Nové tarify a zdražení O2 - mobil i internet s O2 TV

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod kpt.Picard 5. 1. 2024 18:23

Bude boj. Podle mě zbyly dva budou vyčkávat a přetahovat lidi. Potom zase zdraží ty dva. Už se na to těším. :))
kpt.Picard
Junior

Odeslat příspěvekod mojmax 5. 1. 2024 18:42

mojmax
Junior

Odeslat příspěvekod Taki 5. 1. 2024 19:55

Naštěstí má mamka nárok na ZTP slevu, kterou jsem zatím neuplatňoval jen z důvodu, že bych nedosáhl s ostatními O2 službami na Airbank slevu (která je vyšší), ale od dubna ji tam halt navedu a nakonec to budeme mít ještě levnější než předtím.
Teď 449-300=149; po zdražení 599-300-200=99.
Taki
Junior

Odeslat příspěvekod 5uch 6. 1. 2024 00:57

Několik poznámek:
- Dají se ty slevy vůbec takhle kombinovat?
- O2 psalo, že stávajícím zákazníkům ceny internetu nezvedne o více než 50 Kč - takže by ten internet neměl být nově za 599, ale jen za 499. Bude to i tak s dalšími službami vycházet na uplatnění slevy Air Bank?
- Ta kombinace Air + ZTP je zajímavý nápad. Ale i pokud to projde (nestudoval jsem detailně podmínky těchto slev), je to dost okrajová záležitost, kdy "zdražení" dovolí lidem dosáhnout na slevy, které celkovou koncovou cenu sníží proti té původní.

-- 6. 1. 2024 01:00 --

peta809 píše:Právě jsem koukal do aktuálního vyúčtování za prosinec a žádná informace o zdražování a nebo převod na jiný tarif tam není. Tak že by až později a nebo se mě to týkat nebude? B)

Také to tam ve vyúčtování za prosinec nevidím (zúčtovací období začíná prvního v měsíci, tarif O2 Spolu).
Máme tam jen oznámení, že se od března zvedá cena tištěného vyúčtování posílaného poštou na 79 Kč.

-- 6. 1. 2024 01:04 --

Za zmínku stojí, že stávajícím zákazníkům O2 tarif na MAX také převede, ale cenu zvedne prý jen o 50 Kč - bez ohledu na to, jak moc se rychlost zvedne (nebo zda zůstane sejná). Někdo na tom tedy svým způsobem "vydělá" (dostane za malý příplatek velké zvýšení rychlosti). Někdo se špatným připojením (velká vzdálenost od DSLAM) si připlatí 50 Kč "za nic".

Toto je informace "per huba" od O2 guru. V ceníku se nic v tomto smyslu nepíše.

Z uvedeného není jasné, zda a případně kdy se toto dotkne balíčkovaných tarifů typu O2 Spolu.

O2 nám potvrdilo, že stávající klienty, kteří mají nižší a levnější tarify, operátor převede na Max s nejvyšší možnou rychlostí na jejich lince, ale cena bude jen o 50 Kč vyšší, než platili doposud.

Zdroj: https://connect.zive.cz/clanky/o2-spous ... fault.aspx
Moderátor, co pamatuje Siemens ME45
5uch
Moderátor

Odeslat příspěvekod Taki 6. 1. 2024 08:52

Dají se ty slevy vůbec takhle kombinovat?

Airbank vs. ZTP sleva musí fungovat. Nemají přeci jak zjistit, zda Airbank slevu čerpám.
Otázka je co moje obchodní sleva 300 "napořád" vs. ZTP. Ale věřím, že to taky půjde.

O2 psalo, že stávajícím zákazníkům ceny internetu nezvedne o více než 50 Kč

Kde to psali? Nebylo to jen v těch novinářských "profi" článcích? Já mám ve webovém mojeO2 informaci (po kliknutí na i v kroužku u služby internet):
Od prvního zúčtovacího období po 31. 3. 2024 bude stávající tarif Internetu v pevném místě nahrazen novým O2 Internet MAX Bronzový s O2 TV, proto se Vaše stávající cena tarifu zvýší o 150 Kč měsíčně. Máte-li však sjednanou slevu z tarifu na omezenou dobu k nově zřízené službě, změna ceny tarifu dle předchozí věty proběhne až po uplynutí takové slevy. Ostatní vlastnosti tarifu zůstanou zachovány.
Tedy u mne zdražení o 150 Kč ze 449, což přesně odpovídá novému ceníku (599). Bohužel u mne s obchodní slevou 300 napořád to znamená zdražení o více jak 100% ze 149 na 299. To nemůžu akceptovat.
Je samozřejmě otázka, jak systém odliší ty obchodní slevy na půl roku a napořád..
Průser u mne je, že to vypovědět nemůžu, protože mám jejich dvě zařízení na splátky.
Pokud by u mne i ta ZTP sleva navést nesla, tak mě trochu utěšuje včerejší konverzace s retenčním, kde mi odepsali, ať počkám na duben a že určitě něco vymyslíme, že skutečně není košer, abych šel o 100% nahoru..
Taki
Junior

Odeslat příspěvekod peta809 6. 1. 2024 10:52

I kdyby mi zdražili jen o 10 Kč. Z principu budu vyjednávat! Už se mi v hlavě rodí plán, jak z nich vytáhnout ještě vyšší rychlost pomocí bondingu, případně ponechaní ceny B). Protože právě v mém případě by se jednalo o zdražení a rychlost navíc by mi to nepřineslo.

Dokonce na webu u zjištění rychlosti v místě přípojky mají přes VDSL nižší rychlost, než máme a platíme. Aktuálně na mé adrese inzerují přes VDSL max 20/2 a 50/5 přes 5G, já mám ale tuhle rychlost přes VDSL. Kdysi dostupná byla. Ale reálně máme kolem 20.

