Předplacené karty

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Nick Cave 19. 10. 2015 02:00

sonix píše:První nastavení "Moje Dvojka" je zdarma, změna je již zpoplatněna. Ovšem nevím zda u prvního nastavení se musí zadat obě telefonní čísla najednou nebo se může to druhé doplnit příště zdarma.

Když jsem měl kdysi Vodafone Moje dvojka na Divoké kartě, tak jsem zadal jedno číslo a druhé jsem mohl kdykoli přidat, jestli nezměnili podmínky, tak to platí dodnes, možno ověřit na infolince
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod TrustNo1 21. 10. 2015 11:59

Zdravím, program Moje Dvojka není s tarifem Speciální edice za 2,50 Kc/min. dostupný, hlásilo mi to, že v případě aktivace bude tarif zrušen a převeden na standardní kartu (za 3,50 Kc/min.).
TrustNo1
Junior

Odeslat příspěvekod Vahač.X 29. 10. 2015 01:53

O2 opět prokázal, co jsou pro něj zákazníci - od 24.10.2015 změnil podmínky pro internet v mobilu (IVM) u předplacených karet. Přesněji řečeno podstatně zhoršil podmínky resp. zdražil službu o 17%.

Dříve: 50 Kč / týden --- 50 MB dat --- neomezené SMS do O2
Nyní: 49 Kč / týden --- 75 MB dat --- žádné SMS

Na první oko to skoro vypadá jako výhoda pro zákazníka, že.... ALE:
ty chybějící SMS si lze aktivovat jako balíček za 39 Kč / týden
a tím se dostávám k následující kalkulaci:

cena za SMS u předchozí verze nebyla O2 prezentována a 1 MB vycházel na 1 Kč - pokud tedy došlo k navýšení na 75 MB bylo by to podle původních cen 75 Kč týdně za 75 MB internetu a neomezené SMS do O2,
ale podle nových pravidel je to 88 Kč týdně (49 za IVM + 39 za SMS do O2)

to je tedy zdražení o 17,33%.

Předpokládám, že O2 to bude vykládat jako "výhodu pro zákazníky", protože přece původní cena byla 1 MB za 1 Kč ... a podle nového to vychází jen cca 65 hal. za 1 MB.

Podle mého názoru to je od O2 SVINSTVO (a bohužel zdaleka ne poprvé) ... ale marně přemýšlím co s tím. Má smysl se obracet na ČTÚ??? Asi ne - protože naše "slabé" zákony byly dodrženy - změna nám byla v SMS oznámena s dostatečných časovým předstihem...

Hledat jiného operátora - jenže bohužel to je v ČR zbytečné - všichni operátoři mají v podstatě stejné podmínky ... Prostě jsem nenašel tarif (ani paušál ani předplacený) který by mi vyhovoval.
Proč mám platit nějaké "neomezené" tarify za cca 750 Kč, když volám, posílám SMS a používám data méně, než aby se mi to vyplatilo...

A protože jako zákazníci nemáme v této zemi žádné zastání, dělají si tady operátoři v podstatě co chtějí.
Aktuálně LG G2 a S GS3 ... ale začínal jsem už s Motorolou 160 :-)
Vahač.X
Junior

Odeslat příspěvekod dockalacek 29. 10. 2015 11:35

Vahač.X: Tohle už zmiňuji na předchozích stránce. Já si minulý týden chatoval s O2 a operátor mi řekl, že stačí, když si net zruším den předem, tedy ve čtvrtek 22. října. To jsem učinil, a v pátek mi stejně přišla textovka, že mi 50 korun strhávají, i když v samoobsluze byl deaktivovaný. Já blbec se na net podíval v domnění, že je to omyl, že se mi strhne 29 korun za denní připojení. Nestalo se tak. Tak tam volám, vysvětluju problém a pán říká, že mi padesátikorunu vrátí, ale než se tak stane, ať nelezu na internet. A za půl hodiny mi přišla textovka, že mi ji nevrátí, protože jsem službu již využil. Já vím, moje blbost, ale koho by to napadlo. Volám tam ještě večer a paní ze mě udělá debila, že jsem službu čerpal, a že když si dám v restauraci jídlo, ochutnám ho, tak taky nemůžu chtít vrátit peníze. Ale i tak mi to přijde nefér, já službu deaktivoval. Paní nato: "A přišla vám deaktivační SMS?" Ne, nepřišla. Tak jsem si aktivoval SMSky a volání do O2 hned od neděle 25. října. Znova chatoval a mám zaručeno, že zítra už mi 49 korun za net nestrhnou. Ještě jsem to ověřoval na lince. Nejde o tu pajcku, ale o princip. Pěkně mě naštvali.
Naposledy upravil dockalacek dne 29. 10. 2015 15:29, celkově upraveno 1
Athlon 200GE, Noctua NH-L9a Chromax, 2x8GB RAM DDR4 3000, Gigabyte B450-I, SSD Seagate Barracuda 120 500GB + SSD WD Blue 3D 500GB, Seasonic GX-550, Silverstone Sugo, 1x Noctua 140 mm (vpředu)
dockalacek
Administrátor

