NORDIC Telecom.cz - obecná diskuze

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod richtrj 21. 7. 2020 14:51

Nordic 5G není O2. Pouze síť údajně pro Nordic zajišťuje CETIN, což ale také není O2. Síť je na 3,7GHz, nezaměňovat s WiFi.

Jinak mám Nordic 5G od začátku března. Možná mám kliku, ale u nás, na 6 tis. městě mám ten 100Mb celý den. To spíš jsou problémy se síťovýma specialitama ze strany jejich routeru, ale jsou to spíš porodní bolesti.

Takže v tomto případě spíš asi záleží na lokálních podmínkách (vytížení vysílače, apod.)

Pročítal jsem kdysi obchodní podmínky, případný pokles pod nějaké procento rychlosti, po nějakou dobu, se dal reklamovat. U 100Mb byla myslím obvyklá rychlost kolem 60Mb (nepamatuji si přesně).
richtrj
Junior

Odeslat příspěvekod hauzz 22. 7. 2020 17:32

Nordic pokračuje v duchu svého předchůdce kdy U:fon taky označoval poloviční 3G CDMA za "4G fofr internet" i teď LTE na 3,7GHz obchodně označuje za "5G internet" i když až u specifikace uvádí "5G ready technologie" halt marketing je podvod.
hauzz
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Andrew_007 22. 7. 2020 21:08

Nepletete si to s T-Mobilem? Ten prezentoval svoje 3G UMTS-TDD jako internet 4G https://www.lupa.cz/clanky/falesny-inte ... pozustali/
"Žádný učený z nebe nespadl"
Andrew_007
Junior

Odeslat příspěvekod Ondřej Ondra 6. 9. 2020 20:31

Lump200 píše:Za mě je Nordic 5G velké zklamání. Mám tarif 100 mb/s a večer to jede tak max 30 mb/s. Asi si ta zařízení brzo odvezou

Zdar,
u mě tarif 60mbit. Vše super. Technická podpora na jedničku. Nic rychlejšího jsem nezažil. Jsou tam super lidi, ví o čem mluví.

Ale u mě v okolí Ostravy, kde jsem si to nechával s kámošema instalovat, tak přes den rychlosti cca 65mbit/7 což je jak se avizuje něco navíc co dávají. Prý proto aby si fakt člověk reálně na to sáhl. Což je super. ALE v různé časy to padá až k 15 mbitům/7. Upload ten se drží stabilně. Bral jsem to jako náhradu za VDSL, kde jsme daleko od ústředny.(aktuálně mám objednáno 100mbit bez bondingu není potřeba na mé adrese). Třeba kamarád ten je od VDSL cca 4-5km a tomu jelo VDSL max 2-6mbit. Minulý rok dělali nějaké posilováni linky a má WOW 16mbit :-D. Takže on si s NORDICem pomohl a je max spokojen.

Takže za mně je to super do lokalit, kde je velice pomalé VDSL a nebo místní ISP je žid a dává malé rychlosti za dnes ceny úplně mimo.
Ondřej Ondra
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod guiz 7. 9. 2020 09:15

Mám Nordic 60/6 už přes 4 měsíce a maximální spokojenost. Reálná rychlost přesně 70/7 stabilní a bez výkyvů. Vzdálenost od BTS 3km přímá viditelnost. Rozhodně bych neměnil. :-)
Když tu byl technik, měřil kolik to jede max a bylo až někde ke 200Mbit.
VDSL u nás ani není, jen ADSL 6Mbit a předražená WIfi. :-D
guiz
Moderátor

Odeslat příspěvekod radim 7. 9. 2020 09:39

A na kolik přijde těch 60?
radim
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod guiz 7. 9. 2020 09:55

Mají slevu 200 kč měsíčně na půl roku, já to měl se slevou 100kč měsíčně na rok, takže platím 399+75kč nájem zařízení. Teď už mají pronájem myslím jen 45kč.

https://www.5gvevzduchu.cz/?gclid=CjwKC ... uoQAvD_BwE
guiz
Moderátor

Odeslat příspěvekod Ondřej Ondra 7. 9. 2020 15:01

guiz píše:Mám Nordic 60/6 už přes 4 měsíce a maximální spokojenost. Reálná rychlost přesně 70/7 stabilní a bez výkyvů. Vzdálenost od BTS 3km přímá viditelnost. Rozhodně bych neměnil. :-)
Když tu byl technik, měřil kolik to jede max a bylo až někde ke 200Mbit.
VDSL u nás ani není, jen ADSL 6Mbit a předražená WIfi. :-D

Známý cca 30km daleko si to taky nechával dávat a drží mu to stabilne jak píšeš ty. Ono obecně záleží na tom, v jaké lokalitě ten daný člověk je a jak je to zarušené. Přece jenom je to klasický LTE signál s označením 5G. U nás třeba cca 2-3 roky zpět jak byl WOW efekt s T-Mobile LTE/Vodafone "Pevný Internet Vzduchem" (https://www.t-mobile.cz/podpora/technic ... ternet-lte) tak dva kamarádi to mají verzi s Huawei B2338-168 a tarify mají oba nejvyšší co šly 50mbit a reálně to leze 15-30 mbit. Jak kdy.. Ale jak se dívám, tak nyní to už není v nabídce?
Ondřej Ondra
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ondřej Ondra 28. 9. 2020 20:36

Jen pro informaci, rušil jsem z kapacitních důvodů a možnosti nové konektivity. Zrušení mi bylo ukončeno SMS + emailem k 24.9 a myslel jsem že dojde k kompetnímu odpojení 5G jednotky. Ale ono ne. Dnes je 28.9 a technik dojede zítra k večeru pro HW. Toto mě velice potěšilo :-)
Ondřej Ondra
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Mangalica 9. 10. 2020 16:19

Nevíte někdo, jestli se dá na nějaký pevný lte internet vyjednat lepší cena? Stačí mi nějaká základní nabídka, je to do práce na kancelářské práce (na IČO). Ty nabídky typu 6 měsíců "normální" cena, potom dvojnásob mě docela odrazují...
Mangalica
Junior

Odeslat příspěvekod snoop69 22. 12. 2020 13:33

Koukám, že moje jednotka Huawei B2368 umí band 43 na 3700Mhz. Šlo by to použít nebo požadují svoje zařízení ?
Alcatel OT 302,Siemens C55,Siemens CX75(modified),SE K750i(W800,modified)...Samsung S8500 Wave(android port), LG V20
LCD TV SAMSUNG 42M87BD , WD TV LIVE - 2TB , 1TB , Onkyo TX-NR807 ,Heco Metas 700 , Magnat Betasub 30A
snoop69
Junior

Odeslat příspěvekod nemo.nemo 22. 12. 2020 16:41

@snoop69 Jde u této jednotky v nastavení zamknout band 3 lte 1800 ?
nemo.nemo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod radim 22. 12. 2020 17:18

Mangalica píše:Nevíte někdo, jestli se dá na nějaký pevný lte internet vyjednat lepší cena? Stačí mi nějaká základní nabídka, je to do práce na kancelářské práce (na IČO). Ty nabídky typu 6 měsíců "normální" cena, potom dvojnásob mě docela odrazují...

Zkoušel jsem to a poslali mě někam. Jedině asi to po tom půlroce střídat, Nordic, O2, T-M, Vodafone a znovu kolečko. Dokud se nenajde někdo, kdo ti normální cenu nechá nafurt. Samozřejmě velmi pečlivě číst podmínky, aby si tě nějak přes modem neuvázali na 2 roky třeba. Jsou to ha*zlové.
radim
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod snoop69 22. 12. 2020 17:42

@nemo.nemo ano jde pokud se nahraje fw od O2
Alcatel OT 302,Siemens C55,Siemens CX75(modified),SE K750i(W800,modified)...Samsung S8500 Wave(android port), LG V20
LCD TV SAMSUNG 42M87BD , WD TV LIVE - 2TB , 1TB , Onkyo TX-NR807 ,Heco Metas 700 , Magnat Betasub 30A
snoop69
Junior

Odeslat příspěvekod snoop69 7. 1. 2021 15:29

Odpovím si sám po zprávě z Nordicu vlastní zařízení použít nelze. Škoda tím se mi tarif prodraží, když chci ještě veřejnou ip adresu :-| Na jakou vzdálenost chytáte signál ? Já mám prý nový vysílač někde do vzdálenosti 3km
snoop69
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka