O2 - Rušení starých tarifů

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod xnoba 5. 12. 2013 13:41

Ahoj,
právě mi volali z O2 a paní mi řikala, že rušejí staré tarify (mám Pohodu) a že si musím vybrat nějaký Free tarif. Tak by mě zajímalo co je na tom pravdy a jestli si opravdu musím vybrat jiný tarif, protože je to 3 měsíce zpět co mi také volali a zkoušeli jak se rušej a nakonec z nich vypadlo, že nemusím přecházet a můžu si nechat svůj stávající.
Díky
xnoba
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod LadislavM 5. 12. 2013 14:00

Tentokrát se fakt ruší a to všem. Pozor na infolinky, většinou klamou zákazníky a nutí je přejít na FREE. Pokud kvůli tomu zavolají a nechcete přejít na nové FREE tarify, je dobré zavěsit. Pak je třeba sledovat vyúčtování, kde bude informace na jaký tarif budete bez Vašeho souhlasu automaticky převeden a výpovědní lhůta pro odchod bez sankce. Pokud toto prošvihnete, jede dál původní závazek s novým FREE tarifem.
LadislavM
Junior

Odeslat příspěvekod petyo 5. 12. 2013 14:31

Je to tak. Když s tím nebudeš souhlasit tak ti to změní oni a pak můžeš vypovědět smlouvu bez sankcí.
petyo
Junior

Odeslat příspěvekod speedy 5. 12. 2013 14:46

Rád bych se zeptal. V rodině máme starou "studentskou" Pohodu ještě bez dokládání potvrzení o studiu. Smlouva je uzavřena na dobu neurčitou.

Na MM.cz jsem si přečetl, že O2 převádí všechny. Ovšem ptám se na základě čeho na to má právo? Mám uzvřenou smlouvu, řádně platím a se změnou nesouhlasím. Chápu, že budu moct beztrestně odejít (i když žádný závazek nikdy neexistoval). Ovšem není to věcí operátora, že takového smlouvy nabízel.
speedy
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod LadislavM 5. 12. 2013 14:57

O2 si smlouvy se zákazníkem vykládá jinak. Tohle kdyby udělal zákazník, dostane pokutu. Operátor může cokoliv, i to naše dost drahé a asi zbytečné ČTÚ nebere moc vážně. Ale na druhou stranu proč zůstávat u O2? Jsou lepší nabídky než Pohoda, třeba +4U.
LadislavM
Junior

Odeslat příspěvekod speedy 5. 12. 2013 16:18

Tenhle tarif máme už pěknou řádku let. Je mi jasné se s ním nikde na IL neobjevovat ;-) . Jen mě překvapuje, že vrámci smluvního vztahu operátor může prakticky vše a klient nic.

Do 4U se mi nechce, hon na šediváky je znát. Přece jen nemít správu čísla pod kontrolou nechci.
speedy
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dockalacek 5. 12. 2013 16:57

Mě by spíš zajímalo, zda se proti tomu lze nějak účinně bránit. Tady dost lidí nadává, na fóru O2 taktéž, ale nechápu, proč se lidi nespojí a nepodají stížnost na ČTÚ či soud. Ano, operátor se bude holedbat, že dal přece zákazníkovi možnost odstoupit bez sankcí, ale kdyby totéž udělal zákazník, tak mu bude napařena pokuta. Přesně, jak píše Speedy - operátor může cokoliv, ale běda, běda, když se šprajcne zákazník. Argument, že můžu odstoupit, není dostatečný. Co když mi původní tarif, kór třeba získaný retencí, vyhovuje. Trochu nepoměr, ne? Já, pokud chci odstoupit, musím zaplatit pokutu. Jako trest. Operátor poruší a nic.
Naposledy upravil dockalacek dne 5. 12. 2013 17:35, celkově upraveno 1
Athlon 200GE, Noctua NH-L9a Chromax, 2x8GB RAM DDR4 3000, Gigabyte B450-I, SSD Seagate Barracuda 120 500GB + SSD WD Blue 3D 500GB, Seasonic GX-550, Silverstone Sugo, 1x Noctua 140 mm (vpředu)
dockalacek
Administrátor

Odeslat příspěvekod Klient ps 5. 12. 2013 17:20

Představy, že někomu pomůže ČTÚ, soud nebo třeba ČOI jsou zcela mylné. I když operátor poruší zákon dostane pokutu maximálně v řádech milionů korun. Což pro operátora s příjmem desítek miliard ročně nepředstavuje snad ani drobné.
Lidé mají trumfy v rukou. Od někoho kdo nedodržuje smlouvy mají možnost odejít a nikdy se nevrátit. Tipuji, že 95% mých spoluobčanů jsou takové sračky, že si toto chování nechají líbit, a přistoupí na nové (dražší) FREE tarify. V tuhle chvíli je jedno jestli je drbe O2 nebo Česká Šiditelna. A budou brečet, že je draho a u felčara na pohotovosti musí jednou za pět let zaplatit devět pětek.
Klient ps
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Lumcak02 5. 12. 2013 17:29

Ale tohle už je špatně od začátku, myslím, že to je už i ve smlouvě, operátor si udává možnost tarif změnit, ale musí zákazníka informovat o zmene a dat mu vedet nové podmínky. Takže by CTU mel vznést návrh (myšleno nařízeni), ze tenhle dodatek ve smlouvě prostě nebude, protože.to je vůči zákazníkovi nevýhodné. Ale když tak koukám na to, co si z CTU operátoři delaji, tak se bojim, ze ani to by nepomohlo.. Ona se ta skulinka vždycky najde.
Lumcak02
Junior

Odeslat příspěvekod rain888 9. 12. 2013 15:57

Tátovi zavolal hodný pán a nabídl mu, že jeho tarif Neon Start+ převedou na tarif Free. Prý bude moci volat celý den na linky outů a nebude muset čekat na víkend. Bohužel jim kývnul takže má úvazek na 24 měsíců. Jenomže jaké nastalo divení když táta zjistil, že nemá svých 60 minut do ostatních sítí. Když mně volal (s křížkem po funuse) tak jsem mu to říkal, že ten jeho tarif nemá volání nikam. Bohužel v jeho "moje O2" měl ale 18 minut tak je podle něho využil. No neměl tam 18 minut a už má napsáno ve vyúčtování 25Kč nad rámec tarifu. Takže to vypadá, že půjdeme s velkou slávou buď k Dragounovi nebo +4U a budeme doplácet 5x200,- jako pokutu za předčasný odchod od Outů. A to se vyplatí!
rain888
Junior

Odeslat příspěvekod karel.racek 9. 12. 2013 16:12

Dědovi dnes došla smlouva na free tarif. V pátek byl nuceně převeden z Neonu na takovouhle zhovadilost. Jak se chlubily operátoři na infolince, že závazek zůstává nezměněn tak to není pravda. Původní závazek byl zrušen a nově nastaven na 24 měsíců. Takže se co nejdříve podá výpověď a přejde se k Vodafone. To už je do nebe volající jak O2 zametá s klienty. Z dědy měly 600 měsíčně tak teď nebudou mít nic. Tak držte palce ať se zadari.
karel.racek
Junior

Odeslat příspěvekod Klient ps 9. 12. 2013 16:19

Jen upozorňuji.
O2 vydává 8.1.2014 nové obchodní podmínky. Lze s nimi do 8.2.2014 vyjádřit nesouhlas a ukončit s O2 beztrestně smlouvu. Je to ve vyúčtování.
Klient ps
Poslední varování

Odeslat příspěvekod mimous 9. 12. 2013 17:24

Když jsem jim to po telefonu odsouhlasil a oni mi ještě poslali dopis, který musím podepsat a poslat zpátky, jinak mi to do dvou měsíců převedou na tarif bez úvazku, tak vlastně stačí nic neposlat a pak už k nim nebudu poutaný, že?

To +4U vypadá zajímavě. Platit půlku proti O2.....
mimous
Junior

Odeslat příspěvekod popokatepetl1969 9. 12. 2013 18:08

Ne mlceni znamena souhlas je treba nejlepe pisemne vypovedet smlouvu novi obcansky zanik umoznuje v mnoha pripadech ustni dohodu ale pisemne ukonceni smlouvy ma vzde neco do sebe a je to dukaz
popokatepetl1969
Junior

Odeslat příspěvekod mimous 9. 12. 2013 18:26

"V případě, že od Vás podepsanou žádost neobdržíme zpět do 2 měsíců od aktivace, služby a telefonní číslo můžete dál využívat, ale tarif vám bude převeden na základní, méně výhodnou variantu bez závazku."

Dřív jsem měl O2 cool a 1GB internetu za 450kč, naprosto mi to vyhovovalo. Teď mi vnutili ten jejich zázrak, kde je neomezený volání a sms do O2 a chtějí za to o 50 víc. Takže s 1GB internetem je to 501.
Nevím jestli na to přistoupit, nebo ne.
mimous
Junior

Další stránka