od DRDR321 9. 7. 2023 19:53
Taky se podělím. Před dvěmi lety Nordic přebral mého lokálního poskytovatele (před tím 10 let bez problémů, perfektní latence, rychlost na 100% i ve špičce, výpadky jednou do roka a většinou avizované předem) a přibližně do čtvrt roku začaly problémy (bohužel, možnost jiného providera se objevila až minulý měsíc).
- Internet začal vypadávat každý den (výpadky v řádu vteřin až jednotek minut, opakovaně), rychlost padala i mimo špičku až o 90%, a latence šla z 20-40ms na 70-500ms.
- Technické podpoře jsem začal dodávat měření přímo z antény, což vyústilo ve výměnu antény, leč problémy zůstaly beze změny (občas to jelo 2-3 dny líp po konverzaci s technickou podporou a jejich "něco s tím uděláme).
- Doma jsem vyměnil komplet HW vč rozvodů optiky až po samotnou anténu na střeše.
- Po asi čtvrté návštěvě technika mi bylo řečeno, že nevidím na přípojný bod z důvodu zeleně, a že mě přepojí na vedlejší bod s přímou viditelností. (z mé střechy jsem samozřejmě viděl a vidím na stávající přípojný bod, žádná zeleň)
- Místo přepojení mi jen poslali e-mail ve kterém mi vypověděli službu.
- Dal jsem si tu práci a obešel sousedy (připojené na 3 různé přípojné body), abych zjistil, jak jim funguje Nordic (případně jakou mají alternativu) - a zkušenost stejná, naprosto nefunkční internet, kteří si někteří kvůli homeoffice zdvojují pomocí TM/VDF/O2 LTE na doma. Celá lokalita úplně v pr... všichni pravidelně v kontaktu s Nordicem, a NAPROSTO BEZ REAKCE (fakt bych naivně čekal, že když pindá celá oblast a netrvá to měsíc, že s tím něco udělají).
- Technická podpora nefunguje 24/7, hezky jen do 20:00, a většina výpadků ve večerní špičce.
- Minulý měsíc naštěstí v mé lokalitě začali operátoři pouštět na své BTSky, takže mám po dvou letech opět fungující internet.
Bonus: Vznesl jsem dotaz, zda-li mají zájem o anténu, kterou mi měnili - "ano, máme, přijede technik, sundá, bude vás kontaktovat". Anténu jsem při instalaci nového internetu sám sundal a už 4 týdny je marně prosím, ať si ji technik vyzvedne (záležitost 30 vteřin). Doposud zrušili 2 domluvené termíny.
Absolutně nemohu doporučit, byť si umím představit, že budou mít i fungující lokality.