od ttc1 26. 9. 2024 09:10
To je nedorozumění - eSIM nabídky jsou většinou o datech - ano většinou omezené, ale to že je to trvale v cizí síti (Roamingu) je základem nabídky. když mrknete na esimdb.com a vyberete si stát, tak uvidíte kolik těch firem po světě existuje.
Zkusil jsem zadat jako oblast Europe, a protože je toho moc a sem tam promo na den tak filtr na data s platnosti min. 30 dní a seřadit dle celkové ceny
1GB/30dní 0,9 € firma BNESIM
pak přidáme více dat a máme
3GB/30dní 3,05 € firma Airhub
a ještě více dat
5GB/30dní 4,4 € firma Airhub
10GB/30dní 8,5 € firma Airhub
20GB/30dní 17,5 € firma Monty ESIM
30GB/30dní 26 € firma Jetpac
a třešnička na dortu
300GB/30dní 33 € firma Airhub
Ano unlimited data tam nejsou
a pokud těm firmám klesnou ceny které platí operátorům na polovinu, tak bych čekal že ty dnešní pro čechy již tak zajímavé ceny se pohnou taky
pokud by to někdo chtěl vybírat tak plus pár desítek centů a máte hodně nabídek, obvukle kromě celé EU dostanete i některé další non EU státy (třeba ta poslední zmíněná nabídka je pro 46 států) a to může na dovolené potěšit.
Ten můj názor, že lidi si cestu najdou vychází z toho, že já o tomto nevěděl, ale byl jsem letos 14 dní v Kanadě, hledal jsem jakého operátora si mám koupit na letišti po přestání, ať mám nějáká data a ne extra drahý roaming. A našel jsem toto. Místo hledání kiosku na letišti, jsem si to zprovoznil vč. platby za pár minut (rozhodně rychleji než vám bude trvat přečíst si 1 stánku tohoto fóra) a protože jsem nepotřeboval vůbec nic (pas, občanku, jít někam)... prostě eshop a platební kartu a pár kliků, tak jsem se pak podíval jak to funguje pro cizince v předražené ČR a koukám, že ceny jsou stejné cca 1€ za 1GB a platí v celé evropě (ta Kanadská nabídka zase automaticky platila i v USA). A můžete mrknout že je tam prakticky kdejaká exotika....
A co dělají čeští operátoři... aktuálně dávají nabídku roamingového balíčku non EU 1GB kdesi okolo 200 Kč tedy skoro 10x dráž než to zvládnete za stejný čas mimo ČR.
Prostě zkouší co kdo snese.... a koho oškubou.
A zjevně nejsem jediný co si toho všiml.... v posledním období totiž náš oligopol se snaží zlikvidovat česká čísla co nic moc nevydělávají, v jiných částech fóra to řeší ti co mají SIMky na zabezpečovačkách či zapínání topení na chatě... proč já v tom opět vidím souvislost s tím co jsem napsal....
Oligopol samozřejmě vymyslí, co s tím aby to tak nedopadlo, ale již to bude těžký boj s *****ými zákazníky. Myslím, že aktuální snaha nabízet primárně neomezená data je přesně toho součástí. Doufají že uloví dost oveček co sice spotřebuje 1GB ale bude mít neomezená data.
Reálně to nebude promile obyvatel. Ono když máte Wifi doma a v práci, tak opravdu nedáte 50 GB dat za měsíc (tedy alepsoň většina).