Wifi hovory v zahraničí - T-Mobile

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod jecmenek80 23. 2. 2023 23:19

Dobrý den,

prosím máte zkušenost u T-Mobile v zahraničí mimo evropský roaming, zda fungují wifi volání, pokud je mám zapnuty v telefonu?
V ČR bez problémů, když je kvalitní datová síť. Pokud si datové připojení vyřeším v zahraničí, umožňuje konkrétně T-Mobile využívat wifi hovory úplně stejně, jako v ČR? Potřebuji volat a zároveň, aby se mi klienti dovolali, normálně na telefonní číslo a nemusel jsem platit šílený roaming, např. v SAE, apod.

Díky moc
D.
jecmenek80
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hauzz 24. 2. 2023 01:41

Ne WiFi hovory v zahraničí (za domácí ceny) má jen Vodafone.
hauzz
Pokročilý

Odeslat příspěvekod m4rk3J 24. 2. 2023 01:44

Teoreticky by to mohlo jít, pokud si např. na Wi-Fi routeru nahodíš VPN do ČR a naroutuješ do ní veškerý provoz z bezdrátu... pokud se ale kontroluje víc věcí, než jen IP adresa, tak to tak jednoduché nebude.
m4rk3J
Junior

Odeslat příspěvekod jecmenek80 24. 2. 2023 06:35

Děkuji za info, s VPN mě to také napadlo. Nicméně mám potvrzeno, že např. Vodafone v SAE bez problémů WiFi hovory z mobilu pouští a nemusím řešit VPN nastavení.
Proto by mě zajímala reálná zkušenost těch, kteří mají T-Mobile, byli v zahraničí a normálně jim WiFi hovory fungovaly (nebo naopak byl problém), případně jim to pak operátor účtoval jako roaming.

Díky moc
jecmenek80
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod czkully 24. 2. 2023 06:56

V zahraničí lze u T-mobile používat wi-fi volání pouze přes VPN. Mám to vyzkoušeno v SAE. VPN ale musí být na routeru jak tady někdo psal a připojené do ČR. Navíc v SAE bez VPN nejdou třeba videohovory přes whatsapp.
czkully
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jecmenek80 24. 2. 2023 08:43

Díky moc,

až to bude aktuální, tak se musím s někým poradit, jak to vůbec nastavit, protože toto je již nad mé znalosti.. �
Mám wifi SIM modem D-link DWR-2101, který je špičkový včetně 5G, ale v nastavení se hrabat, to je pro mě vyšší dívčí.. �

Každopádně děkuji, toto byla informace, co jsem potřeboval.
jecmenek80
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod naspir 31. 7. 2024 15:58

Nevíte, jestli se to náhodou nezměnilo?

slovensky Telekom to podporuje: https://www.telekom.sk/wiki/volania/volanie-cez-wifi

Nekdo z T-Mobíle? nevíte, jestli se to plánuje? Zatím to má Vodafone.

díky
naspir
Junior

Odeslat příspěvekod m4rk3J 31. 7. 2024 19:29

Mám v telefonu SIMky Kaktus a Telekom SK.
Kaktus VoWiFi funguje jen z české IP adresy, SK Telekom se mi připojuje v česku bezproblémově.
m4rk3J
Junior

Odeslat příspěvekod meir13 1. 8. 2024 08:39

Polský T-Mobile také fungoval normálně VoWifi v zahraničí. Takže jako vždy specifický trh.
meir13
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ze.us 1. 8. 2024 10:25

A Vodafone na tom 'specifickem trhu' zakazniky neobsluhuje? VoWifi v roamingu je proste sluzba navic a zalezi na rozhodnuti kazdeho operatora, zda bude k mani.
ze.us
Pokročilý