Posíláte ještě SMS nebo jste přešli na jiný kanál?

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Aleš P. 23. 1. 2012 14:26

Posíláte ještě SMS nebo jste přešli na jiný levnější kanál? A pokud z vašeho pohledu ještě klasické textovky nevymřely, posíláte je z mobilu?

Nebo využíváte některou z internetových SMS bran či prográmků? Pokud ano, co konkrétně? Napište nám, jak si u vás vedou SMS.

-- 23. 1. 2012 14:32 --

Za sebe mohu říci, že z mobilu už klasické SMS neposílám. Využívám SMS bezplatné brány operátorů, ale i tak nepošlu víc jak 10 textovek za měsíc.

Obrázek

Z pár lidmi, kteří mají iPhone komunikuji přes iMessage, jinak využívám program skvělý IM+ (hlavně na ICQ), WhatsApp a aplikaci pro Facebook Chat. Jedním z nejvytíženějších kanálů je u mě e-mail.
externí redaktor e15.cz/finexpert a mobilmania.cz
Aleš P.
Redaktor MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 23. 1. 2012 14:57

Posílám SMS. Nene, ještě nevymřely :) Aspoň u mě ne.
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod myšpulín 23. 1. 2012 15:02

Posílám měsíčně tak 0-10 sms a ve svém tarifu mám 50 volných, takže nemusím řešit žádné alternativy i když mám chytrý mobil.
Manželka toho napíše víc, tak kolem 200, ale nechci ji zatěžovat posíláním přes nějakou aplikaci (používá Nokii E52), takže k 50 co má v tarifu jsem jí zaplatil balíček dalších 100 sms. Ona email ani žádný IM nepoužívá i když internet v mobilu má.
Syn z mobilu pošle jen do těch 50 sms, internet v mobilu nepoužívá a většinu komunikace vyřídí na PC přes Skype.
myšpulín
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Sasakr 23. 1. 2012 15:51

SMS jen když není jiná možnost. Maximálně 20 do měsíce.
"Svoboda je věc, která akorát ruší." Tdjohn
Sasakr
Maniak

Odeslat příspěvekod speedy 23. 1. 2012 17:26

Myslím si, že nevymřeli a nevymřou, ještě delší dobu své místo mít budou aspoň v ČR Ja je mám u VF v kreditním nádražním tarifu :-) Takže celkem levné. Případně ještě přes O2 Extra kde je 25SMS a MMS zdarma/týden kamkoliv. Hlavní výhodu v SMS vidím jejich rychlost použitelnosti a jejich kompatibilitu (narozdíl od MMS, k emailu zase potřebuju internet a druhá strana taky).
speedy
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Sasakr 23. 1. 2012 17:46

Taky si myslím, že nevymřou. Vtipnější je ale situace s MMS, který ani nezačaly žít :-D
"Svoboda je věc, která akorát ruší." Tdjohn
Sasakr
Maniak

Odeslat příspěvekod vaclavbarak 23. 1. 2012 18:28

Za měsíc pošlu 0-5 sms. Rád bych posílal mms ale za tu cenu si je můžou radši nechat.
vaclavbarak
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Anonymni 23. 1. 2012 19:30

jelikož mám za svých 353,- cca 460,- kredit na vše, tak stále posílám sms
Anonymni

Odeslat příspěvekod kadliwt 23. 1. 2012 20:25

s kamaradama co maj iP pisem pres iMessages, ruzny kraviny pres FB messanger, jinak po SMS, ktery pisu snad jen zenskejm (tak 100 mesicne), jinak radsi volam
D-O-P-P-E-L-K-U-P-P-L-U-N-G-S-G-E-T-R-I-E-B-E
kadliwt
Junior

Odeslat příspěvekod y750rr 23. 1. 2012 20:56

Kde jsou ty doby, kdy jsem si pořídil Oskara s tarifem za 10,- Kč měsíčně jen na SMS a platil jsem účty přes 1000,- Kč jen za ty SMS (přitom cena byla kolem 30 haléřu na Oskara a 50 haléřů na ostatní sítě, tak si lehce spočítáte, kolik SMS měsíčně to bylo). Ale je to v době, kdy Oskar spustil síť (cca 12 roku zpět,jestli se nepletu) a nějaký internet prakticky neexistoval (myslím nějaké stále připojení) natož nějaký IVM. Dnes už se většinou "vykecám" přes icq, FB, vyjimečně skype, email, program na SMS z netu (Kubík - zatím funguje super), takže SMS z mobilu už většinou jen u piva, kdy nemám přístup k internetu a nebo když potřebuji dát vzkaz někomu, kdo nepoužívá výše jmenované způsoby komunikace. Mám ČD tarif a málo volám, takže bych prakticky nemusel řešit množství a cenu za SMS, ale už není komu a co psát, takže u mě to není už snad ani 10 SMS měsíčně.
y750rr
Junior

Odeslat příspěvekod eRiper 23. 1. 2012 21:08

Bývaly to stovky SMS za měsíc, teď to jsou jednotky. Holt FB a mobilní net jsou levnější ;-)
eRiper
Pokročilý

Odeslat příspěvekod mohykan.com 23. 1. 2012 21:15

Poslu bezne neco kolem 600sms mesicne, posilam klasicke sms, zadnou alternativu nepouzivam.
mohykan.com
Junior

Odeslat příspěvekod .357 23. 1. 2012 22:44

Dokud byly SMS levné (Oskarův tarif Slyším Vás), tak jsem jich psal stovky měsíčně, ale s přibývajícím věkem a rostoucí cenou, je to průměrně méně než jedna denně... U O2 mám 600 minut za slušnou cenu, ale 1,60 za zprávu je zlodějina. U VF je mám sice o celý desetník levnější, ale stejně raději používám Oskárka :)
MMS jsou jednak jestě více předražené a navíc tak nespolehlivé, že už se k jejich posílání nejspíš nikdy neodhodlám.
.357
BAN MM.cz

Odeslat příspěvekod mobilmaniak82 23. 1. 2012 23:08

iMessage, WhatsApp, Viber, .....
mobilmaniak82
Junior

Odeslat příspěvekod jannnn 24. 1. 2012 00:20

Taky se mi nechce se s odpuštěnim srát s nějakýma alternativama, chatama, bránama operátorů a podobně, když něco chci vyřídit textově, tak použiju klasickou SMS. Mam jistotu a doklad, že to dojde, párkrát kliknu a píšu, nemusim nad ničim přemýšlet a nic hlídat..
jannnn
VIP uživatel

Další stránka