retron píše:Myslím konkrétní pár do bytu, technik vyzkousel tri a vybral ten “nejrychlejší”
Jelikož draty jsou CETINu, tak spoolehlivost bude identická, je ale fakt, že při celostátním výpadku Vodafonu nešlo ani VDSL.
Nesmysl, nic stejne neni a kdo mysli z lidi ze je tak tu nepise pravdu.
Ja mam zkusenosti s xDSL uz z dob ADSL CRA, GTS Novera, T-Mobil, O2...
rozdil treba:
CRA - tam problem nebyl ale jak sel cas s ADSL, pak VDSL....
O2 - je drazsi, uvazek melo vzdy klidne 24 mesicu, vypadek teda byl a ne ze ne, vypadlo to treba ve 23h vecer a neslo do rana, reseni v noci s technikem na tel. Vyresilo se jen to, ze technik uz nevedel co dal? Reklamace modemu? Ok, dam reklamaci rano na pobocce. Pujcili me jinej novej modem. Prijdu za 20 dnu, daj tam razitko zavada se neprojevila a povedi me... bylo to tim Firmware, O2 udelalo aktualizaci ale technik to v noci jeste nevedel... mate to v poradku
T-Mobile: uvazek, drazsi klasika, nevyhoda ze neslo moc smlouvat o cene dolu. Vypadek mel take malo, zridka ale kdyz prisel, tak prijel chudak kluk, nejdriv cumel na kabel, ok, zapojoval jinej modem a rekl musime to predat na O2 tohle uz je na nas moc
365internet: konecne, bez uvazku jde to

Cena levnejsi. Rozdil? neumi iPV6, jen iPV4 a je to za NATem ale to vetsine lidi neva. Da se s nima domluvit i na modemu za vyhodnou cenu i kdyz puvodne byl urcen treba pouze na vyssi tarif a drazsi. Umi dat slevu. Co ale neumi je posledni dobou caste vypadky

Ten vypadek treba dnes v 16:39 trval 12min

Jindy je to v noci cca tak pul hodiny

Pri velkem vypadku to ukazalo ze bohuzel 365internet ma jen jeden propoj do Cetinu, takze vypadlo.
Jinak super na emailu jsou i v noci, reaguji. Nez treba volat do O2 nez se tam dovola, 20x prepoji a nevyresi nic.
Dva propoje ma treba Metronet, Eri Cesky bezdrat

Tech se treba vypadek nijak nedotkl.
WIA Dsl mela tez vypadek a nedala to,
Avonet - ten avizovali lidi ze ok.
Z toho zmineneho to ukazuje, ze se to porad lisi, take jsem nyni myslel ze je to vse stejne, ale neni a bohuzel nemate sanci to zjistit az dokud tam alespon rok jste
-- 15. 12. 2020 00:02 --nnnokiaE52 píše:Z mého pohledu a dosavadních zkušeností je DSL (třeba od o2) nejspolehlivější připojení internetu u nás.
Sám zvažuju, že opustím optiku a přejdu zpět na VDSL. Zatím mě odrazuje cena..
Dat pryc optiku muze jedine velkej D... leda pokud ma na tolik spatneho providera kde neni komunikace, vypadava to ci to nejede. Jinak me nanapada duvod, kdo by sel dobrovolne z optiky

Necham se rad poucit...
co poznam lidi i UPC si radeji ponechaji nez ne. Staci se mrknout na cenik, tam je moznost 500Mb/s down a upload treba 30Mb/s ... takovej upload u VDSL jen tak neuvidim

A to mam router nejlepsi na trhu a je me to stale prd platne, dobre jen na to ze vymackne z toho trochu vic.