od Gooorila 26. 8. 2011 07:31
K samotné poptávce jsem se také připojil, přestože ve výsledek moc nevěřím.
Nejsem si jistý, zda vyjednavači serveru mají zkušenost s takovým projektem. Server při vkládání poptávky vyžaduje informaci, u jakého operátore jste a jaké měsíční plnění zhruba odpovídá nynějšímu stavu. Tyto informace jako balík údajně požadují operátoři, ale připadá mi nesmyslné jim tyto informace dávat, protože akce by měla být postavena spíše stylem: "Ahoj operátoři, je zde 5500 SIM, které chtějí zmíněný tarif a když na to přistoupíte, máte 24 200 000,00 bez DPH jistých".
V situaci, kdy operátoři dostanou seznam, kde si vyfiltrují jen své zákazníky (dejme tomu že je rozložení SIM rovnoměrné, tak patří jednomu operátorovi 1830 SIM a u těch si zjistí jejich měsíční platby (předpokládejme cca 450,00 kč/měsíc/kus bez DPH, tak je to 823 500,00 kč/měsíc a za ony dva roky 19 764 000,00 kč bez DPH), takže bude stát před rozhodnutím, kdy nechají vše při starém, nebo přistoupí na precedentní tarif, převezmou dalších 3660 SIM karet a za dva roky na tom "vydělají" necelých 5 000 000,00, což je bohužel silně nezajímavé.
Tyto údaje neměly být vybírány a už vůbec nemají být předávány operátorům při jednání jen proto, že oni to tak chtějí, protože pak by hrála roli nejistota, o kolik jejich zákazníků se jedná...
Druhá věc je přístup poptávajících. I v případě, že akce vyjde a některý z operátorů na to přistoupí, zkrachuje to na lidech. Pročítal jsem diskusi a každých pár dotazů se objeví dotaz, zda je možné upravit tarif takto a takto, zda je možné dostat další bonusy navíc, zda jde upravit...atd. Z toho předpokládám, že velice velká část lidí se sice zaregistrovali, ale podmínky si nepřečetli, ani nepochopili smysl. Tito lidé pak budou hledat všechny možnosti, jak do toho pak nejít. Operátor třeba i přistoupí na tyto požadavky, ale počítá s 5500 SIM. Když se začne lámat chleba a neurra přinese pouze 2500 SIM, tak od toho zase odstoupí.
Takže shrnutí: Rád bych aby to vyšlo (paradoxně, mám nyní tarif 10 000 volných minut do všech sítí a SMS zdarma za 600,00 kč měsíčně), ale myslím že to nevyjde.