T-Mobile - jak zrušit SVZ na 2 roky

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod gusspacho 9. 9. 2011 18:53

Zdar,

máme s T-M smlouvu významného zákazníka, která si myslíme není vůbec výhodná. Končlia nám v květnu, my nevypověděli (samozřejmě fatální chyba:() Nyní jsme chtěli přejít a oni nám sdělili, že SVZ tam máme do května 2013. Fuck off. Nabídli nám podmínky podle mě směšné - sleva 20% pokud se uvážeme s HIT na 2 roky
Když přineseme dalších 5 čísel, nedstaneme žádné dalí výhody, poslali nám odkaz na tarify podnikatel plus...

Samozřejmě vím, že základní chyba je, že jsme nevypověděli, s tím ale už nic nenaděláme. Existuje ale možnost jak:
1/ zbavit se SVZ nějakou dohodou
2/ dostat z nich přesto výhodné podmínky s tím, že bychom zůstali?

Má někdo konkrétní tipy jak se toto dá vyřešit? Jsem vzteky bez sebe že něco takového je operátor schopen udělat.

Díky, G
gusspacho
Junior

Odeslat příspěvekod gusspacho 9. 9. 2011 21:29

Nikdo? Tak to je dost blbý....aspoň jak se s T-M (ne)dá vyjednávat?

G
gusspacho
Junior

Odeslat příspěvekod cohy 9. 9. 2011 22:33

t-mobile je v tomto ohledu otřesnej, nemužeš se vyplatit rozvazat se ani to přenest na někoho jineho. Jako můžeš to zkusit se s nima domluvit, ale myslim, že to budeš muset přetrpět.
cohy
Junior

Odeslat příspěvekod gusspacho 9. 9. 2011 22:45

No tak to je zlý...máme závazek na 1800 měsíčně - ještě dost peněz do května 2013:(

G
gusspacho
Junior

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 9. 9. 2011 22:49

Za blbost se platí, co jiného na to říct :)
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod audiobullys 10. 9. 2011 01:37

no ja jsem slysel od jedny firmy ze podali vypoved a tm jim to neuznal ze jelikoz to je smlouva pro vyznamneho zakaznika tak ze prej nejde ani vypovedet.-takze kec, proste nepodali vypoved v cas a automaticky jim to asi prodlouzili
Daň ze samostatného myšlení nebyla dosud zavedena jen proto, že by to byl příjem pro stát zcela zanedbatelný.
audiobullys
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod gusspacho 10. 9. 2011 07:49

seterwohipikule píše:Za blbost se platí, co jiného na to říct :)

Zkus to říct mojí ženě:)

-- 10. 9. 2011 07:52 --

audiobullys píše:no ja jsem slysel od jedny firmy ze podali vypoved a tm jim to neuznal ze jelikoz to je smlouva pro vyznamneho zakaznika tak ze prej nejde ani vypovedet.-takze kec, proste nepodali vypoved v cas a automaticky jim to asi prodlouzili

Nerozumím - vždyť píšu že jsme nepodali výpověď ze SVZ a automaticky to prodloužili na další 2 roky. Jasně jsem se u ženy ujišťoval ať si to ověří a že oprvadu po 2 letech se smlouva přehodí na smlouvu na dobu neurčitou s výpovědní lhůtou. No prej jojo a nakonec sme dopadli takhle:(

Ale odejít se dá k jinému operátorovi, jen musíš platit měsíční závazek - u nás 1800,-
gusspacho
Junior

Odeslat příspěvekod gusspacho 11. 9. 2011 10:21

Nikdo nic? To je bída, chtěl bych mít aspoň nějakou taktiku na vyjednávání...
gusspacho
Junior

Odeslat příspěvekod bart.homer 11. 9. 2011 13:13

Ne, ne, kdepak... U mobilních operátorů a zvlášť u T-Mobile funguje automatická prolongace neboli automatické prodloužení smlouvy. Pokud se včas nezruší, je zaděláno na problémy. Myslím, že jde zrušit i v samoobsluze. Nicméně ze závazku T-Mobile se nedá nijak vykroutit. Na tohle je to nejhorší operátor. Nelze ani doplatit zbývající paušály a utéct. Můžeš zkusit dát výpověď dohodou, ale zaručuji, že oni na dohodu nepřistoupí. Obávám se, že v tomto případě nezbývá nic jiného než dodržet MMP. Bohužel.... 8-S
bart.homer
Junior

Odeslat příspěvekod gusspacho 11. 9. 2011 13:53

Hm, moc povzbudivý to není:( Každopádně mě říkali na lince, že odejít se dá a každý kvartál zaplatím minimální útratu.

Otázky:
- pokud bych chtěl zkusit dohodu / stížnost atd. - kam psát?
- dají se peníze z T-M použít na něco jiného? Přetavit to na televizi nebo tak?

G
gusspacho
Junior

Odeslat příspěvekod bart.homer 12. 9. 2011 18:15

No, záleží co máš vyoslený ve smlouvě... Pokud je to klasický MMP bez nějakých kliček ve smlouvě, tak bych to zkusil i na tu T-Mobile televizi apod. Neměl by v tom být problém...
Pošli doporučený dopis na:

Zákaznické centrum
T-Mobile Czech Republic a.s.
Tomíčkova 2144/1
149 00 Praha 4
bart.homer
Junior

Odeslat příspěvekod mobilman 13. 9. 2011 03:00

pošli firmu do konkursu a uvidíš jak smlouvu rychle sami ukončí ;-)
zákazníky pak informuj o změně jména a pošli jim údaje o té nové firmě...
mobilman
Junior