Dobrý den,
dá se nebo můžu napsat že jsem téměř nebo úplně pamětník a tak reaguji s tím co jsi matně vzpomínám.
Vzpomínám si na ceník u tehdejšího druhého operátora Paegas který začal nabízet ať už samostatné jen Twist čísla nebo celé sady (vybavuji si Twist sadu s Nokií 5110 kolem 8000kč - nebo přes 8000kč - mám dojem že konkrétní částka byla 8995kč?). Vzpomínám si že účtování hovorů bylo 30+30, do sítě Paegas byla cena 5kč/min ve špičce, mimo špičku tuším 2,80kč/min, do sítě Telocomu byla cena ve špičku 14,80kč/min a 5kč mimo špičku, do sítě Eurotel byla cena 5,80kč/min a když začal tehdejší Oskar tak byla cena 6,80kč/min, záznamová služba 2kč/min, později byla zázn.služba zdarma a asi po půlroce opět zpoplatněna. Sms stála 2,80kč, tedy až v době kdy Twist uměl sms nejen přijímat, ale i odesílat. Později jak se trh rozvíjel tak začaly být ceny přijatelnější, byly tarify Twist standard, Twist SMS a Twist Extra.
A sám jsem začínal s Motorolou TX770 která měla dvouřátkový černobílý dislay, uměla jen volat a přijímat sms a nic moc pohotovostní dobu, ráno z nabíječky, když nebyl hovor tak večer do nabíječky a když byl nějaký ten hovor tak baterka byla vybitá už i po obědě. Tehdy mi sehnal bratr někde v hospodě za 500 nebo 1000,-kč.
Vzpomínám si na kamaráda jak se začala prodávat Nokia 3210, jeden z prvních telefonů nebo první telefon i integrovanou anténou a byl celý šťastný že ji sehnat v nějakém obchodě za 7000,-kč.
Když budete mít zájem, tak napište e-mail na
tom.rabuch@seznam.cz, zavzpomínám a možná z paměti ještě něco dostanu, už to je přeci jen 15 nebo kolik let a člověk si při psaní nevzpomene na vše.
S pozdravem Tom, Ostrava.