od milbust 3. 10. 2024 18:12
Podělím se s vámi o mé zkušenosti s retenčním, popřípadě operátory na lince O2. Když končila prázdninová akce volání a SMS neomezeně + 12 GB zdarma (měl jsem 4 karty), chtěl jsem převést dvě svoje čísla od Kaktusu k O2, s tím, že za obě čísla i bez dat, bych dal max 600 Kč (s využitím AIR bank vlastně 300 Kč). Po různém dohadování se s operátorem na O2 lince nakonec odběhl, že se zeptá nadřízené. Místo něho se ozval pán z retenčního a nabídl mi "O2 spolu pro dva bez internetu". Tedy 2x NEO+ Modrý za 569 Kč. Což jsem vzal. Zároveň jsem požadoval totéž pro další dvě čísla (pro syna se snachou). Jen asi za 14 dní. Napsal mi i v SMS na sebe číslo, abych pak zavolal. Bohužel SMS jsem ztratil. Tak jsem asi po 14 dnech volal Na O2 s tím, že mi bylo slíbeno to co mám já na další dvě čísla. To prý v žádném případě nejde. Můžou mi dát slevu jen 200 Kč. Chtěl jsem, aby mě spojili s retenčním. To prý nemůžou, když syn u nich nemá žádnou službu. Tak to jsem odmítl. Nechal jsem požadavek na jejich stránkách, ať mi zavolají. Tentokrát se mnou mluvila nějaká slečna, ale dopadlo to stejně. Další den jsem byl na prodejně, kde jsem si byl vyzvednout SIM pro sebe a opět jsem zavedl řeč na možnost přechodu syna se snachou. Také zprvu nabídl jen slevu 200 Kč. Ale po dalším domlouvání mi jen tak "mimo záznam" nabídl ještě další osobní slevu 200 Kč. Tedy celkem 400 Kč. Na což jsem po konzultaci se synem přistoupil. Tarif se zalíbil i sestře od snachy, pro ni a manžela. Tři telefonáty s O2 operátory, další osobní jednání na prodejně, ale bohužel o další dvě čísla již neměli zájem. Sestra snachy na tom ale stejně vydělala. Po zobrazení OKU ji nabídli u Tmobilu neomezenku s 5 GB dat za cca 300 Kč. Doteď měla 100 min. 100 SMS a 1 GB něco kolem 400 Kč. A většinou provolala o něco víc, takže ještě doplácela.
Takový malý postřeh. I když jsem měl jen čísla na zkoušku, která se pak rušila, přepojili mě na retenční. Když jsem chtěl vyjednat přenos, aniž bych u O2 měl již nějakou službu, na retenční mě odmítli přepojit.