Prodloužení rámcové dohody a HW bonus.

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Pavel1989 16. 10. 2013 15:45

Dobrý den,

Prosím o radu. Operátorem O2 mi byla automaticky prodloužena rámcová dohoda. V dohodě mám zanesenou nabídku na tarify + HW bonus 10 000Kč. Ale ten mi nechtějí dát. Ve smlouvě jsem nenašel žádnou doložku, že při prodloužení HW bonus padá.
Máte někdo zkušenost, jak to doopravdy je? Mám na něj nárok?

Děkuji za každou odpověď.
Pavel1989
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bijek 16. 10. 2013 21:08

Dle mého názoru to platí jednorázově. Uvedenou částku lze čerpat po celou dobu trvání rámcové dohody. Při automatické prolongaci se jen prodlouží trvání smlouvy o dalších 24 měsíců. Tj. dohoda stále pokračuje.
Příště si dávat pozor a včas vypovědět. Já jsem zrovna před hodinou takovouto výpověď napsal. Dohoda mi končí v lednu. O2 se zatím k ničemu nemá, tak půjdu o dům dál.
Bijek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod havros 17. 10. 2013 06:52

HW budget se skutečně dává jednorázově a při autoprolongaci se znovu neaplikuje.
| iPhone 16 Pro Max |
---
havros
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod petyo 17. 10. 2013 07:17

Bonus nepadá, ale máš ho v té smlouvě pouze jednou a prodlužuješ pořád tu stejnou smlouvu.
petyo
Junior

Odeslat příspěvekod remet 26. 2. 2014 00:19

Tak to teda zlatej Vodafone. Uz jsem u nej prodluzoval smlouvu 2x a pokazde bylo jednani o cenach a hw budgetu. Kazdy operator ma mouchy, ale prijde mi, ze O2 a TM jich ma tak nejak vic.
Linux? Nein, danke.
remet
Junior

Odeslat příspěvekod Ywann 27. 2. 2014 11:27

Škoda, že si propásnul konec rámcové smlouvy.
Je otázka o kolik čísel se staráš.
Já osobně speavuji jen 10 čísel a nikdy jsem tento termín nepropásl a první věc po které jsem se ptal byla automatická prolongace smluv.
Vždy 2-3 měsíce před koncem smlouvy si udělám průzkum u operátorů a vyběru toho nejvhodnějšího. Aktuálně jsem ušetřil dalších 25% z ceny, smlouva jen na 1 rok a HW budget 12.100,- Kč.....
Prosím neber to jako chlubení, ale jako moji osobní zkušenost. Nic není zadarmo a nikdo na nikoho nečeká s otevřenou náručí....a zvášť operátoři.
Teď ti skutečně nezbývá, než prodlouženou smlouvu dodržet, nebo jí předčasně vypovědět. U výpovědi ale netuším, jestli máš už nové podpínky (1/5 paušálů) nebo staré (celé paušály) a jak moc by se ti vyplatilo přdčasně přejít jinam. K HW budgetu se ale bez předchozího jednání a případného pohrození přechodem jinam nedostaneš.
Ywann
Junior