voocall.cz

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod DNSTUFF 26. 12. 2011 11:15

existuje, jmeno operatora je v nazvu threadu.

Mam ale jednu otazku k cemu jsou tihle voip operatori. Me pripada ze to fakt je pro lidi kteri utrati max tak 50kc za volani u voip. tj uplne muj pripad ze volaj celkove tak za 140kc, protoze lidi co chtej volat vic za vice penez si prece poridi neco jako mittrade a presunou tam svoji rodinu ve ktere ma pak volani zadara za poplatek 1,20kc mesicne. Fakt si tuhle otazku pokladam pro koho tyhle voip jsou kdyz virtualove pod operatarama jsou daleko lepsi.
DNSTUFF
Junior

Odeslat příspěvekod .357 26. 12. 2011 11:36

VoIP je přece pro ty, co nechtěj platit přemrštěný paušály za pevnou linku, hlupáčku... Jenže pak někoho napadlo, nacpat si to i do mobilu a kde je poptávka, je i nabídka.
.357
BAN MM.cz

Odeslat příspěvekod anonymni 26. 12. 2011 11:42

Celou dobu se bavíme o Voocall, proto nepotřebuji připomínat, že Voocal existuje. Cena za callback je 3 Kč včetně DPH, níž už to jde jen těžko.. (ale výjímky jsou!!).

Jinak VOIP řešení je primárně náhrada za pevnou linku. To, že ji nepotřebuješ, ještě neznamená, že ji nepotřebuje někdo jiný.
Já mít firmu, tak se zrovna poohlížím po Voip. Důvodů je hodně: cena za zřízení, dostupnost, platby za příchozí hovory, atd.
JInak Voip používám už dlouho (Viphone, Mikrotech, nyní i Voocall pro hovory na mobil).
Pokud potřebuješ více info, tak určitě znáš stránky http://www.telefonujeme.cz/
anonymni

Odeslat příspěvekod DNSTUFF 26. 12. 2011 13:06

dik uz to dava smysl, kdyz zakaznik vola za halire na pevnou ci za jedna pade na mobil z voip pevne. ps a je standart tam mit cislo podle kraje ci special za co se plati....ale urcite se tam da nastavit i mobilni cislo ktere je napojene do domaciho hw voip telefonu vidte
DNSTUFF
Junior

Odeslat příspěvekod Jarousek06 26. 12. 2011 14:35

Voocall, mimo jiné VOIP operátory, taky nějakou chvíli využívám. Podmínkou aktivního využívání (nemyslím teď callback) je WiFi anebo 3G síť, to pro ty, kteří o tom uvažují. Další výhodou je, že v mobilu můžete mít operátorů víc, např. podle toho, jakého operátora (VOIP) mají vaši známí - potom jen přepnete primární účet a voláte zadarmo do určité sítě. Já mám třeba 2 operátory - Voocall na volání na mobily a jiného na volání známým, kteří mají pevnou VOIP u jiného operátora.
Wait and see
Jarousek06
Junior

Odeslat příspěvekod DNSTUFF 26. 12. 2011 22:03

to nnokiae52: A muzes rict ty vyjimky kdy to jde jeste levneji..ale asi to nebude pro lidi bez nejake mesicni utraty.....ps a musim vam rict ze dneska jsem vyzkousel voip na notebooku a proste nadhera...zkusil jsem tri sw co jsou uvedeny na telefonujeme a dostal me ten skin od 3cx tak ten pouzivam. dokonce me pripada ze to snad ma lepsi zvuk jak skype ...kdybych to vyuzil na dva pc napr u voocallu..ma s tim nekdo zkusenost?
DNSTUFF
Junior

Odeslat příspěvekod anonymni 27. 12. 2011 08:46

to DNSTUFF:
Ano jde to levněji, je většinou potřeba nějaká útrata nebo "paušál".
Mimochodem i u Voocall je nutnost alespoň jednou za rok dobít 100 Kč, což se dá brát jako paušál také..
Příklady:
IPVOX (VIP tarif) 1,49 Kč/min
Mikrotech (tarif SUPER) 1,43 Kč/min
a určitěi další..

Jinak existují i zahraniční služby, jako například Actionvoip, kde se také minuta vejde podle aktuálního kurzu koruny pod 1,50 Kč/min. Ale nemám s tím dobré zkušenosti.
anonymni

Odeslat příspěvekod DNSTUFF 27. 12. 2011 09:38

a jak je nejlepsi prevest penize na actionvoip aby to bylo zatizene co nejmene kc na poplatcich za prevod, jestli jde o kurz tak axa kartou asi to bude nejlepsi,,,zkusenosti mate ? a kde je ten jejich server to asi bude hrat proti tomu dost kvalita ne ?
DNSTUFF
Junior

Odeslat příspěvekod anonymni 27. 12. 2011 12:51

Actionvoip bych vazne nedoporucoval. Mam pres wifi hrozne vypadky a visi mi tam jeste 8 Euro, ktere uz asi neprovolam. Volal jsem pres aplikaci MobileVOIP.
Moznosti placeni jsou na jejich strankach. Servery nevim, zas takovej odbornik nejsem. Tusim, ze to jejich volani je tahane pres mnozstvi ruznych siti..

Ale na forech je na druhou stranu dost lidi, kteri jsou s jejich volanim spokojeni. Takze nevim, proc zrovna pro me je to celkem nepouzitelna sluzba. Zlatej Voocall.
anonymni

Odeslat příspěvekod DNSTUFF 27. 12. 2011 14:08

ja prave koukal na action a pak na webcalldirect, kde v nejake tabulce nebyli ani spojovaci poplatky (beztak nevim o jakejch poplatkach je rec) jako cena dobra jak toho action ale webcalldirect jeste to nema nejake ty poplatky za spojeni, to vychazi tak nejak na 1,1kc jako realne naklady v cesku. Ale me vadi ze to vypada jako velkej spam, porad jen buy credit apod, ale aby tam dali nejaky navody jak volat pres SIP skrz aplikace to nenajde tam clovek. Zato napr odorik a voocall ty uplne busi temato informacema do oci a proste jsem vo dost sympatictejsi. Plus dalsi vec je ze chtej minimalne 10Euro na rozjezd a radsi to clovek koupi primo protoze jak zapoji nejakyho ceskyho resellera do akce tak to vypada ze 10E kupon stoji 335kc a to je fakt dost. Ja fakt napr ani nevim jestli z toho webcalldirect se da volat skrz 3CX aplikaci ve win, nechapu proc tyhle zapadni stranky (com) maj tak spamovej vzhled ze vypadaj jak ty laceny hostely na ulici argenstinska v praze. Ale pokud chce clovek volat za 1,1kc tak proste musi tohle prekonat, ja bych to prekonal ale davat hnedka 10Ecek se mi nechce.
DNSTUFF
Junior

Odeslat příspěvekod Voda-ve-fonu 27. 12. 2011 14:59

Já volám i posílám sms přes actionvoip aplikací MobileVoip na Androidu. Kvalita hovoru je různá, ale mě postačuje (občas je tam nějaké to zpoždění). Záleží dost i na telefonu. Například na mém Vodafone 945 je lepší volat přes 3G než přes wifi. Líbí se mi, že se vždy zobrazí volajícímu moje telefonní číslo.

Kredit si platím kartou přímo jim.

Na co návody ? tohle postačuje :)
SIP port : 5060
Registrar : sip.actionvoip.com
Proxy server : sip.actionvoip.com
Outbound proxy server : leave empty
Account name : your actionvoip username
Password : your actionvoip password
Display name/number : your actionvoip username or voipnumber
Stunserver (option) : stun.actionvoip.com
Nokia 3310 > Nokia 3100 > Nokia 6230i > Nokia 6120c > Nokia 5800 XM > Vodafone 945 > Sony Xperia Tipo Dual
Voda-ve-fonu
Junior

Odeslat příspěvekod DNSTUFF 27. 12. 2011 15:08

a tak souhlasis ze cena je tam tak 1,1kc za volani na cz mobil. Nebo te to vychazi jinak.
DNSTUFF
Junior

Odeslat příspěvekod Voda-ve-fonu 27. 12. 2011 15:25

Velmi zhruba. 10€ kredit neseženeš za méně jak cca. 300Kč, takže 1 minuta při koupení kreditu 10€ vyjde spíš na 1,2-1,3Kč
Nokia 3310 > Nokia 3100 > Nokia 6230i > Nokia 6120c > Nokia 5800 XM > Vodafone 945 > Sony Xperia Tipo Dual
Voda-ve-fonu
Junior

Odeslat příspěvekod DNSTUFF 27. 12. 2011 15:44

ja vim prave proto bych nekupoval kredit ale rovnou bych to platil pres kartu, a axa ma nejvyhodnejsi kurz z normalnich karet. jinak tedka koukam na tri voip kteri by me zajimaj ,,,a to easycallback.com, scydo.com kde to je s cenou za € 0.046, ale pak jsem nasel rebvoice.com kde je cena € 0.023 na mobil.

ale zas tedka ctu ze All RebVoice calls are subject to a 0.039 EURO connection fee., loool co to ma znamenat, takze to jako zaplatim 0,039 plus 0,023 Euro? ps je nejakej propojovaci polatek u toho action voip, easycallback ci scydo? pak to totiz nema smysl pouzivat

PS: tak kazdej ma ten propojovaci poplatek stejnej tj. 0,039euro...lol to vsichni bezi u jedne firmy ktera ma jen ruzne www nebo jak to ve voip svete chodi ?
DNSTUFF
Junior

Odeslat příspěvekod Voda-ve-fonu 27. 12. 2011 15:58

I když platíš kartou, tak si připočítavají polatek (asi okolo 50Kč myslím), takže opravdu 10€ kreditu za méně jak 300Kč asi neseženeš. Propojovací poplatek je pouze u callback, jinak je účtování jenom po minutách.
Ano, spousta firem patří pod lucemburský Dellmond
http://backsla.sh/betamax
RebVoice se vyplatí pouze u delších hovorů.
Voda-ve-fonu
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka