neurra cz

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod radim 24. 8. 2011 07:21

Připravujete článek o neurra cz? Je možné tam poptávat paušál s rakouskými cenami a přijde mi to více než zajímavé.
radim
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod welby 24. 8. 2011 07:39

Zrovna dnes jsem o tom četl. Problém je, že operátoři by na to prý i přistoupili (T-mobile, Vodafone. I když ne v takovém rozsahu, jaká je "poptávka"), ale všichni poptávající by museli být jako jeden subjekt a mít tedy společné vyúčtování. To je ovšem problém, který asi většina poptávajících nebude akceptovat a naopak operátoři podle mě neakceptují individuální smlouvy. Tím by si operátoři řezali sami pod sebou větev, na které sedí i se zlatým prasátkem :hm
welby
Junior

Odeslat příspěvekod myšpulín 24. 8. 2011 07:47

Ten projekt mi přijde naivní v tom, že by každý koncový účastník měl samostatnou smlouvu s operátorem. Jestli se jim to ovšem povede, potom klobouk dolů.
Pokud to bude figurovat jako jeden subjekt tak to není nic zajímavého, byl by to další z řady šedých operátorů které z pochopitelných důvodů mnoho lidí odmítá.
myšpulín
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod radim 24. 8. 2011 07:50

Jasně, ale zas je potřeba si uvědomit, že takovou nabídku si nepořídí neplatič. Takže riziko neplacení a zvyšování nákladů z důvodů vymáhání je zde velmi nízké a pro operátory hravě přijatelné. To je pouze taktika vyjednávání, nekývnu na první nabídku, ale budu prudit, aby lidi byli rádi aspoň za to něco málo. V Rakousku můžou nabídnout dvojnásobek minut a SMS i u individuálních smluv, takže to je skutečně jen čeření vody z jejich strany.

myšpulín: Naivní ti to přijde z hlediska našeho „specifického“ trhu, nicméně jak píšu výše, pokud jinde můžou u individuálních smluv nabídnout za stejnou cenu dvojnásobek služeb, není žádný objektivní důvod, proč by to u nás nešlo. Naivní to bude, pokud bude malá poptávka a lidi budou jen kecat v diskusích a hledat důvody, proč to nepůjde. Já už jsem zadal poptávku na 3 čísla.
radim
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod welby 24. 8. 2011 07:57

Takovou nabídku si nepořídí neplatič? Tak tohle jsem nepochopil? Jak jsi to myslel a proč by si ji neměl pořídit neplatič? :?:

PS: Je vidět, že od dnešního uveřejnění článku a info o této "poptávce" tam počet zájemců raketově narůstá ;-) Jen jsem nepochopil, co z toho má ten provozovatel Tomáš Radomský? Že by to dělal zadarmo? Tomu se mi nechce věřit :nenapadne

EDIT: Aha, tak už jsem si vyčetl jeho provizi v obchodních podmínkách. Poprvé jsem ji přehlédl.
welby
Junior

Odeslat příspěvekod y750rr 24. 8. 2011 08:19

Mě se to nějak nezdá … platí se nějaký poplatek v případě, že patřičná osoba nebude schopna zařídit, co slibuje (ty volné minuty, sms atd)? Mám vrozenou nedůvěru k takový podnikatelům, nebo lépe řečeno podnikavcům, na netu.
y750rr
Junior

Odeslat příspěvekod Reku 24. 8. 2011 08:19

Naivní to rozhodně není !
Už je tu první vlaštovka na trhu s relativně levnými tarifi pro JEDNOTLIV KONCOVÉ ZÁKAZNÍKY a smlouvičkou přímo s nimi - ČD tarif od Vodafone pro kohokoli - počáteční investice pouhých STO korun českých.
Tak určitě půjde i toto. I když třeba například grůůp smlouva 500minut 100sms a ten net. Nebo zároveň jednotlivci - 300minut 50sms a net. A bude možnos volby.... Možnosti tu jsou, najivní to určitě není.

-- 24. 8. 2011 09:23 --

Jinan taky se mi do toho moc nechce, ale kapitalismus je o riziku - uděláš a buď más hodně nebo málo nebo něco mezi tím. Každý musí zvážit riziko... :D
Reku
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod welby 24. 8. 2011 08:23

y750rr: Provozovatel nic neslibuje. Pokud na druhé straně poptávky nebude od kteréhokoliv operátora nabídka, tak samozřejmě nevznikne ten tarif. Provozovatel nic nenabízí, ale pouze umožňuje, aby někdo jiný vložil poptávku na jeho serveru.

Je to stejné, jako když si člověk zavolá na retenční a chce po nich nějakou konkrétní slevu apod. Buď ji dostane nebo ne. Každá poptávka se musí potkat s nabídkou a naopak... V tomto případě se hraje o to, že je to hromadný požadavek a ne jenom pořadavek jednotlivce = větší "vyjednávací" síla.

EDIT: Na tom serveru si klidně můžete vytvořit svoji poptávku, že chcete nové Ferrari za 200tis Kč. K té se může přidat x dalších lidí, jako v tomto případě. Pak už musíte čekat, jestli si ve Ferrari náhodou neřeknou, že je to super prodat naráz třeba 500 aut (i když jen za 200tis.) 8-D
welby
Junior

Odeslat příspěvekod y750rr 24. 8. 2011 08:47

Právě že nemám zkušenosti s tímto typem nabídek, proto mě zajímalo, jestli se platí nějaké provize, i když nedojde ke vzniku žádného paušálu … jak třeba na aukru, kde když člověk vystaví zboží, tak i když ho neprodá, tak zaplatí za vystavení nějakou provizi. Pokud se tady nic neplatí, tak není problém se tam taky přihlásit, i když to vypadá nereálně, že bude mít některý operátor o to zájem
y750rr
Junior

Odeslat příspěvekod radim 24. 8. 2011 09:08

welby píše:Takovou nabídku si nepořídí neplatič? Tak tohle jsem nepochopil? Jak jsi to myslel a proč by si ji neměl pořídit neplatič? :?:

Když si představím typického neplatiče, není to člověk, který by vyhledával nějaké výhodné nabídky. Takový neví, za kolik volá. Jiná skupina lidí jsou zas ti, kteří se cokoliv snaží ošulit. Ale nevím, jestli pro ně vyplývá nějaká výhoda z toho, že budou dlužit šedému virtuálovi a ne standardnímu operátorovi, z mého laického pohledu to je šumafuk.
radim
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod welby 24. 8. 2011 09:41

Nevěřím, že se poptávky některý z operátorů chytne tak, že by takovou nabídku dal každému individuálně. Každopádně mi to příjde jako skvělá forma reklamy zadarmo od provozovatele toho webu. Kdo z vás o tom webu věděl dřív než dnes ráno?

Trochu jsem se na ty proběhlé poptávky díval a zatím tam, moc odezvy z druhé strany nebylo... Ale třeba to tahle reklamní kampaň změní :-)
welby
Junior

Odeslat příspěvekod snowboarder 24. 8. 2011 09:49

Tak psali, že už to zajímalo i TM a VF, jediné O2 to odmítlo.
::: Vyzkoušejte aplikaci SuperFórum pro Android http://goo.gl/3OyV6 :::
snowboarder
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Reku 24. 8. 2011 09:53

I když nakonec bude vše o polovinu menší plus ten internet, tak to bude úspech. Nějakou nabídkou od operátora to asi skončí....
Neznám smlouvu, ale pokud to skončí horšími podmínkami, tak by možná zase neměl být problém z toho nakonec vycouvat? Co na to znalci, kteří hodili poptávku? ;-)
Reku
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod radim 24. 8. 2011 09:57

welby píše:Nevěřím, že se poptávky některý z operátorů chytne tak, že by takovou nabídku dal každému individuálně. Každopádně mi to příjde jako skvělá forma reklamy zadarmo od provozovatele toho webu. Kdo z vás o tom webu věděl dřív než dnes ráno?

Trochu jsem se na ty proběhlé poptávky díval a zatím tam, moc odezvy z druhé strany nebylo... Ale třeba to tahle reklamní kampaň změní :-)

O tom rozhodne výše poptávky, za pár hodin to dneska stouplo z nějakých 300 na skoro 1300. To už je pro operátora velmi zajímavé číslo. A dle článku na idnes o tom dva operátoři uvažují. Vítěze tipuji na Vodafone, ten by mohl překousnout individuální smlouvy, zvláště když úvazek je na 2 roky. Téčko mi v tomto přijde příliš namyšlený a arogantní a na individuální smlouvy nekývne. No jsem zvědav.

Ad web, ano, dřívější poptávky neměly úspěch, protože se přihlásilo málo lidí, a dnešek to může změnit. Já tam už od teď budu chodit, případně i někdy něco zadám.
radim
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod snowboarder 24. 8. 2011 10:26

Tak jasně, hlavně pokud by to stouplo na třeba nějakých 5000, tak 1 mega měsíčně si asi jen tak nebude chtít žádnej operátor ujít.
::: Vyzkoušejte aplikaci SuperFórum pro Android http://goo.gl/3OyV6 :::
snowboarder
VIP uživatel

Další stránka