NORDIC Telecom.cz - obecná diskuze

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod snoop69 7. 11. 2022 19:20

Lze nějak vylepšit např jiným umístěním hodnota RSRP ? Mám Huawei B2368 a jedná se o Band 43 3700MHz. Moravany vzdálenost 5,2km od antény přímý výhled. Dašice 2,3km a vysílač nevidím.
Obrázek
Alcatel OT 302,Siemens C55,Siemens CX75(modified),SE K750i(W800,modified)...Samsung S8500 Wave(android port), LG V20
LCD TV SAMSUNG 42M87BD , WD TV LIVE - 2TB , 1TB , Onkyo TX-NR807 ,Heco Metas 700 , Magnat Betasub 30A
snoop69
Junior

Odeslat příspěvekod yndezit 7. 11. 2022 19:28

V tomhle pásmu už bude přímá viditelnost důležitá'.
Kdysi jsme na 2.4ghz kupovali externí antény, ty lepší dávaly i 19dbi...
yndezit
Junior

Odeslat příspěvekod snoop69 7. 11. 2022 19:58

Někde jsem četl, že B2368 je všesměrová tak by možná pomohla směrovka :hm Jak jsem před chvilkou zjistil tak v Moravanech je Nordic a v Dašicích O2. Já mám teď ve venkovní jednotce simku od O2 a na ní chytám i Nordic.
Alcatel OT 302,Siemens C55,Siemens CX75(modified),SE K750i(W800,modified)...Samsung S8500 Wave(android port), LG V20
LCD TV SAMSUNG 42M87BD , WD TV LIVE - 2TB , 1TB , Onkyo TX-NR807 ,Heco Metas 700 , Magnat Betasub 30A
snoop69
Junior

Odeslat příspěvekod MITA 10. 1. 2023 19:21

zdravím

Pánové funguje vám přes Nordic 5G hbbtv na televizi?
Mě se načte jen základní stránka a víc nespustím.
Na ČT1 když spustím červený tlačítko a přejdu do sekce panorama tak mě to neukáže ani jenu kameru.
Už jsem všechno dal do továrního nastavení a nic.
dal jsem i starej router na kterým to na 100% fungovalo a nic.
Když z telefonu a mobilních dat udělám hotspot tak to frčí jak po másle.
MITA
Junior

Odeslat příspěvekod m4rk3J 10. 1. 2023 19:23

Změna DNS serverů na ty od Googlu nebo Cloudflare nepomůže?

[2606:4700:4700::1111]
1.1.1.1

[2001:4860:4860::8888]
8.8.8.8
m4rk3J
Junior

Odeslat příspěvekod DRDR321 9. 7. 2023 19:53

Taky se podělím. Před dvěmi lety Nordic přebral mého lokálního poskytovatele (před tím 10 let bez problémů, perfektní latence, rychlost na 100% i ve špičce, výpadky jednou do roka a většinou avizované předem) a přibližně do čtvrt roku začaly problémy (bohužel, možnost jiného providera se objevila až minulý měsíc).

- Internet začal vypadávat každý den (výpadky v řádu vteřin až jednotek minut, opakovaně), rychlost padala i mimo špičku až o 90%, a latence šla z 20-40ms na 70-500ms.

- Technické podpoře jsem začal dodávat měření přímo z antény, což vyústilo ve výměnu antény, leč problémy zůstaly beze změny (občas to jelo 2-3 dny líp po konverzaci s technickou podporou a jejich "něco s tím uděláme).

- Doma jsem vyměnil komplet HW vč rozvodů optiky až po samotnou anténu na střeše.

- Po asi čtvrté návštěvě technika mi bylo řečeno, že nevidím na přípojný bod z důvodu zeleně, a že mě přepojí na vedlejší bod s přímou viditelností. (z mé střechy jsem samozřejmě viděl a vidím na stávající přípojný bod, žádná zeleň)

- Místo přepojení mi jen poslali e-mail ve kterém mi vypověděli službu.

- Dal jsem si tu práci a obešel sousedy (připojené na 3 různé přípojné body), abych zjistil, jak jim funguje Nordic (případně jakou mají alternativu) - a zkušenost stejná, naprosto nefunkční internet, kteří si někteří kvůli homeoffice zdvojují pomocí TM/VDF/O2 LTE na doma. Celá lokalita úplně v pr... všichni pravidelně v kontaktu s Nordicem, a NAPROSTO BEZ REAKCE (fakt bych naivně čekal, že když pindá celá oblast a netrvá to měsíc, že s tím něco udělají).

- Technická podpora nefunguje 24/7, hezky jen do 20:00, a většina výpadků ve večerní špičce.

- Minulý měsíc naštěstí v mé lokalitě začali operátoři pouštět na své BTSky, takže mám po dvou letech opět fungující internet.

Bonus: Vznesl jsem dotaz, zda-li mají zájem o anténu, kterou mi měnili - "ano, máme, přijede technik, sundá, bude vás kontaktovat". Anténu jsem při instalaci nového internetu sám sundal a už 4 týdny je marně prosím, ať si ji technik vyzvedne (záležitost 30 vteřin). Doposud zrušili 2 domluvené termíny.

Absolutně nemohu doporučit, byť si umím představit, že budou mít i fungující lokality.
DRDR321
Junior

Odeslat příspěvekod DRDR321 17. 9. 2023 02:16

A doplním zbytek příběhu. Během posledních 2 měsíců postupně, bez varování, poslali výpovědi všem mým sousedům (i těm, co aktivně nic neřešili/nereklamovali) a zrušili celou lokalitu (která před jejich převzetím šlapala naprosto bezproblémově) :D :D :D :D.
Část sousedů se zvládla pověsit na BTSky VDF/T-M/O2, část už nepustili v rámci kapacit, takže klasický mobilní internet a 2 starlinky...
DRDR321
Junior

Odeslat příspěvekod jenik3 9. 7. 2024 18:03

Společnost O2 Czech Republic se dohodla s Nordic Telecom Holding na koupi 100% podílu v Nordic Telecom Regional (Reuters)
jenik3
Junior

Odeslat příspěvekod peta809 9. 7. 2024 19:40

Zase o konkurenci méně. Hnus velebnosti!
peta809
Moderátor

Odeslat příspěvekod aaaa 9. 7. 2024 19:53

Beztak to meli domluvene predem uz pred aukci.
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
Junior

Odeslat příspěvekod jenik3 9. 7. 2024 20:12

To je pouze spekulace. Každopádně konsolidace na trhu mobilním i fixním pokračuje dál.
jenik3
Junior

Odeslat příspěvekod aaaa 9. 7. 2024 21:08

To bylo dopredu jasne, stavajici operatori si to jeste pojistili pres podplacene CTU, ktery nastavil podminky aukce tak, aby se ctvrty operator nevyplatil.

https://www.lupa.cz/clanky/tri-novi-mobilni-hraci-a-mohli-bychom-je-videt-jak-cist-vysledky-5g-aukce/
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
Junior

Odeslat příspěvekod DrumSession 11. 7. 2024 18:35

Smutné... :hm
PENÍZE nebo nepočitatelná LÁSKA ? ŠTĚSTÍ spočívá vědět to, co si vybrat
Nesmíte se bááát a na hlavu si nechat s... Takže? Musíte se ptááát !!
DrumSession
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka