T-mobile ruší tarif 100 MB na den

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod 5uch 3. 5. 2023 15:32

T-mobile ukončí tarif pro příležitostné uživatele dat:

Končí: denní balíček 100 MB za 10 Kč, přičemž prvních 10 MB se účtovalo podle skutečné spotřeby v ceně 1 MB za 1 Kč.
Pokud člověk data během dne nevyužil, neplatilo se nic.

Ideální byl tento tarif pro občasné použití nejen v chytrých telefonech (kde těch 100 MB na den je opravdu na chvíli), ale zejména v hloupých telefonech (kde člověk na kontrolu mailů, nějaké čtení zpravodajských článků a diskusí v Opeře Mini často nevyčerpal ani těch 10 MB).

Nahrazen bude tarifem 150 MB na den za 12 Kč. Nebude u něj ovšem to účtování prvních megabajtů po koruně - první použití internetu v daném dni znamená hned útratu 12 Kč. Kdo nezvolí jinak, bude převeden na tento tarif automaticky.

Jedná se o drobné zhoršení (zdražení, byť s výhodnějším poměrem cena/výkon) a nepříjemné je hlavně to zrušené úvodní účtování podle skutečné spotřeby. Bavíme se ale bagatelních částkách, nad kterými většina lidí mávne rukou.

Nějaké tipy na další tarify vhodné pro příležitostné a malé konzumenty internetu (třeba právě v "hloupých" mobilech a zařízeních s omezenou spotřebou dat)?

Mne napadá Oskarta a její "Internet jak je třeba" s 1 MB za 1 Kč (bez nějakého "flatu" při vyšší spotřebě).
Moderátor, co pamatuje Siemens ME45
5uch
Moderátor

Odeslat příspěvekod peta809 3. 5. 2023 16:35

Nějaký zdroj?
peta809
Moderátor

Odeslat příspěvekod Ředitel ČTÚ 3. 5. 2023 17:41

? to je novinka ? vždyť to tak je už tak půl roku ne ? :D
Ředitel ČTÚ
Vrátnej na ČTÚ

Odeslat příspěvekod ze.us 3. 5. 2023 18:30

Dokonce jeste o trochu driv jsem to hlasil, pane rediteli!
ze.us
Pokročilý

Odeslat příspěvekod 5uch 3. 5. 2023 18:39

peta809 píše:Nějaký zdroj?

Před pár dny mi došla SMS s oznámením.

A zdá se, že to oznámení někteří dostali již dříve. U mne se to změní od začátku června.
5uch
Moderátor

Odeslat příspěvekod hauzz 4. 5. 2023 23:39

Kaktus má taky 1Kč/MB bez balíčku. Účtování po 100kB (0,1Kč). Při využití triple to vychází na 33 hal./MB. Nebo balíček 500MB na nové SIM Twist online. Ten se pravda účtuje po celých MB ale zase za cenu co se dá sehnat SIM...Jo a je to SIM bez hlasových služeb a na vyčerpání 500MB je celý rok od aktivace SIM. Po vyčerpání vyměnit za novou SIM, dobití se nevyplatí při ceně 0,4Kč/MB.
hauzz
Pokročilý

Odeslat příspěvekod 5uch 14. 6. 2023 18:06

Nový tarif měl začít platit od 1.6., ale mně jede stále po staru. Postupně zvedání denního poplatku podle rostoucí spotřeby, denní balíček 100 MB.
5uch
Moderátor

Odeslat příspěvekod m.x. 2. 9. 2024 15:14

Pro zajímavost, partie
5uch píše:první použití internetu v daném dni znamená hned útratu 12 Kč

není úplně přesná.

Dle podrobnějších podmínek se platí až od spotřeby 1 MB, takže do, cituji, 999 kB, je to zdarma (platí jak pro starých 100 MB na den, tak pro nových zhoršených 150 MB na den); odzkoušeno několika brouzdáními v Opera Mini 4.
m.x.
Junior

Odeslat příspěvekod 5uch 1. 10. 2024 11:04

m.x.

Tak to je dobrá zpráva ¨- opravdu malé nebo nechtěné připojení na internet (omylem spuštěna nějaká aplikace, co žere data) nestojí hned 12 Kč. :tleskani
Ale pak to naúčtování hned celého balíčku je zhoršení podmínek.
5uch
Moderátor