Odeslat příspěvekod wit.cz 29. 10. 2015 13:36

No v restauraci pokud ochutnám a nechutná mi (z objektivních důvodů - jiné než objednané jídlo, zkažené, nedochucené apod.), tak ho taky platit nemusím. To bych ji řekl, ať se raději do žádných srovnání nepouští a vrátí mi moje peníze. Jinak ať rovnou pošle ČVOP.
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dockalacek 29. 10. 2015 14:55

Nejhorší je, že paní se mnou jednala jako s pitomcem, já se dozvěděl, že na net nemám lézt až po hovoru. Kdybych to věděl předem, nelezu tam. Tak jsem se dožadoval, kde v podmínkách mají, že když chci vrátit peníze, které mi strhli neoprávněně a kterou jsem si deaktivoval, nesmím ji využívat. Kdyby mi ji nestrhli, nešel bych na net. Šmejdi. A prý to v podmínkách mají.
Athlon 200GE, Noctua NH-L9a Chromax, 2x8GB RAM DDR4 3000, Gigabyte B450-I, SSD Seagate Barracuda 120 500GB + SSD WD Blue 3D 500GB, Seasonic GX-550, Silverstone Sugo, 1x Noctua 140 mm (vpředu)
dockalacek
Administrátor

Odeslat příspěvekod Letadlo 6. 1. 2016 13:56

Kdyby to někoho zajímalo, tak T-Mobile se už asi vyléčil ze svého momentálního šílenství a už zase posílá Twisťácké SIM karty na zkoušku (2 SIM karty s 10 korunovým kreditem) obyčejnou poštou i pro obyčejné residentní zákazníky.

Čili ne tak jako v minulých týdnech kurýrem, co si chtěl opisovat občanský průkaz a podepsat "smlouvu" - jak mi to bylo prezentováno řidičem - pro předplacené karty.
Letadlo
Junior

Odeslat příspěvekod osobne2 9. 1. 2016 13:24

Asi zjistili, ze posta je levnejsi. :mrgreen:
osobne2
Junior

Odeslat příspěvekod BeznyFrantaUzivatel 9. 1. 2016 14:31

Pokud se někdo rozhodne zdarma rozdávat něco "na zkoušku", je absolutní blbost a drzost chtít nějakou dokladovou identifikaci. To je jakoby kdejaká hosteska dávající ochutnávat reklamní kafe v superhypermarketu vyžadovala a zapisovala si čísla občanek.
Tohle spíš v TM jen neuhlídali po upgradu systému, že jim odesílání těchto "demo" spadlo mezi uzavírání závazných smluv.
BeznyFrantaUzivatel
Moderátor

Odeslat příspěvekod anonyni 20. 1. 2016 22:06

Vodafone stále nabízí SIMku s neomezenými SMS do vlastní sítě + IVM 150 MB. SIM zasílají zdarma, kredit nula. Každopádně, kdo nevolá, tak na SMSky dobré. Pár jsem jich použil. :-))
anonyni

Odeslat příspěvekod smajlik2 21. 1. 2016 06:55

Jak dlouho ty smsky bez dobíjení fungují?
smajlik2
Junior

Odeslat příspěvekod anonyni 21. 1. 2016 13:28

anonyni

Odeslat příspěvekod šuhaj 28. 1. 2016 12:35

Tak jak to je T Mobilem, posílá ty karty na občanku? Nebo vzít od Vodafone?

EDIT: Neposílá, jen na občanku kurýrem. Vemte Vodafone, budete mít luxusní samoobsluhu a služby ještě lepší.
šuhaj
Junior

Odeslat příspěvekod msimcard 15. 4. 2016 10:36

Posílá ještě TM Twist simkarty zdarma? Mně to nejde objednat a vypadá to, že to je jen pro ty, co u nich mají paušál a nebo mají IČO.

Zkoušel někdo v poslední době?

díky
msimcard
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka