neurra cz

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod y750rr 24. 8. 2011 10:37

Pokud se nepletu, tak tam bylo napsané 1000 minut do jakékoli sítě za 220,- Kč? Protože tohle by asi pro operátory moc výhodné nebylo, kdyby byla většina z těch volných minut do jiné sítě. Proto si myslím, že se do toho operátoři moc ochotně nevrhnou.
y750rr
Junior

Odeslat příspěvekod RR01 24. 8. 2011 10:42

Koukam a pred polednem uz tam je 1 419ks za 312 180,-Kč. Osobne si tipnu, ze pul mega do zitra padne:)
RR01
Junior

Odeslat příspěvekod radim 24. 8. 2011 10:45

Nabídka je dle neověřených informací 600 a 500 minut, ale i tak to je pro naprostou většinu volajících dostačující a spousta lidí to bude mít na volání mezi sebou nebo v rodině, toto je prostě výhodnější než současné rodinné tarify či Přátelé apod.
Jaks přišel na to, že by většina těch minut byla do jiné sítě? I kdyby, stále by na tom velmi slušně vydělali, proč pořád někdo z operátorů dělá nějaké chudáčky. Za 600 minut (při jiném účtování než 1+1 to bude ještě o dost méně) dostane op 183 Kč, tj. 30 hal/min. hrubého. Stále dost na velmi solidní zisk.
radim
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod y750rr 24. 8. 2011 10:49

Radim : jen jsem předpokládal, že propojovací poplatky něco stojí a že to není v řádech několika haléřů. A nechápu to pořad … jakých 500 a 600 minut? Když se tam píše 1000 tak to klidně můžou změnit na 500 a bude to závazné? Nebo se potom každý rozhodne, jestli mu stačí těch 500 (600) a buď to vezme nebo zruší?
y750rr
Junior

Odeslat příspěvekod snowboarder 24. 8. 2011 11:01

Ano, propojovací poplatky jsou teď 1,20 myslím. Nicméně zapomínáš na to, že většinou hodně hovorů vede do vlastní sítě (čistý zisk), dále taky většina čísel hovory přijímá (zisk za propojovací poplatky od konkurence). Atd. Další věcí je obchodní návyk - lidi se tím učí volat. A volat budou a budou až začnou těch 1000 minut přesahovat a za to budou zase platit. Nebo to přesahovat nebudou, nevyužijí to naplno a zase tím ta cena za minutu operátorovi nějak vyspekuluje.
Asi to jít musí. Kdysi jsem měl od O2 k tarifu Bronz (180 bez daně) 1000 minut do všech sítí jako retenčku. K vyšším dávali i 5000.
Za nějakých +-215 korun jsem tedy měl 1030 minut do všech sítí. A to už je nějakej rok, za tu dobu o půlku klesly propojovací poplatky.
::: Vyzkoušejte aplikaci SuperFórum pro Android http://goo.gl/3OyV6 :::
snowboarder
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod welby 24. 8. 2011 11:09

y750rr: O těch 500 až 600 minutách se mluví v tom článku na konkurenčním webu, jako o nabídce, kterou by byl ochotný operátor poskytnout (myslím, že 500 minut bylo u Vodafonu a 600 minut u T-mobilu, O2 se nevyjádřilo).
welby
Junior

Odeslat příspěvekod mar72 24. 8. 2011 11:27

Nabídka je to hezká, doufám, že bude průběžně aktualizováno, jaké jsou nabídky od operátorů. Osobně mi vadí pomalý internet a zatím jak to tak vypadá hromadná faktura. Zatím vyčkám a uvidím, zda se přidám.
mar72
Junior

Odeslat příspěvekod Burina 24. 8. 2011 11:30

Jsme opravdu zvědav, jak tento projekt dopadne.
Burina
Junior

Odeslat příspěvekod welby 24. 8. 2011 11:33

mar72: Hromadnou fakturu by možná někdo i překousnul - ti co jsou u šedých operátorů určitě. Problém je v tom, na koho by ta faktura byla psaná? Provozovatel webu je jen zprostředkovatel, ale určitě to není nikdo, kdo by tu akci realizoval. Musel by tu vzniknout další šedý operátor... Jestli by se v tomto případě dalo vůbec mluvit o šedém operátorovi...
welby
Junior

Odeslat příspěvekod y750rr 24. 8. 2011 11:34

Jen tak teoreticky, co by pro mě jako pro soukromou osobu znamenala ta hromadná faktura? Kromě toho, že bych posílal peníze někam jinam, než na operátora … Znamenalo by to vyšší náklady? Nebo mi to může byt jedno, když to nemám nikde do účetnictví atd?

Mar72 : jestli to chápu, tak když se teď přihlásíš a skončí to hromadnou fakturou, tak můžeš přece nabídku bezplatně stáhnout ne? Takže není třeba vyčkávat.
y750rr
Junior

Odeslat příspěvekod audiobullys 24. 8. 2011 12:39

no jsem zvedavej na jaky cislo se dostanou, nevim proc je tam 50 h a ze dnes v 16 h budou mit naky vysledky z jednani s opy. zatim na to nepristoupila prekvapive vubec O2, k tm byc mozna sel kdyz by slo po 2 letech bezplatne utect,kdyz by se do ty doby nasli lepsi virtualove.
u vdf predpokladam ze to bude firemni smlouva na 2 roky.
no treba pristi den bude situace jina co se tyce poptavky a mozne realizace od opu. stejne je vzdycky bude zajimat cislo simek od konkurence, ktere by si k sobe pretahli.
Daň ze samostatného myšlení nebyla dosud zavedena jen proto, že by to byl příjem pro stát zcela zanedbatelný.
audiobullys
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod snowboarder 24. 8. 2011 14:10

tak poptávka už je přes půl milionu :)
::: Vyzkoušejte aplikaci SuperFórum pro Android http://goo.gl/3OyV6 :::
snowboarder
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Lukes 24. 8. 2011 15:00

nevite nekdo proc zmizel ten clanek co byl o teto akci neurra na hlavni strane MM
Lukes
Junior

Odeslat příspěvekod y750rr 24. 8. 2011 15:11

Lukes : No moc dlouho se tam neohřál (ten článek) … asi sponzoři (operátoři) nemají zájem o to, aby se tato akce hodně rozšířila. Osobně jsem to dal na FB a už se mi ozvalo pár známych a vyptávali se a údajně do toho půjdou taky …
y750rr
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka