jenik3 píše:O zmene by poskytovatel sluzby mel informovat alespon mesic predem. Navic jde o zvyseni ceny. Ze by toto u o2 neudelali bych se divil, protoze za neplneni povinnosti jim da CTU vysokou pokutu.
Mimochodem osobne v tom vidim snahu o2, aby jejich zakaznici vice datovali (a vice platili). Pravdepodobne se lidi drzi zkratka s mobilnimi daty.
Teď jsem prozkoumal od dubna sms i emaily od O2 a oznámení o zdražení a změně tarifů jsem v tom najít nedokázal. Takže pokud jsem to nepřehlédl, tak mi to oznámeno tímto způsobem nebylo.
Našel jsem pouze oznámení typu "Od 15. 5. 2023 snižujeme příplatek k ceně dat čerpaných v zóně EU nad limit dle nařízení Komise EU 2016/2286 na částku 0,0519 Kč s DPH (0,0429 Kč bez DPH) za 1 MB, aby odpovídal nařízení EU 2022/612. Dále od 15.5.2023 zvyšujeme u Vašeho tarifu NEO Modrý limit objemu dat v roamingu v zóně EU na 45 GB, aby odpovídal nařízení Komise EU 2016/2286"
Potom tunu reklam na O2 TV, což je ovšem služba, která jde zcela mimo mě, protože televizi už dobrých 15 let nesleduji.... a podobný pro mě zcela nezajímavý balast. :p
Každopádně pro mě ta změna tarifů představuje překvápko o kterém jsem se dozvěděl teprve až dnes z webu.
-- 31. 5. 2023 11:17 --Milos píše:Ten převod stávajících zákazníků na nové tarify by měl být až od 1.7., takže informace o změně se k zákazníkům dostane s měsíčním předstihem.
OK. Mě hlavně zajímalo zda jsem situaci skutečně pochopil správně, že stávající "NEO modrý" bude automaticky převeden na "NEO+ bronzový" což bude mít důsledek, že aktuální tarif nejen zdraží o 50Kč/měsíc, ale hlavně z dosavadního neomezeného tarifu (neomezeného při rychlosti 10Mb/s) se stane tarif omezený na 12GB/měsíc.
Tohle považuji za natolik velkou drzost, že nemohu uvěřit tomu, že jsem tu změnu pochopil správně. :p