Kde lepší VDSL?

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod retron 14. 12. 2020 20:04

no jak zmiňuji výše na stejných drátech jsem měl u O2 20,8 a VDF 22,3, Vodafone "prý" dává vyšší rezervu na ústředně, říkal mi to technik Cetinu, co zapojoval obojí. Za rok to spadlo asi jednou takže spolehlivost vyšší než např. u UPC
retron
Junior

Odeslat příspěvekod ripper6 14. 12. 2020 23:58

retron píše:Myslím konkrétní pár do bytu, technik vyzkousel tri a vybral ten “nejrychlejší”
Jelikož draty jsou CETINu, tak spoolehlivost bude identická, je ale fakt, že při celostátním výpadku Vodafonu nešlo ani VDSL.

Nesmysl, nic stejne neni a kdo mysli z lidi ze je tak tu nepise pravdu.
Ja mam zkusenosti s xDSL uz z dob ADSL CRA, GTS Novera, T-Mobil, O2...

rozdil treba:
CRA - tam problem nebyl ale jak sel cas s ADSL, pak VDSL....

O2 - je drazsi, uvazek melo vzdy klidne 24 mesicu, vypadek teda byl a ne ze ne, vypadlo to treba ve 23h vecer a neslo do rana, reseni v noci s technikem na tel. Vyresilo se jen to, ze technik uz nevedel co dal? Reklamace modemu? Ok, dam reklamaci rano na pobocce. Pujcili me jinej novej modem. Prijdu za 20 dnu, daj tam razitko zavada se neprojevila a povedi me... bylo to tim Firmware, O2 udelalo aktualizaci ale technik to v noci jeste nevedel... mate to v poradku :mrgreen:

T-Mobile: uvazek, drazsi klasika, nevyhoda ze neslo moc smlouvat o cene dolu. Vypadek mel take malo, zridka ale kdyz prisel, tak prijel chudak kluk, nejdriv cumel na kabel, ok, zapojoval jinej modem a rekl musime to predat na O2 tohle uz je na nas moc :mrgreen:

365internet: konecne, bez uvazku jde to :!: Cena levnejsi. Rozdil? neumi iPV6, jen iPV4 a je to za NATem ale to vetsine lidi neva. Da se s nima domluvit i na modemu za vyhodnou cenu i kdyz puvodne byl urcen treba pouze na vyssi tarif a drazsi. Umi dat slevu. Co ale neumi je posledni dobou caste vypadky :(
Ten vypadek treba dnes v 16:39 trval 12min :(
Jindy je to v noci cca tak pul hodiny :(
Pri velkem vypadku to ukazalo ze bohuzel 365internet ma jen jeden propoj do Cetinu, takze vypadlo.
Jinak super na emailu jsou i v noci, reaguji. Nez treba volat do O2 nez se tam dovola, 20x prepoji a nevyresi nic.

Dva propoje ma treba Metronet, Eri Cesky bezdrat :)
Tech se treba vypadek nijak nedotkl.
WIA Dsl mela tez vypadek a nedala to,
Avonet - ten avizovali lidi ze ok.

Z toho zmineneho to ukazuje, ze se to porad lisi, take jsem nyni myslel ze je to vse stejne, ale neni a bohuzel nemate sanci to zjistit az dokud tam alespon rok jste :)

-- 15. 12. 2020 00:02 --

nnnokiaE52 píše:Z mého pohledu a dosavadních zkušeností je DSL (třeba od o2) nejspolehlivější připojení internetu u nás.
Sám zvažuju, že opustím optiku a přejdu zpět na VDSL. Zatím mě odrazuje cena..

Dat pryc optiku muze jedine velkej D... leda pokud ma na tolik spatneho providera kde neni komunikace, vypadava to ci to nejede. Jinak me nanapada duvod, kdo by sel dobrovolne z optiky :hm Necham se rad poucit...
co poznam lidi i UPC si radeji ponechaji nez ne. Staci se mrknout na cenik, tam je moznost 500Mb/s down a upload treba 30Mb/s ... takovej upload u VDSL jen tak neuvidim :(
A to mam router nejlepsi na trhu a je me to stale prd platne, dobre jen na to ze vymackne z toho trochu vic.
ripper6
Junior

Odeslat příspěvekod anonymni 15. 12. 2020 03:48

Uklidni se a neurážej mě.
anonymni

Odeslat příspěvekod zajDee 20. 12. 2020 16:37

Pripojky jsou vsechny CETINu, ale sluzbu na nich poskytuji koncovi ISP. Casto opakovany nesmysl je, ze na kvalite koncoveho ISP nezalezi, protoze draty CETINu pouzivaji vsichni stejne.

No, neni to pravda. Uz jsem to psal nekde jinde a opakovane, ale:
- ne od kazdeho ISP dostanete automaticky vlastni verejnou IPv4 adresu; pripadny priplatek muze tvorit i vyznamnou cenu sluzby (napr. u O2 je to 254 Kc mesicne). Verejnou IPv4 ocenite, pokud mate napr. Playstation, protoze Sony rado blokuje IP adresy. A tak rozhodne nechcete sdilet IP adresu s nejakym skodlivym elementem.
- ne od kazdeho dostanete IPv6. A ti, co IPv6 nabizeji, to nedelaji vzdycky dobre (zdravime do O2). Bez IPv6 mate pristup jen do casti Internetu, nedostanete se napriklad na http://42.be nebo http://nebezi.cz
- ne kazdy ISP ma vic propoju do CETINu. Kdyz pak primarni propoj umre, umre vam cela konektivita. Redundantni propojeni do CETINu je nutny zaklad pro stabilni pripojeni (uz tu padlo, ze napr. WIA a 365internet nemeli redundantni propojeni a pri nedavnem velkem vypadku byli jejich klienti bez konektivity vic nez pul dne).
- ne kazdy ISP ma kvalitni internetovou konektivitu; na rychle lince pak muzete mit problem dosahnout rozumnych rychlosti a latenci. Tohle je ta cast, ktera je uz zcela mimo sit CETINu, a rozdily mezi ISP jsou dost vyznamne.
- zavadeni novych produktu CETINu je u nekterych preprodejcu dost pomale (napr. Vodafone doted neumi bonding, T-Mobile do zacatku prosince neumel poskytovat sluzby na optice CETINu, TM ani O2 do zacatku prosince nenabizeli bonding)

Z trojice nejvetsich operatoru ma nejlepsi sluzby T-Mobile, i kdyz i u nej historicky byly problemy. Z mensich muzu doporucit UVTnet a Metronet, oba maji redundantni propoje, oba umi IPv6 spravne, oba maji v cene Terminator, u Metronetu muzete mit verejnou IPv4 adresu na pozadani bez priplatku. Kvalitou konektivity je na tom trosku lip UVTnet (redundantni propoj do NIX.cz, tranzitni konektivita od nejkvalitnejsich hracu na trhu - Telia a spol.), jen cenove jsou trosku drazsi. Vsichni tri uz umi i DSL bonding (i kdyz ten ted zrovna CETIN docasne prestal realizovat).

P.S.: Rozhodne bych nevybiral DSL podle toho, kdo mi da lepsi cenu mobilnich sluzeb. Vodafone umi (umel) nabidnout zajimave ceny hlasu, ale to jejich DSL... O2 zase neumi nabidnout rozumne DSL sluzby (spatna implementace IPv6, draha verejna IPv4 adresa).
-= Nic není tím, čím se zdá být =-

Jsem mobilní maniak :-)
zajDee
Junior

Odeslat příspěvekod Radmal 22. 12. 2020 18:43

guiz píše:Napíšu to znovu. Kvalita přípojky je pořád stejná ať ji provozuje O2, TM, VF, Nordic..... nebo Franta net :-D Ty rychlosti připojení a kvalita se pořád vyvíjí, posiluje se, staví se přesunuté ústředny. Jaké měla parametry linka před rokem, už třeba nyní není pravda. U nás bylo před 8 lety ADSL 2Mbit,pak posílili a bylo tu 5 a poslední měsíc už to jede 8 Mbit. :-D Nemá na to vliv žádný operátor, ani O2 ani žádný jiný, pouze Cetin. Takže ty parametry budou úplně stejné, ať zvolíte jakéhokoliv operátora. Spíš bych se teda díval na cenu a ostatní služby s tím spojené. Předpokládám že techniky bude také posílat Cetin. Protože když mi na jaře byl technik montovat 5G ready net od Nordic telecom, tak mi říkal že montuje internet a dělá servis pro víc operátorů, třeba zrovna Nordic, O2, TM a VF. :-)

Souhlasím s Vámi. Síť je vždycky CETINu a rozdíly u operátorů jsou pak především cena nebo zákaznický servis. Rozídl mezi O2/T-Mobile a Vodafone je teď i v bondngu. První dva operátoři ho nově zavedli a poslední ne.
Radmal
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod polda 22. 12. 2020 19:13

Bude lepší přečíst si předchozí článek víckrát , zajDee ví co píše .
polda
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ripper6 5. 10. 2022 15:28

Zkusenost s firmou Interconnect? :)
ripper6
Junior

Předchozí stránka