O2 NEO+ Modrý zdražení a výhodnější alternativy

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Víťa1 4. 8. 2023 13:41

Zdravím
Od kdy je tarif O2 NEO+ Modrý zdražený na 599 Kč? moje známa teď nejsem si jistý jestli měla stelný tarif nebo ho svévolně změnily doposud platila 549 Kč :shock: díky

//mod edit: rozšířen titulek, aby odpovídal dalšímu směřování diskuse
Promiňte mi. takové triviální otázky ale jsem samouk a androidí embryo Mám WIN8.1(prožívám v osobním životě velmi špatné období)
Víťa1
Junior

Odeslat příspěvekod TrustNo1 4. 8. 2023 13:53

Pokud vím, zdražovalo se od 1.7.2023. Mám tarif NEO+ Stříbrný za 549 Kč, do 30.6.2023 byl za 499 Kč.
TrustNo1
Junior

Odeslat příspěvekod Víťa1 4. 8. 2023 14:59

Ke komu přejít k jakému operátorovy kdo má neomezené volání ? díky
edit nepotřebuje žádně data
Promiňte mi. takové triviální otázky ale jsem samouk a androidí embryo Mám WIN8.1(prožívám v osobním životě velmi špatné období)
Víťa1
Junior

Odeslat příspěvekod tielk100 4. 8. 2023 15:38

Pokud ji stačí 10000min tak může zkusit Emtéčko MEGA za 289 kč. https://www.emtecko.cz/trz/cenik-zame.html
tielk100
Junior

Odeslat příspěvekod Víťa1 4. 8. 2023 15:53

A co SMS?

-- 4. 8. 2023 16:53 --

A co SMS?
Víťa1
Junior

Odeslat příspěvekod 5uch 4. 8. 2023 16:01

Víťa1:

Při přechodu od jiného operátora má nyní Vodafone akci - neomezené volání a SMS + 3.5 GB dat za 327.
Objednávka na webu, není nutné žádné vyjednávání. To je hodně podobné tomu, co máte u O2 teď... za skoro poloviční cenu. A bez dohadování.

https://www.vodafone.cz/tarify/mobilni- ... -327-q1-23

Akce prodloužena do konce srpna, možná pak bude následovat další prodloužení... ale nespoléhal bych na to.
Nějaké další tipy na levné tarify tohoto typu najdete v diskusi o tomto tarifu:
https://mobilmania.zive.cz/clanky/akcni ... comments=1

O2 má v ceníku tarif FREE Volání - neomezené volání (SMS se platí navíc) a 50 MB (!) dat za 399 Kč. Nicméně jde o tarif, který "není možné aktivovat na žádost zákazníka". Patrně jde o "retenční" tarif, který vám nabídnou, když pohrozíte odchodem. Nicméně ten akviziční tarif od VF je jednoznačně lepší a zároveň levnější.

Pro lidi, co potřebují volat hlavně do vlastní sítě (v rámci rodiny) má VF "černého koně" - k předplacence opakovaný měsíční balíček neomezeného volání do vlastní sítě za 119 Kč (IMHO nejlevnější nabídka neomezeného volání ve vlastní síti). Pro seniory 65+ sleva 25% (za 90 Kč).

P.S.
Hovorem s retenčním oddělením by se nejspíš dala nějak snížit i ta cena u O2. Tarif O2 Spolu (obsahuje NEO+ modrý, internet HD bronz, O2 TV Modrá) jsem z 1100 Kč dostal na 700 Kč (sleva 400 Kč). Prý zcela bez problému se dává na O2 Spolu sleva 200 Kč (prý tarify O2 spolu za oficiální ceníkovou cenu skoro nikdo nemá, skoro všichni dostávají slevu 200 Kč... vyjádření operátora na lince, nemám potvrzeno z jiného zdroje... a není jasné, co znamená to "skoro").
Můj dojem při hovorech s linkou O2 je, že poskytování slev na samostatné mobilní tarify je méně pravděpodobné.

P.S.2
Vyjednáváním s operátorem se lze dostat typicky na poloviční ceny proti ceníkovým. Ale chce to umět jednat a většinou je nutné hrozit odchodem.

-- 4. 8. 2023 17:18 --

Víťa1 píše:Zdravím
Od kdy je tarif O2 NEO+ Modrý zdražený na 599 Kč? moje známa teď nejsem si jistý jestli měla stelný tarif nebo ho svévolně změnily doposud platila 549 Kč :shock: díky

Změnili ho po předchozím oznámení. Všichni zákazníci s běžnými FREE tarify byli od července 2023 převedeni na NEO+. Resp. převedeni na nový tarif byli už v červnu, ale novou cenu platí až od července.

-- 4. 8. 2023 17:41 --

TrustNo1 píše:Pokud vím, zdražovalo se od 1.7.2023. Mám tarif NEO+ Stříbrný za 549 Kč, do 30.6.2023 byl za 499 Kč.

Máte na něj slevu? V ceníku je teď NEO+ Stříbrný za 949,00 Kč. A dříve býval za 1299 (s úvazkem) nebo 1449 (bez úvazku).
Moderátor, co pamatuje Siemens ME45
5uch
Moderátor

Odeslat příspěvekod hauzz 4. 8. 2023 21:07

Ještě se dá u O2 (+O2 Family) dostat na slevu 300 Kč při platbě faktury nad 600 Kč pomocí AirBank. Stačí si tam poslat 10k, zbytek druhý den zpět a nechat na zaplacení faktury. Jak toho dosáhnout je ve vedlejším vláknu O2 Family.
hauzz
Pokročilý

Odeslat příspěvekod TrustNo1 4. 8. 2023 22:07

TrustNo1 píše:Pokud vím, zdražovalo se od 1.7.2023. Mám tarif NEO+ Stříbrný za 549 Kč, do 30.6.2023 byl za 499 Kč.

Máte na něj slevu? V ceníku je teď NEO+ Stříbrný za 949,00 Kč. A dříve býval za 1299 (s úvazkem) nebo 1449 (bez úvazku).

Ano, mám slevu 400 Kč z paušálu.
TrustNo1
Junior

Odeslat příspěvekod Víťa1 5. 8. 2023 10:23

Víťa1 píše:A co SMS?

-- 4. 8. 2023 16:53 --

A co SMS?

Jsou tam i SMS zadarmo ? díky
Víťa1
Junior

Odeslat příspěvekod zivan 5. 8. 2023 11:13

Ty se neumíš podívat na ten odkaz?
zivan
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Dohny69 5. 8. 2023 11:51

Po zdražení vyjednáno O2 spolu: 3x NEO + Modrý a O2 Tv Stříbrná za 920,- Kč(před zdražením vše za 900,- a méně dat). Za mě spokojenost.
Dohny69
Junior

Odeslat příspěvekod 5uch 5. 8. 2023 12:40

TrustNo1 píše:

Ano, mám slevu 400 Kč z paušálu.

To je slušné. Jakou strategií se sleva podařila získat na jednoduchém tarifu (tedy ne větším balíčku O2 spolu, resp. nějakém dražším tarifu nad 1000 Kč)?
5uch
Moderátor

Odeslat příspěvekod Víťa1 6. 8. 2023 09:59

A já se ptám kdy to skončí myslím zdražování nás mají jako rukojmí !! Jak tomu dojdou důchodci kteří jsou samy a jsou v domovech pro seniory ,oni nepotřebují kvanta mobilních dat oni si potřebují jen volat a případně posílat
SMS.Kde se obrátit na jaký státní orgán který by jim "šlápl na krk " řeknete že je volný trh ale já tomu říkám velká kapitalistická džungle :twisted:
Víťa1
Junior

Odeslat příspěvekod Jean_Valjean 6. 8. 2023 12:00

No to je teda síla čekat zlevnění, když se všude všechno zdražuje a hlavně se i vydatně zvyšují důchody :D
A jestli někdo nepotřebuje data, tak si může vzít za 249 Kč neomezené volaní od Erbia Mobile (SMS se platí 1,50 Kč) nebo od Vodafone za 327 Kč neomezené volání a SMS, plus 3,5 GB dat. Toto nepoloží snad nikoho.
Jean_Valjean
Junior

Odeslat příspěvekod 5uch 6. 8. 2023 13:07

Víťa1 píše:Jak tomu dojdou důchodci kteří jsou samy a jsou v domovech pro seniory ,oni nepotřebují kvanta mobilních dat oni si potřebují jen volat a případně posílat

Tak sice operátoři tlačí tarify s daty začínajícími na 600 Kč měsíčně, ale vždy se najde i něco levnějšího:
- Už to tu padlo... VF za 327 Kč neomezené volání a SMS + základní porce dat.
- Dále VF balíček k předplacence 119 Kč (pro seniory 65+ za 90 Kč) na neomezené volání ve vlastní síti. (nutné se v rodině dohodnout, že budou všichni pro seniora důležití u VF)
- Nebo jakákoli předplacenka - náklady na povinné dobití nejvýše 200 Kč na půl roku. Senior může prozvánět a volá se mu zpět (hodně lidí má neomezené volání, tak proč s ním nepomoci někomu jinému).
- Nebo kombinace předplacenka + Odorik zpětné volání (cena volání do 1.18 Kč/min)
- Pro ty, co potřebují být hlavně na příjmu - tak u VF "Nulový tarif na míru" - volání drahé, ale nemusí se pravidelně dobíjet jako předplacenka
- Nebo si domluvit slevu ceny a poskládat tarif dle potřeb s operátorem - tchyně tak má u VF 100 minut + neomezené SMS za 156 Kč, zbytek řeší zpětným voláním s Odorikem.

Víťa1 píše:řeknete že je volný trh ale já tomu říkám velká kapitalistická džungle

Ano. Naši operátoři sice u nás mají proti sousedům ceny vysoké. Holt podnikání za účelem zisku. Nejsou charita.
Ale lepší čelit výzvám a dobrodružství v kapitalistické džungli než být v komunistické ohradě.

Kdo chce, cestu si najde.
V nejhorším případě ty předražené služby nemusíte používat. Nebo "vychovávat" operátora ke slušnosti tím nulovým tarifem či předplacenkou a díky Odorik zpětnému volání mít u mobilního operátora jen příchozí hovory (teoreticky by mohlo vést ke zpoplatnění příchozích hovorů nebo nucenému "minimálnímu měsíčnímu plnění").
5uch
Moderátor

Další stránka