Btw informace o přechodu na O2 Internet Max a jeho zdražení se už nyní nachází v Moje O2.
Přílohy
Screenshot_20240106_123047_Edge.jpg
peta809
Moderátor

Odeslat příspěvekod 5uch 6. 1. 2024 13:31

Taki píše:
O2 psalo, že stávajícím zákazníkům ceny internetu nezvedne o více než 50 Kč

Kde to psali? Nebylo to jen v těch novinářských "profi" článcích? Já mám ve webovém mojeO2 informaci (po kliknutí na i v kroužku u služby internet):
[i]Od prvního zúčtovacího období po 31. 3. 2024 bude stávající tarif Internetu v pevném místě nahrazen novým O2 Internet MAX Bronzový s O2 TV, proto se Vaše stávající cena tarifu zvýší o 150 Kč měsíčně.

Je to informace "per huba", není to v oficiálních dokumentech (ceníku).
V diskusi u článku o nových cenách a tarifech na idnes se toto vysvětlení objevilo - v komentářích, jejichž autor byl označen jako O2 Guru. Můžeme a nemusíme tomu věřit. ;-)

https://www.idnes.cz/mobil/mobilni-oper ... HR/diskuse
(O2 Guru aktivní hlavně na konci diskuse, pak to asi vzdali).

Na tarifu O2 Spolu s internetem HD bronz 20/2 tuhle informaci zatím nemám - pod tím (i) v samoobsluze.
5uch
Moderátor

Odeslat příspěvekod vojta66 7. 1. 2024 12:05

Mám O2tv Air sport plus kvůli Fortunaliga. Zase to zdražují od 1.3. Na 400 Kč. Uvazuju o tom aktivovat za 100 rodinný sledování (ještě 2 zařízení navíc) a nabídnout to ještě 2 lidem. Vycházelo by to na jednoho na 166 Kč/mesic. Furt lepší než 400. Měl by někdo zájem ? Pokud ano, tak SZ. Díky.
vojta66
Junior

Odeslat příspěvekod peta809 7. 1. 2024 12:44

A nebudou to mít nějak ošéfované proti zneužítí, například jako Netflix vázané na IP adresu? To bych si prvně zjistil.
peta809
Moderátor

Odeslat příspěvekod sender21 7. 1. 2024 12:47

Již to sleduji delší dobu. Je mi divné, že nabízejí O2TV zdarma a zatím to nikomu nevadilo. Myslím tím další poskytovatele IPTV. Zatím tedy asi žádná žaloba nebo podnět k antimonopolnímu úřadu. Pokud vím, tak je to jediný operátor, který to takhle má.
Věřím, že každý je rád, že to má zdarma, ale za 599,- Kč se mi to nezdá již zdarma, ale v ceně a nelze to odečíst.
sender21
BAN MM.cz

Odeslat příspěvekod 5uch 7. 1. 2024 12:54

peta809 píše:A nebudou to mít nějak ošéfované proti zneužítí, například jako Netflix vázané na IP adresu? To bych si prvně zjistil.

Službu je oficiálně možné používat na více adresách (třeba i na cestách, na chatě, pro jinde bydlící příbuzné...).
Ale každopádně nabízet sdílení a ještě takhle veřejně a za úplatu je proti podmínkám a není to dobrý nápad.
5uch
Moderátor

Odeslat příspěvekod tielk100 7. 1. 2024 13:20

sender21 píše:Již to sleduji delší dobu. Je mi divné, že nabízejí O2TV zdarma a zatím to nikomu nevadilo. Myslím tím další poskytovatele IPTV. Zatím tedy asi žádná žaloba nebo podnět k antimonopolnímu úřadu. Pokud vím, tak je to jediný operátor, který to takhle má.
Věřím, že každý je rád, že to má zdarma, ale za 599,- Kč se mi to nezdá již zdarma, ale v ceně a nelze to odečíst.

T mobile poskytuje k některým svym mobilnim tarifum MAGENTA TV mini taky zdarma.
tielk100
Junior

Odeslat příspěvekod sender21 7. 1. 2024 13:44

O2TV by měla jít odečíst. Pokud by šla odečíst, tak si zvolím jiného poskytovatele IPTV. Takhle prakticky znemožnili konkurenci.
sender21
BAN MM.cz

Odeslat příspěvekod 5uch 7. 1. 2024 13:56

sender21 píše:Je mi divné, že nabízejí O2TV zdarma a zatím to nikomu nevadilo. Myslím tím další poskytovatele IPTV. Zatím tedy asi žádná žaloba nebo podnět k antimonopolnímu úřadu.

Tak třeba Pe3ny.net kdysi dávali ke svému internetu základní Sledování TV jako bonus. UPC/Vodafone dává ke svému pevnému internetu také nějakou TV (která ale nejde v PC nebo mobilu, není to IP TV). O2 tedy není jediné, kdo ke svým službám dává TV zdarma v ceně jiných služeb.
Takže ne, že to ostatní nedělají. A ne že je to zdarma.

IP TV je možné mít od O2 i samostatně (bez internetu). Oproti tomu nejde mít internet bez IP TV. Ale osobně tohle balíčkování nemám rád, člověk často dostane a zaplatí za něco, co nepotřebuje a nechce.
5uch
Moderátor

Odeslat příspěvekod Milos 7. 1. 2024 14:03

Myslím si, že většině lidí stejně nestačí jen ta O2TV Modrá, kterou O2 poskytuje "zdarma" k internetu a pořizují si vyšší placené tarify IPTV. A ty si mohou platit u O2, ale i u konkurence.
Milos
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka