Kde lepší VDSL?

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod jaro2 13. 12. 2020 22:22

Zdravím. Mám internet VDSL od O2 a zajímalo by mě, jestli je u Vodafonu a T-Mobile lepší nebo horší. :?: Díky.
jaro2
Junior

Odeslat příspěvekod polda 13. 12. 2020 22:24

VDSL poskytují i jiní než tito 3
polda
Pokročilý

Odeslat příspěvekod retron 13. 12. 2020 23:16

lepší cena nebo rychlost? rychlost zalezi spis na drátech kolikrát je jiný pár rychlejší, pokud je ovšem na výběr, ale mám dojem že Vodafone dává o něco vyšší rezervu na ústředně, u mě konkrétně skoro 23Mb vs. neco přes 20 u O2. Cena závisi na retenci, akci, kombinaci služeb nebo předplatbě na rok a více dopředu.
retron
Junior

Odeslat příspěvekod jaro2 13. 12. 2020 23:39

Myslel jsem hlavně spolehlivost, nyní mám od O2 a zvažuju jít jinam.
jaro2
Junior

Odeslat příspěvekod peta809 13. 12. 2020 23:56

Dráty jsou u všech stejný a to od CETINu ;)
peta809
Moderátor

Odeslat příspěvekod retron 14. 12. 2020 00:01

Myslím konkrétní pár do bytu, technik vyzkousel tri a vybral ten “nejrychlejší”
Jelikož draty jsou CETINu, tak spoolehlivost bude identická, je ale fakt, že při celostátním výpadku Vodafonu nešlo ani VDSL.
retron
Junior

Odeslat příspěvekod polda 14. 12. 2020 00:35

Pokud jde o spolehlivost tak za mne TMO. To byly výpadky tak 2x do roka.
polda
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jaro2 14. 12. 2020 01:13

A rozdíl mezi O2 a Vodafonem?
jaro2
Junior

Odeslat příspěvekod peta809 14. 12. 2020 06:02

Já jsem s O2 co se do stability připojení týče spokojený. Výpadky snad jen výjimečně. V posledních pár letech dokonce žádné, takže za mě mohu v tomto ohledu klidně doporučit právě O2.
peta809
Moderátor

Odeslat příspěvekod guiz 14. 12. 2020 08:38

Tak je přece úplně jedno přes jakého operátora máte net přes pevnou linku. Ta linka je pořád stejná, a každý operátor si ji přece pronajme od Cetinu. Takže vlastnosti linky nejsou lepší třeba s O2 nebo TM. Spíš jde o technickou podporu a ochotu řešit případné problémy. :-)
guiz
Moderátor

Odeslat příspěvekod anonymni 14. 12. 2020 08:40

Z mého pohledu a dosavadních zkušeností je DSL (třeba od o2) nejspolehlivější připojení internetu u nás.
Sám zvažuju, že opustím optiku a přejdu zpět na VDSL. Zatím mě odrazuje cena..
anonymni

Odeslat příspěvekod polda 14. 12. 2020 09:11

Sice to má logiku ale tak úplně jedno to není koho máš za ISP i když dráty jsou stejné. O2 -Cetin to je ve finále stejná kapsa, CETIN - TMO,VF atd si pohlídají výpadky a budou chtít VO slevu za nějakých podmínek co mají s Cetinem
polda
Pokročilý

Odeslat příspěvekod hauzz 14. 12. 2020 09:13

Musím souhlasit už několik let máme VDSL přes O2 dřív to bylo přes GTS/Novera tenkrát meli lepší parametry. Pak přišlo O2 po 2 letech byl modem náš ten jsem použil u tchyně a teď jedeme na Smrt boxu. Výkon wifi hodně dobrý a na 1 přípojku 50/5 jedeme v pohodě 3 domácnosti. Výpadek jen jeden když to pos*ali při zapojování rDSLAMu.
hauzz
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jaro2 14. 12. 2020 17:42

Rozhoduji se hlavně ohledně mobilního volání, u O2 mě vyjde dráž. Nechci ale přechodem jinam ztratit na kvalitě VDSL internetu.
jaro2
Junior

Odeslat příspěvekod guiz 14. 12. 2020 19:06

Napíšu to znovu. Kvalita přípojky je pořád stejná ať ji provozuje O2, TM, VF, Nordic..... nebo Franta net :-D Ty rychlosti připojení a kvalita se pořád vyvíjí, posiluje se, staví se přesunuté ústředny. Jaké měla parametry linka před rokem, už třeba nyní není pravda. U nás bylo před 8 lety ADSL 2Mbit,pak posílili a bylo tu 5 a poslední měsíc už to jede 8 Mbit. :-D Nemá na to vliv žádný operátor, ani O2 ani žádný jiný, pouze Cetin. Takže ty parametry budou úplně stejné, ať zvolíte jakéhokoliv operátora. Spíš bych se teda díval na cenu a ostatní služby s tím spojené. Předpokládám že techniky bude také posílat Cetin. Protože když mi na jaře byl technik montovat 5G ready net od Nordic telecom, tak mi říkal že montuje internet a dělá servis pro víc operátorů, třeba zrovna Nordic, O2, TM a VF. :-)
guiz
Moderátor

Další stránka