Tak má zkušnost..... měl jsem tam 6 čísel s celkovou fakturou cca 800 (OSVČ bez Airbank). Loni v září dohodnuto že to tak bude na 2 roky.... a vydrželo to 8 měsíců (o 2 více než v předchozích nastaveních

Retence na volání selhává... za týden a cca 15 hovorů mi sice poslali OKU na vše, ale nabídka slevy žádná - chtěli za stejné služby 2500Kč. Přesunul jsem to na Family tarify za std ceny (jedno číslo jsem tam měl již léta).
Ani osobní návštěva pobočky nepomohla - slečna že volá na retence a čekala u toho snad déle než kdybych si zavolal sám. Mj. na rozdíl od telefonu ona by to přesunula z OSVČ na rodné číslo ale upozornila na poplatek 100Kč za číslo - to jsem odmítl - měl jsem lepší nabídky než O2 Family.
Minulý týden jsem si na webu zobrazil OKU a o den později zahájil přechod 1čísla k T-mobile na benefit tarif (50min+1GB) za 99Kč...
Poslední den před přenosem čísla mi volali z retence a nabídly jen 50Kč slevu na každé číslo (tedy O2 Family modrý za 299 a O2 Family bílý za 199). Po přenosu mi volala znovu, že si tam upravila nastavení a již to mám jako O2 spolu sleva 50Kč na 24 měsíců (internet ani TV u nich nemám), zároveň jsme se dohodli na jednorázové kompenzaci za červen.
paradoxně volala v době, kdy jsem u Tmobile donastavoval služby na přenesené číslo... takže poté co hovor skončil a O2 nastavilo těch 5 slev tak jsem během hodiny zahájil přenos dalších dvou čísel na ten benefit tarif - tím budu mít u Tmobile 4 služby (3 čísla a net) a 10GB v magente na rozdělení - tedy na každé číslo 4,33GB dat a 50 min a 50 sms za 99 Kč a pořád online - to je o hodně lepší než Family modrý za 299Kč na číslech co běžně měsíčně provolají 10-60 min (vč. vzájemných hovorů, které jsou u benefitu zdarma) a pošlou 0-2 SMS.
Uvidím jestli se zase ozvou před přenosem těch 2 čísel a budou nabízet na zbylá 3 něco lepšího, nebo tentokráte nic... rozhodně právě řešim tarif pro další z těch čísel jinde...
Nevím co se u O2 změnilo, ale za poslední 3 roky jsem se vždy dokázal dohodnout na cenách výrazně nižších než kdokoliv v tomto foru prezentoval (vč. profesionálů na retence) ... bohužel vždy slib bude platit 2 roky a realita byla 0,5 roku.... teď mi to připadá, že tam mám u O2 BAN na retence.
Nemáte někdo tip kam přenést číslo ze kterého se měsíčně provolá 200-300 min a spotřebuje 10-80 MB dat (vyjímečně i 100). Mně to vychází Family Bílý akt. za 199Kč a nedokáži zatím najít zajímavou nabídku jinde.
-- 20. 6. 2025 08:34 --A ještě na okraj - byl jsem 1x v prodejně O2 (pokus o přepis na RČ) a 2x v prodejně Tmobile (vyzvednutí SIM karet k přenosu). Ve všech 3 návštěvách obsazeni všichni pracovníci a chvíli jsem čekal... to mi dovolilo slyšet ty lidi co tam byli předemnou... rozhovory typu já vám nabídnu tady ten tarif za 899 a můžete si vzít dotovaný telefon... odchází s ním... nebo teď vám k tomu vyššímu tarifu nabídnu netflix a účet 800 atd.... Prakticky ve všech 3 návštěvách tam někdo akceptoval tarify za skoro 1000 Kč a byli to lidé od pohledu tak 60 let. I účet za 3 čísla, TV a internet celkem 3000 Kč jsem tam slyšel. Prakticky jediná vyjimka byl šedivý pán co platil 400 a měl tam 150 min, kolik dat jsem nepostřehl.
Doteď jsem ve svém okolí nenašel nikoho kdo by se jen blížil ceníkovým cenám nebo tvrdil že za jedno číslo platí víc než cca 300-400 Kč a to bez ohledu na výši služeb. Všichni okolo mně mají čísla svých rodičů na svých účtech poté co jim nějáký telefonista prodal data na tlačítkový telefon, nebo TV v tarifu o které ani nevěděli atd... prostě aby oligopol neobíradl důchodce. Ale bohužel ty prodejny jsou stále plné důchodců co je odírají na dřeň a proto oligopol nechce zveřejnit lepší ceny a hraje s námi hru na retence a tarify pro zaměstnance, odboráře, členy profesních komor, dobrovolé hasiče, vojáky, fotbalisty a další zájmové skupiny.