Retenční nabídky O2

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Milos 26. 1. 2025 13:44

Pokud máš u O2 více služeb, tak se dá NEO+Bílý vyjednat za cenu kolem 149Kč, viz. viewtopic.php?p=13786589#p13786589
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Fery54 29. 1. 2025 12:35

Pardon, zapomněl jsem pak odpovědět, takže se jen vrátím k původnímu tématu internetu. Třeba to někomu v budoucnu pomůže. Cena a podmínky stejné jak u Vás, tedy 100Mbit za 199Kc vc. DPH :)
Fery54
Junior

Odeslat příspěvekod Letadlo 29. 1. 2025 14:32

Mě by celkem zajímalo, jak to je s možností získání služby VDSL za 199 korun měsíčně. 1.John v příspěvku pár stran zpátky dostal tuto cenu dokonce na 250 Mb/s, ale tam to bylo v rámci mnoho služeb. Ostatní, co se tady o tom bavíte, to máte na čem, na optice nebo koaxu, 5G nebo VDSL?

Moje situace je taková, že mám aktuálně Internet MAX Stříbrný se zvláštní slevou 300 korun, tedy měsíčně platím 299 korun. Už asi 5 let mi všichni operátoři slibují do šesti měsíců zřizení předsunutého DSLAMu v blízkosti a zvýšení rychlosti na 250 Mb/s. Tipuji, že dříve někdo natáhne v ulici optiku nebo budou všichni připojení přes satelit. Ale chtěl bych si nějak zvýšit rychlost/propustnost přípojky. (Už jenom zřízení bondované linky bylo na čtvrt roku poté, co je tady konečně začali dělat.) Zkoušel jsem i ten pevný 5G internet od O2, ale to byla v mém bydlišti tragédie. (Když bylo dobře, jelo to 20 Mb/s. Je možné, že s externí anténou by to bylo lepší, ale to je tak 10-15 tisíc za pořízení. Teďka jsem navíc slyšel, že někdo v okolí si 5G nechal zřídit s rychlostí 100 Mb/s a po měsíci ho shodili na 50 Mb/s, protože to prostě nešlo. Takže tudy cesta nevede.)
Mám ale k dispozici ještě jeden samostatný kabel na vlastním č.p., co je v současnosti nevyužitý. Tak mě napadlo si zřídit ještě jeden Internet MAX Stříbrný a připojení si zbondovat (nebo alespoň posílat různá zařízení v domácnosti přes různé připojení).

Chtěl bych se se započítáním AB dostat na nějaké stejné peníze jako nyní. (Ty tři stovky.) Ideální by bylo získat dvakrát ten internet za 199 korun a k tomu si vzít nějaký mobilní tarif. Ale to bude asi problém. Je ale možné nastavit zvláštní slevu, aby na jeden tarif byla 300 korun a na druhý třeba 298? Tak abych splnil tu podmínku AB? Protože u Internetu je celkem problém poslat jednou měsíčně MMS.
Letadlo
Junior

Odeslat příspěvekod ze.us 29. 1. 2025 14:48

K posledni vete - sice neposles MMS, ale tarif O2 Machine si k tomu pridat jiste muzes.
Ale dve DSL pripojeni (navic bondovana) pro jednu adresu? No nevim, jestli tam mate tolik volnych dratu.
ze.us
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 29. 1. 2025 16:37

Cena za tarif O2 Machine se ale nezapočítává do útraty 600Kč, viz. https://www.airbank.cz/co-vas-nejvic-za ... n-mesicne/
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Letadlo 29. 1. 2025 17:05

Jak bylo řečeno, O2 Machine se nezapočítává do nezbytné útraty. Nejsem si jistý, jak je to cenou za vypůjčení filmu z O2 Videotéky. (A taky nevím, zda je tam něco levnějšího než 50 korun.)

Kabel je úplně samostatný, nepoužívaný, vybudovaný při velké digitalizaci v devadesátkách. A shodou okolností to má vlastní č. p., takže to by nebyl problém.

Na pobočce mi říkali, že nejsou schopní dávat speciální slevy, třeba těch 298 korun, ale pouze přednastavené. Uvidíme, až mi bude volat obchodník.
Letadlo
Junior

Odeslat příspěvekod Kubajzino 29. 1. 2025 22:53

Zdravím, měl bych pár dotazů, zda se tady někomu povedlo:

Vyjednání slevy na IPv4 (cena je opravdu přepal..)

Vyjednání slevy na ZyXEL O2 GateWay případně zřídit Terminátora na jednopárové přípojce?
Kubajzino
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milos 29. 1. 2025 23:22

Zřídit terminátora/bonding na jednopárové přípojce není technicky možné. K tomu jsou potřeba dva páry vodičů.
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Letadlo 29. 1. 2025 23:26

Ne, možné to je. Někteří poskytovatelé xDSL dávali terminátora na vyžádání i k jednolinkovým přípojkám. Fungovalo to pak jako modem v režimu bridge a spojení se jednoduše vytáčelo z nějkého nadřazeného chytřejšího zařízení.

Jak to je ale dneska, kdy proběhlo vybití malých a menších poskytovatelů, to nemám tušení.
Letadlo
Junior

Odeslat příspěvekod Milos 29. 1. 2025 23:32

Tomu se mi nějak nechce věřit, jelikož O2 například uvádí:

Do xDSL přípojky vám zavedeme místo jednoho páru drátů rovnou dva. Abyste mohli surfovat až 2× větší rychlostí, je potřeba rychlosti z obou párů drátů sloučit. To dělá právě zařízení terminátor.

Princip bondingu spočívá ve spojování rychlostí do vícero kabelů metalického vedení.
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Kubajzino 29. 1. 2025 23:41

Terminátor umí 2x 17a nebo 1x 35b (což v mém případě bych právě využíval 35b). Ostatní to opravdu poskytovali/poskytují, ale právě se ptám, zda se to povedlo někomu i u o2, protože vnucují hlavně svůj smartbox / ZyXEL "o2" gateway
Kubajzino
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Letadlo 29. 1. 2025 23:46

Cetin Terminátor by měl být modem Zyxel VMG4005-B60A, což by měl být obrandovaný modem Zyxel VMG4005-B50A. Podle produktového listu na https://www.zyxel.com/cz/cs/products/dsl-cpe/vdsl2-17a-bonding-and-35b-single-line-bridge-vmg4005-b50a to podporuje bonding na profilu 17a a jednolinku na profilu 35b.

Vyšší rychlosti jsou na jednolince kliďánko dostupné. Ale při 250Mb/s člověk snad musí vidět na ten DSLAM, a když už natáhli optiku tam blízko, tak ji můžou dotáhnout až k zákazníkovi domů přímo.
Letadlo
Junior

Odeslat příspěvekod VelkyZnalec 30. 1. 2025 20:32

Dostali jsem nabídku na NEO+Stříbrný za 499, co myslíte? Dobrý nebo nic moc cena a šlo by to udělat lépe(třeba na pobočce?). Díky za názor
VelkyZnalec
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka