Taková malá VPN akce

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod hopa26 13. 7. 2012 15:08

Zdravím zkušené matadory ohledně vyjednávání s operátory.
Před krátkým časem jsem odešel z VPN skupiny a napadlo mne založit si svoji vlastní.
Protože mám kolem sebe poměrně dost známých,udělal jsem si svou vlastní skupinu,vybíral jsem si lidi tak,abych neměl problém s pozdějším řešením plateb a obešel si operátory s několika ceníky,které jsem si našel.Jedná se asi o 40 čísel,vesměs lidi s dobíjecími kartami.
Překvapilo mne,jak lze v krátkém čase získat neskutečné tarify-podmínkou je IČO a ještě lépe SRO.
Zatím favoritní nabídka je tarif za 100KČ s 60minutami volání kamkoliv a mezi sebou zdarma+100SMS,nebo za 300KČ s 300volnými minutami a opět 100SMS zdarma a mezi sebou opět zdarma.

Než podepíšu,má význam to tlačit ještě dál,nebo je to na 40čísel strop?
Uvažuji,že bych si těch lidí nabral víc,bojím se ale abych byl schopen celou operaci ještě kočírovat.....
Díky Petr.
hopa26
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod lol7 13. 7. 2012 15:29

Ahoj,
je treba si uvedomit, ze prefakturovanim na jednotlive cleny se v podstate dopustis poruseni VOP, takze bys mel vzit jen par lidi, kterym budes uctovat bez faktury a budes je znat. Proti tomu lze namitnout, ze cim vice lidi budes mit ve skupine, tim zajimavejsich cen dosahnes. Zakladat za timto ucelem SRO s min. vkladem 200tis mi prijde zbytecne slozite, pokud z toho nehodlas delat sedivku se vsim vsudy.
lol7
Junior

Odeslat příspěvekod mobilman 13. 7. 2012 15:37

To je zajímavá úvaha. Já bych skupinu složenou s předplacenek jak říkáš tedy vůbec nezakládal. pokud to nejsou už teď paušálisti kde máš jistotu že nebudou mít později problémy s placením když mají teď jen kredit?

Jinak když IČO pak raději SRO pokud ti nevadí vklad, alespoň ale ručíš za případné závazky firmy jen do určité výše, což může být v případě problémů a neúspěchů s tou slavnou skupinou velká výhoda (zejména pro rodinu jednatele/zakladatele ap.).
mobilman
Junior

Odeslat příspěvekod hopa26 13. 7. 2012 15:48

To ne,mám to pojištěné-nikdo z lidí nemá problém dát dopředu nějakou platbu,já si samozřejmě dám pohlídat překročení provolaných minut atd.
To SRO není problém,mám jedno čisté nachystané,ale stále si tak zvažuji,zda do toho jít a v případě úspěšného vyjednávání to rozjet ve větším.?.?

Jinak ta skupina nepolíbených dobíječů je značnou měrou způsobena nechutí jednat s kýmkoliv cizím,protože denně vidí v TV H@VNA podvody a mají automaticky zafixované,že co prodejce ,to podvodník.Viz "echt" akce od přeprodejců elektřiny a plynu.Jedná se i o lidi ,kteří mi hlásí,že maj toho Pegase a volají z tý Nokije,protože je nejlepší na ovládání.
Pokud jim ale nabídku poskytne člověk,kterého znají už z předchozích jednání a obchodů,případně se jedná o člena rodiny,ví,že "levá" nehrozí,což platí i zpětně.
Navíc jsou tam i paušálisti od konkurečního operátora,ale bez závazků,takže mohu odejít,případně si to zařídit atd.
Navíc mám zkušenost,že pokud je něco výhodné a funguje to,netrvá dlouho a lidi se o tom dozví sami.
hopa26
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dejvidek 14. 7. 2012 01:23

Že bych u té nabídky byl hotovej se říct nedá. Když vezmu, že mám na svém tarifu (není na IČO) minutu za 1,50Kč s DPH a ty za 1,66Kč resp. 1Kč, tak v procentech je to sice až úžasných 50%, v reálu to měsíčně budou desetikoruny. Za to by mi ten čas okolo toho a hlídání, zda dvá ze skupiny každej měsíc nezaplatí, nebo řešit ztracené SIMky a z nich provolané tisíce..... no.
dejv
dejvidek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod audiobullys 14. 7. 2012 02:53

100 Kc s 60 minutami maj i velky firmy ,takze je to solidni nabidka, navic 300 min za 300 Kc je koruna za minutu. nekdy je za tech 300 Kc jen 250 min treba .
co se typce rozsireni poctu ucastniku tak mimo znamy bych si tam nasadil administrativni poplatek 40 Kc treba za sim, pac neco casu ti to zabere, kontrolovat na uctu kdo poslal a kdo neposlal a zbytek budes muset v den splatnosti zacalovat sam.
Daň ze samostatného myšlení nebyla dosud zavedena jen proto, že by to byl příjem pro stát zcela zanedbatelný.
audiobullys
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hopa26 14. 7. 2012 14:52

Spíš jsem to bral jako nástřel,pokusím se vyhandlovat SMSky,o které nestojím,za něco navíc,dále zkusím poptat,na jaké tarify bychom se dostali třeba s 60 nebo 80lidmi a pak celou věc znovu rozvážím.
Netvrdím,že nejsou lepší nabídky,ale spousta lidí volá velmi málo a pokud by jim někdo nabídnul tarif za 100KČ v rodině mezi sebou zadarmo,tak si troufnu říct,že jim to bude připadat bombasticky-utvrzují mne v tom každodenní telefonáty,kdy to spustím.
hopa26
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dejvidek 14. 7. 2012 18:55

Také mi cpali horem dolem SMSky, o které nemám zájem.
dejv
dejvidek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod audiobullys 18. 7. 2012 19:37

tak ten tarif za stovku je i u velkych firem , i ty smsky +- k tomu zdarma gratis .to zkus po roce na tech 60 simkach a uvidis jaka bude cena. ted si myslim ze na lepsi cenu se nedostanes ani s odebranim sms. videl jsem asi 6 ceniku firem a vsude to je plus minus stejny. cena za minutu je kolem 1 Kc, to bys musel bejt dlouho zavedena firma s toudle cenou abys handloval na nizsim ceniku kvuli snizeni terminacnich poplatku. maximum co me napada je srovnat za 100 kc ne 60 ale 100 min bez tech smsek.
kdyztak si tam vyjednej jeste balicek 200 sms za kilo ,pro dalsi zakazniky do budoucna. pripadne nizsi cenu za smsku. to jen rada do budoucna kdyz to planujes rozjet
Daň ze samostatného myšlení nebyla dosud zavedena jen proto, že by to byl příjem pro stát zcela zanedbatelný.
audiobullys
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bob 18. 7. 2012 20:21

Něco podobného mě samozřejmě také napadlo, protože levné telefonování mě baví a pár známých ve své firmě mám.

Poznatky:
Pro velké firmy jsou ceny už opravdu na těsno a moc se vyjednávat nedá. Resp. má smysl hádat se o 10 haléřů za minutu?
Operátoři se určitě mnohem lépe dívají na právnickou osobu než na fyzickou. A ještě lépe se dívají na někoho, kdo už existuje - předloží fakturu u existujícího operátora.
Není to sranda - bude tě to stát spoustu času - opsat, kdo kolik má zaplatit a vybrat to od nich. Nezdá se to, ale je to pakárna.
Budeš muset dělat faktury - nelze mít s.r.o. a každý měsíc mít jen náklad 15000 za telefon. Když bude ta firma fungovat i na něco jiného, sežere tě finančák, proč platíš 40 lidem telefon. Takže budeš platit účetního.
Vyplatí se to vůbec, když je většina předplacenkářů, co utratí 180 měsíčně? Budeš vybírat desetikoruny?
Za ty lidi budeš ručit ty. A s kamarádama to může být ještě horší než s cizíma lidma. Na svém Iču mám známého, dělali jsme spolu "velké obchody" - najednou je v problémech a to utrácí 1500 za měsíc. Vyhodit ho nemůžu, protože by mohl přestat platit, tak z něj asertivně tahám peníze a není to jednoduché. Budeš od těch lidí vybírat zálohu?
Zakážeš jim Roaming a SMS platby (třeba MHD v Praze)? Zažil jsem známého, který měl paušál na data, odjel do Chorvatska a přišla mu faktura na 15000. Jiný ztratil telefon a než ho zablokoval, měl fakturu 6000 za volání do ciziny.
Není to sranda
Bob
Junior

Odeslat příspěvekod hopa26 18. 7. 2012 22:07

Tohle co jsi napsal je pravda-nakonec to asi provedu jednodušší cestou,přidám se s lidmi do existující skupiny,která je zavedená delší dobu a má ještě lepší podmínky,než jsem vyjednal já.
Bude to jednodušší a bezproblémové-přeci jen čas,který bych tomu musel obětovat by mi chyběl.
Díky všem za glosy a připomínky.
hopa26
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod lol7 18. 7. 2012 22:22

Presne jak rika Bob. Kdyz uz se do toho pustis, pocitej, ze si k tomu, co ti uctuje operator, jeste 30-50% pridas, abys zaplatil svou reziji (prefakturace, pozdni platby, administrativa...). A pak stale budes poslouchat "Honzo ja ti to dvoukilo dam pristi mesic"
lol7
Junior

Odeslat příspěvekod audiobullys 18. 7. 2012 22:30

nebo jen kilco , to je jen kilco , je to znamej ten pocka , to jsou drobny.
audiobullys
Mírně pokročilý