Vodafone: ZDRAŽENÍ o 11% a volání o víkendu v síti zdarma

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod george009 30. 6. 2012 12:25

Ačkoliv neustále přibývají zprávy o neomezeném volání za cca 500 až 1000 Kč měsíčně u zahraničních operátorů, náš nejlevnější operátor Vodafone naopak své tarifní balíčky zdražuje o 11 % a náplastí má být zákazníkům volání v síti Vodafone o víkendu zdarma. Informaci o nových cenách a o volání „zdarma“ jsem objevil na webu Vodafone v pátek 29.6., ale možná tam byla už dříve. Nabídka volání "zdarma" pravděpodobně platí jen v e-shopu.
Porovnání starých a nových cen Edice tarifů Na míru (vč. DPH):
Tarif 1) 50 min + 50 SMS + 150 MB – dříve 325 Kč, nyní 362 Kč/měs
Tarif 2) 125 min + 100 SMS + 150 MB – dříve 496 Kč, nyní 552 Kč/měs
Tarif 3) 250 min + 100 SMS + 600 MB – dříve 711 Kč, nyní 790 Kč/měs
Tarif 4) 400 min + 100 SMS + 600 MB – dříve 958 Kč, nyní 1065 Kč/měs
A paradoxně i neomezený tarif + 3GB: dříve 2.784 Kč/měs, nyní 3.094 Kč/měs.
Divím se, že mobilmania.cz sice informuje o 3G pokrytí Vodafone kvůli festivalu v Karlových Varech, ale o tomto zdražení mlčí. A to samé Mobil.cz.
george009
Junior

Odeslat příspěvekod anonymni 30. 6. 2012 13:24

Nižší ceny balíčků byly se zvýhodněním "po svém", ty vyšší ceny jsou standardní.
Neviděl bych v tom až takový problém.
anonymni

Odeslat příspěvekod bart.homer 30. 6. 2012 19:53

Ježišmarja, proč hazíš na Vodafone špínu, když o tom víš prd. Ta vyšší cena je standartní při pořízení třeba po telefonu nebo prodejně a ta nižší byla při pořízení přes e-shop, protože tam byla uplatněna sleva Po svém. O žádné zdražení se nejedná. Nejdříve si zjisti o co se přesně jedná a pak si tady ber do klávesnicie server Mobilmánie, Mobil.cz a Vodafonu. :oboze :oboze
bart.homer
Junior

Odeslat příspěvekod fc70 30. 6. 2012 21:01

Pokud jsem něco nepřehlédl, "po svém" ale z e-shopu zmizelo.
fc70
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod george009 30. 6. 2012 22:45

bart.homer: Je úžasné, jak reklamština může loajálního zákazníka přesvědčit, že zdražení vlastně není zdražení (a dokonce snad že je i v jeho prospěch :tleskani). Kontrolní otázka: když šel např. neomezený tarif v e-shopu pořídit ještě na začátku týdne za 2.784 Kč a dnes za 3.094 Kč, jedná se o zdražení, nebo o zachování stejné ceny :lol: ? (A to nemluvím o tom, že před Vánoci to šlo za 1490 Kč, ale tam to chápu, protože nabídka byla časově omezená, na rozdíl od právě zrušené trvalé slevy v e-shopu, které je jasným zdražením). A služba "Po svém" se novým zákazníkům nenabízí už delší dobu - alespoň tohle byste mohl vědět, když o druhých říkáte, že ví "prd".
Naposledy upravil george009 dne 1. 7. 2012 13:27, celkově upraveno 1
george009
Junior

Odeslat příspěvekod vigilantibus 1. 7. 2012 11:09

george009 píše:bart.homer: Je úžasné, jak reklamština může loajálního zákazníka přesvědčit, že zdražení vlastně není zdražení (a dokonce snad že je i v jeho prospěch :tleskani).

:tleskani :tleskani :tleskani
"vigilantibus iura scripta sunt"
vigilantibus
Junior

Odeslat příspěvekod bart.homer 1. 7. 2012 12:27

Já na tom nevidím nic špatného. Tarif už od uvedení byl za 790 Kč měsíčně. Nikdy se jeho cena neměnila. Pak tam dali slevu Po svém, když se pořídí přes e-shop. Cenu tedy stáhli o těch 10% na nějakých 711 Kč. Pak slevu zrušili a cena se vrátila na původních 790 Kč. Říkejte si tomu "zdražení služeb", ale ta cena se vrátila na běžných 790 Kč. Navíc nelze opomenout, že standartní cena 790 Kč byla nabízena pořád jen jiných v distribučních kanálech a já jsem to Vodafonu mile rád platil, protože mám své zkušenosti i se zbývajícíma operátoroma a Vodafone je to nejmenší zlo. Na Vodafone si klidně házej špínu, ale já něho nedám dopustit, co se týká běžného volání. Za ty tarify co mám, tak bych neměnil. Je to to nejmenší zlo o proti T-Mobile a O2. :tleskani Tak teď se do mě borci pusťte ať se dozvím zase "nějaké rozumy o zlém a nejhorším Vodafonu" :D
bart.homer
Junior

Odeslat příspěvekod vigilantibus 1. 7. 2012 17:03

bart.homer píše:..., protože mám své zkušenosti i se zbývajícíma operátoroma a Vodafone je to nejmenší zlo.

Tohle je bohužel také pravda. :-[ :-[ :-[
"vigilantibus iura scripta sunt"
vigilantibus
Junior

Odeslat příspěvekod milanBrno 2. 7. 2012 07:35

O zadne zdrazeni nejde. Je to pouze jinak zobrazena cena na eshopu. Drive byla uvadena cena s volbou Po svem, coz tam bylo i napsano. Ted je tam uvadena cena normalni.
Takze je treba cist a ne se jen domnivat a zakladat zcela zbytecna a hlavne nesmyslna (nepravdiva) temata!
milanBrno
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod george009 2. 7. 2012 08:34

milanBrno: Marketingové oddělení asi dostane prémie - přesvědčilo uživatele, že zdražení vůbec není zdražení, ale jen "jinak zobrazená cena" :tleskani.

bart.homer: Já přece na nikoho nehážu špínu. Jen konstatuji holý fakt, že se cena v eShopu minulý týden zvýšila o 11%. A neříkejte, že se cena balíčků nikdy neměnila. Kdybyste to sledoval, tak jste si od listopadu až do konce března mohl aktivovat těch 250 min natrvalo dokonce za 552 Kč (sám to mám) a za těch 790 Kč byste měl nikoliv 250, ale 500 volných minut!!! Ale jestli byste těch 250 min za 790 Kč "neměnil", nebudu Vám kazit radost :oboze.

Jinak jsem rád, že nikdo nezpochybňujete čísla a ceny, které jsem v úvodu uvedl.
george009
Junior

Odeslat příspěvekod Reku 2. 7. 2012 08:39

Tak pro ty, co používaly "po svém" nebo by ho chtěli využívat při aktivaci tarifů, to jednoznačně a nezpochybnitelně zdražení je. O tom není pochyb a není o čem diskutovat. Pro ty, co "po svém" nepoužívají a oproti standartním katalogovým cenám to zdražení není.
Je třeba rozlišit jednotlivé situace.
Reku
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod anonymni 2. 7. 2012 09:51

Reku:
S tou "jednoznačností a nezpochybnitelností" bych si nebyl až tak jist.
Služba PO SVÉM znamenala mimo slevy také zpoplatněný hovor s operátorem (30 kč?).
Notorickým stěžovatelům se tedy prodražil ;-)
Ale pochybuju, že by se někdo k placení těchto poplatků tady fóru přiznal. Lepší je křičet něco o zdražení :D
anonymni

Odeslat příspěvekod bart.homer 2. 7. 2012 10:03

Reku to na 100% vystihl. Georgi zase tak blbej nejsem. Sledoval jsem jejich akce a chtěl jsem si ke svému tarifu za 790 Kč aktivovat 500 minut, ale několik operátorů mě "koplo do zádele", když jsem je o to žádal, protože jsem měl zvýhodněný telefon ke svému tarifu a do konce akce jsem to nestihl si to aktivovat. Telefon i s tarifem jsem si vzal v září a konec MMP jsem měl v březnu. Ty zvýhodněné tarify s dvojnásobkem minut byli myslím někdy od listopadu do konce března. Takže já jsem na to neměl nárok. Nepiš mě pak tady frajerským tónem, že kdybych akce sledoval, tak jsem si mohl tyto tarify aktivovat. Opět víš prd, co se v konkrétní situaci dělo a děláš tady ze sebe nadborce :oboze Nové číslo nepřipadalo v úvahu, když na to mé číslo, o kterém se zmiňuji, volali potenciální klienti a zájemci o práci. Nebudu tedy brát dvě čísla, platit dvojnásobnou sazbu a volat lidem ze dvou čísel, abych jim pak z toho všeho dělal chaos. Tohle sem píšu jen tak okrajově pro některé chytráky, kteří by do toho chtěli šít a kteří tak max. sedí od rána do večera u počítače na facebooku a 200x za den si potahují plandavý kalhoty s rozkrokem až na zem a kšiltovkou do boku...
Nicméně cena u tarifů se neměnila tak, jak píšeš ty, že jsem svých 250 minut mohl mít za 552 Kč. Cena tarifů zůstala v základu stejná. V tomhle případě se jen dvojnásobně navýšil počet volných minut. Nezapomínej, že v ceně 552 Kč bylo v základu 125 minut.
bart.homer
Junior

Odeslat příspěvekod Tiskové oddělení Vod 2. 7. 2012 10:53

george009: Dobrý den, jak už bylo v diskuzi naznačeno, nezdražovali jsme ceny žádných balíčků. V eShopu jsme měli exkluzivní slevu 10 % v rámci Po svém při pořízení vybraných tarifů. Tuto akci jsme nyní změnili a nově na eShopu nabízíme víkendové volání do Vodafonu zdarma.
Ondra
Tiskové oddělení a péče o zákazníky Vodafonu
Pro řešení konkrétních požadavků nás můžete kontaktovat přes ikonku webu.
Tiskové oddělení Vod
Zástupce operátora

Odeslat příspěvekod george009 2. 7. 2012 12:27

Kam zmizel poslední příspěvek od Reku - že by cenzura??

Tiskové oddělení Vodafone: a co nyní po zvýšení cen nabízíte v eShopu zájemcům o neomezený tarif? Jinak bohužel pro vás - známému jsem Vodafone původně doporučil, ale po této změně už vaše tarify nejsou zdaleka tak zajímavé. U konkurence může buď ušetřit, nebo mít více muziky za stejně peněz :-( .
george009
Junior

Další stránka