean_Valjean 22. 9. 2024 08:06

ttc1 píše:Za 2 roky má klesnout max cena dat v EU roamingu na 1€ za 1 GB. A mezitím bude mít eSIM každý telefon. To pak bude změna - od českého operátora české číslo bez volání a SMS a bez dat a ze zahraničí EU data na eSIM. A budou mít po zákaznicích (a budou si za to moci sami svoji cenovou politikou dnes - prostě dnes vidělám a zítřek mně nezajímá, přesně tak to je).

Tady je dobré vědět, že u SIM trvale v roamingu se jednak mohou účtovat další poplatky, ale hlavně je zde takřka vždy datový limit co se objemu týká, takže sotva to bude nějaké plošné řešení pro všechny. Skoro bych řekl, že to budou využívat max. promile lidí.
Jean_Valjean
Junior

Odeslat příspěvekod ze.us 22. 9. 2024 13:29

To co uvedl (prilisny optimista) ttc1 jsou prave ty 'dalsi poplatky', nikoliv cena sluzby jako takove.
ze.us
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ttc1 26. 9. 2024 09:10

To je nedorozumění - eSIM nabídky jsou většinou o datech - ano většinou omezené, ale to že je to trvale v cizí síti (Roamingu) je základem nabídky. když mrknete na esimdb.com a vyberete si stát, tak uvidíte kolik těch firem po světě existuje.

Zkusil jsem zadat jako oblast Europe, a protože je toho moc a sem tam promo na den tak filtr na data s platnosti min. 30 dní a seřadit dle celkové ceny
1GB/30dní 0,9 € firma BNESIM
pak přidáme více dat a máme
3GB/30dní 3,05 € firma Airhub
a ještě více dat
5GB/30dní 4,4 € firma Airhub
10GB/30dní 8,5 € firma Airhub
20GB/30dní 17,5 € firma Monty ESIM
30GB/30dní 26 € firma Jetpac
a třešnička na dortu
300GB/30dní 33 € firma Airhub

Ano unlimited data tam nejsou
a pokud těm firmám klesnou ceny které platí operátorům na polovinu, tak bych čekal že ty dnešní pro čechy již tak zajímavé ceny se pohnou taky
pokud by to někdo chtěl vybírat tak plus pár desítek centů a máte hodně nabídek, obvukle kromě celé EU dostanete i některé další non EU státy (třeba ta poslední zmíněná nabídka je pro 46 států) a to může na dovolené potěšit.

Ten můj názor, že lidi si cestu najdou vychází z toho, že já o tomto nevěděl, ale byl jsem letos 14 dní v Kanadě, hledal jsem jakého operátora si mám koupit na letišti po přestání, ať mám nějáká data a ne extra drahý roaming. A našel jsem toto. Místo hledání kiosku na letišti, jsem si to zprovoznil vč. platby za pár minut (rozhodně rychleji než vám bude trvat přečíst si 1 stánku tohoto fóra) a protože jsem nepotřeboval vůbec nic (pas, občanku, jít někam)... prostě eshop a platební kartu a pár kliků, tak jsem se pak podíval jak to funguje pro cizince v předražené ČR a koukám, že ceny jsou stejné cca 1€ za 1GB a platí v celé evropě (ta Kanadská nabídka zase automaticky platila i v USA). A můžete mrknout že je tam prakticky kdejaká exotika....

A co dělají čeští operátoři... aktuálně dávají nabídku roamingového balíčku non EU 1GB kdesi okolo 200 Kč tedy skoro 10x dráž než to zvládnete za stejný čas mimo ČR.
Prostě zkouší co kdo snese.... a koho oškubou.

A zjevně nejsem jediný co si toho všiml.... v posledním období totiž náš oligopol se snaží zlikvidovat česká čísla co nic moc nevydělávají, v jiných částech fóra to řeší ti co mají SIMky na zabezpečovačkách či zapínání topení na chatě... proč já v tom opět vidím souvislost s tím co jsem napsal....

Oligopol samozřejmě vymyslí, co s tím aby to tak nedopadlo, ale již to bude těžký boj s *****ými zákazníky. Myslím, že aktuální snaha nabízet primárně neomezená data je přesně toho součástí. Doufají že uloví dost oveček co sice spotřebuje 1GB ale bude mít neomezená data.

Reálně to nebude promile obyvatel. Ono když máte Wifi doma a v práci, tak opravdu nedáte 50 GB dat za měsíc (tedy alepsoň většina).
ttc1
Junior

Odeslat příspěvekod ahoj123 2. 10. 2024 19:37

Prosím o radu, zkušenost či obecně informaci...
Už jsem u o2 vyhádal stálou slevu na vdsl internet, dokonce i bonding (to byl nadlidský výkon)...

Jak ale vyjednat nejvyšší možnou rychlost bez omezení na vdsl lince? Při měření na bondingu bych mohl dosáhnout rychlost cca 140... Ale technik cetinu to omezil na 110 s tím, že pokud budu chtít toto omezení vypnout, musím požádat o2... Snazil jsem se několikrát a vždy s výsledkem, že to nejde... Že tarif platinum mi poníží na gold a bohužel nemůžou nechat rychlost bez omezení...

Podařilo se někomu v ramci Řetenice či jiného smlouvání pustit vdsl opravdu na maximální rychlost a nejen na maximální ceníkovou rychlost nejvyššího možného tarifu? Chápu, že na této lince nemůžu chtít rychlost 250... Ale proč to umělé škrtit na 110, když to může jet i rychleji mimo špičku...
Děkuji za postřehy či vlastní zkušenosti...
ahoj123
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod 0055 3. 10. 2024 10:15

Skoncila mi sleva na VDSL, chtel jsem sluzbu zachovat na 250kc, typek na retencnim byl velky drsnak, ze to v zadnem pripade nejde, maximalne za 299kc a poslal OKU kod bez nejakych dlouhych kecu. Kdyby ho dali za 250kc tak bych zustal. Evidentne to za tu cenu v kazde lokalite nedaji.
0055
Junior

Odeslat příspěvekod Ipanema 3. 10. 2024 10:25

Zkusit nějakého akvizičního obchodníka. Ať nabídne a řekne, co nabídnout může. Tady ti externisti umí podle mě to nejlevnější co jde.
Můj mobil: OnePlus 11
Ipanema
Pokročilý

Odeslat příspěvekod a1234 3. 10. 2024 10:30

Asi záleží na koho narazíš na retenčním. Já mám vždy lepší zkušenosti, když se domlouvám se ženou.. Ale cenu 249 Kč za 250 Mb/s taky nechtěla moc ochotně dát a chvíli to trvalo. Osobně bych zkusil zavolat na infolinku znovu ať tě přepojí a zkusit to znovu, myslím si, že za tu cenu 249 Kč se to dá stáhnout.. a o jakou rychlost se jedná?
a1234
Junior

Odeslat příspěvekod 0055 3. 10. 2024 10:47

Pozde, uz jsem to uzavrel s velkym Teckem a za par dni dojde k prenosu... Beha mi to s terminatorem neco okolo 120MB protoze mizerne draty a s tim nic nejde delat. Kdybych dosahl na 250mbit tak bych byl ochotny platit i vic, ale nedosahnu. Vyssi rychlost nebude ani tady samozrejme, ale to maji za tu lakotu, nechteli dat nizsi cenu, nedostanou nic -)) Bohuzel optika v nedohlednu.
0055
Junior

Odeslat příspěvekod vojta66 3. 10. 2024 11:57

Za kolik s velkým Teckem ? 299 na půl roku ?
vojta66
Junior

Odeslat příspěvekod 0055 3. 10. 2024 12:05

na rok to tam nyni maji. Ale predpokladam ze to neni zavazne, zrusit to muzu kdykoliv pripadne prejit taky. Vetsi pruser je ze neni kam.
0055
Junior

Odeslat příspěvekod ahoj123 3. 10. 2024 16:20

0055, prosím tě, jak jsi na bondingu dosahl rychlosti 120? Mě tvrdí, jak vyšší rychlost než 110 nastavit nemůžou, když síť nedosahne rychlosti 250... Že mají jen tarif 100 či 250... A i když by mi to mohlo běžet ca 140, tak smůla... Cetin to škrtí na objednaný tarif 100 (reálně nastavují 110) a kyslík dělá, že oni s tím nic nemůžou dělat...

Musí jim člověk vyhrožovat odchodem i v tomto případě, nebo jen volat a volat na zákaznickou linku, než se někdo obětuje?
ahoj123
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jezevcik8475 3. 10. 2024 16:42

0055 píše:Skoncila mi sleva na VDSL, chtel jsem sluzbu zachovat na 250kc, typek na retencnim byl velky drsnak, ze to v zadnem pripade nejde, maximalne za 299kc a poslal OKU kod bez nejakych dlouhych kecu. Kdyby ho dali za 250kc tak bych zustal. Evidentne to za tu cenu v kazde lokalite nedaji.

Je to vždy o tom, na koho na výpovědním , věrnostním prostě narazíte. Jak zde je i několikrát uvedeno, dá se dostat u VDSL na cenu 299,- ( i 249,- ) na dobu neurčitou. Je to tak, že získaná sleva zůstane i nadále, pokud by se změnila cena v ceníku služeb. Osobně mám nyní O2 VDSL Zlatý za 249,- vyjednán...
jezevcik8475
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka