Nové tarify a zdražení O2 - mobil i internet s O2 TV

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod 5uch 29. 12. 2023 15:17

Takže čerstvá novinka, která (zatím) číhá v záloze.

Jestli tomu správně rozumím... od 1. dubna 2024 se bude nabízet nová tarifní řada Internet MAX (Bronzový, Stříbrný, Zlatý), zahrnující i základní O2 TV a patrně tak nahradí stávající tarify Internet HD (nikoli Internet HD Optický).

Nebude se to týkat lidí na optice, ale všech ostatních technologií.
Není řečeno, že se na to budou převádět i lidé se stávajícími tarify Internet HD (ale očekával bych to).
Není řečeno, kdy to "probublá" i do balíčků typu O2 Spolu pro N.

Absolutně nechápu, v čem se liší jednotlivé varianty tarifu Internet MAX (Bronz, Stříbro, Zlato), když všechny stojí stejně. Specifikace technických parametrů zcela chybí.

Pokud to nebude spojeno s nějakým zásadním upgrade přenosové technologie, tak ta cena je úlet - představa, že platíme 600 Kč/měsíc za internet, který je papírově 20/2 Mbps, ale ve skutečnosti byl podle měření 0 - 0,25/2 Mbps... a O2 v místě nedovedlo zařídit nic lepšího (tedy dokud nedostalo výpověď).

Naštěstí u nich již nejsme.
Moderátor, co pamatuje Siemens ME45
5uch
Moderátor

Odeslat příspěvekod kpt.Picard 29. 12. 2023 16:52

DRDR321 píše:
kpt.Picard píše:Malý městečko 8000 lidi a všude 4G. Přitom s VF i tady bylo 5G.

Ahoj, je to úplně jedno. Je to 5G non-SA, čili v podstatě to samé co LTE a LTE+. O2 zaplo 5G (non-SA) v mé lokalitě minulý měsíc, a na parametrech připojení se nezměnilo vůbec nic (měřil jsem opakovaně a v různé časy). Skutečné 5G (SA) běží na strašně málo místech...
.

Když jsme přijel a udelal Speedtest bylo 8Mbit. Dneska cca 35. VF tady ma kolem 100Mbit.
kpt.Picard
Junior

Odeslat příspěvekod ze.us 29. 12. 2023 16:59

Prevod "IHD" (jeho datum) je tam specifikovan, TV je v nich uz ted a shodne ceny u MAXe jsou proste preklep.
Zajimave je tam to marketingove pulrocni sjednoceni cen u IHD.
ze.us
Pokročilý

Odeslat příspěvekod peta809 3. 1. 2024 16:49

Právě jsem koukal do aktuálního vyúčtování za prosinec a žádná informace o zdražování a nebo převod na jiný tarif tam není. Tak že by až později a nebo se mě to týkat nebude? B)
peta809
Moderátor

Odeslat příspěvekod 5uch 4. 1. 2024 17:05

Pokud se to začne nabízet a uplatňovat od začátku dubna, tak se to (možná) objeví ve vyúčtováních doručovaných v březnu, nebo na konci února.
Bude záležet na tom, zda na nový tarif budou migrovat i stávající zákazníky (a případně které).
5uch
Moderátor

Odeslat příspěvekod Jiří P 4. 1. 2024 20:28

Vzhledem k tomu že v ceníku je uvedeno:
Tarify Internet HD Bronzový s O2 TV, Internet HD Stříbrný s O2 TV, Internet HD Zlatý s O2 TV a Internet HD Platinový s O2 TV lze sjednat jen do 31. 3. 2024. U uvedených tarifů, které byly sjednány do 31. 3. 2024, dojde počínaje prvním zúčtovacím období po 31. 3. 2024 k jejich nahrazení novými tarify řady O2 Internet MAX oznámením, které účastníci obdrží předem v souladu se zákonem způsobem pro zasílání vyúčtování, nebo podle vzájemného smluvního ujednání.

Tak bych předpokládal že dříve nebo později dojde k převedení všech.
Jiří P
Junior

Odeslat příspěvekod Jiří P 5. 1. 2024 09:50

Při řešení jiného problému s O2 Guru jsem se zptal i na MAX. Změna se bude týkat všech.
Přílohy
img.png
img.png (21.47 ) Zobrazeno 2811 krát
Jiří P
Junior

Odeslat příspěvekod Lues.deFunes 5. 1. 2024 10:07

https://www.idnes.cz/mobil/mobilni-oper ... ratori_LHR

-- 5. 1. 2024 10:12 --

Mám od O2 DSL internet. Asi přejdu jinam. Můžete mi doporučit levnějšího a férového poskytovatele DSL?
Lues.deFunes
Junior

Odeslat příspěvekod Jiří P 5. 1. 2024 10:15

T-Mobile se slevou na prvních 6 měsíců a po konci slevy předstírat odchod pro nějakou podpultovou slevu.
Jiří P
Junior

Odeslat příspěvekod vojta66 5. 1. 2024 11:20

K datu 1.3.2024 dojde u Vaší služby O2 TV Air číslo xxxxxxxx ke změně ceny Vašeho tarifu O2 TV Air Sport Plus na 399,00 Kč včetně DPH
měsíčně. Tato cena již zohledňuje všechny související časově neomezené slevy. Pokud s touto změnou nesouhlasíte, můžete službu do
5.2.2024 vypovědět, aniž by vám vznikly jakékoli další náklady.

Toto stálo ve vyúčtování za prosinec. Za ten nejosekanější sportovní tarif....šmejdi. Jen se potvrzuje to, že po "vysoutěžení" práv na českou kaprligu na dalších 5 let, razantně zdraží...

-- 5. 1. 2024 11:23 --

Jiří P píše:T-Mobile se slevou na prvních 6 měsíců a po konci slevy předstírat odchod pro nějakou podpultovou slevu.

za 100/15 VDSL bonding jsem prvních 6 měsíců platil krásných 299, pak už 420 měsíčně. Níže jsem to už nedostal...i tak je to stále nejlepší co jde řekl bych....
čerstvá změna, aspoň to vedlo k tomu, že mi teď t-mobile dal cenu namísto 420, 389 eh...
vojta66
Junior

Odeslat příspěvekod 5uch 5. 1. 2024 12:20

ze.us píše:shodne ceny u MAXe jsou proste preklep.

Takže to podle článku na iDnes vypadá, že jednotná cena 600 Kč za všechny rychlosti není překlep. :o

Navíc čichám čichám čuňačinu v podobě přirážky dalších 50 - 70 Kč za vnucení služby O2 Security:

Operátor ke všem novým tarifům přidává i službu O2 Security na měsíc zdarma.

To jsou lidé tak hloupí, že to O2 někdo sežere?
Ve vesnické lokalitě jsme měli xDSL 20 Mbps (smluvně), ve skutečnosti to jelo 0,25 - 1 Mpbs (a někdy to nejelo vůbec). Za to chtěli původně 300 Kč, ale časem cenu vytáhli na 450 Kč. To už překročili lajnu a šli k šípku i s telefonní pevnou linkou, místo toho místní Wi-Fi - v reálu jede 60 Mbps, za 300 Kč + Odorik na volání.
5uch
Moderátor

Odeslat příspěvekod Jiří P 5. 1. 2024 12:27

Překlep to není na 100%. Už to mají i na webu https://www.o2.cz/osobni/internet
Jiří P
Junior

Odeslat příspěvekod 5uch 5. 1. 2024 12:31

Neuvěřitelní drzouni.
5uch
Moderátor

Odeslat příspěvekod kockopes 5. 1. 2024 12:41

ty tři stovky cashbacku z Airbank a zároveň vyhrané výběrko naší čutané se musí někde projevit...
kockopes
Junior

Odeslat příspěvekod T.E.CH 5. 1. 2024 14:15

peta809 píše:Právě jsem koukal do aktuálního vyúčtování za prosinec a žádná informace o zdražování a nebo převod na jiný tarif tam není. Tak že by až později a nebo se mě to týkat nebude? B)

Nesmysl, logicky to neposílají všem najednou, protože tam hned pak každej volá a jsou přetížené linky. Dávají to do vyučtovaní postupně. Já už mám i vykreditováno, bó bych odešel.
T.E.CH
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka