Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz
jege píše:To zas nemusí být pravda, jelikož VOIP již dnes používá minimum lidí, ale spoofing se v poslední době rozšířil neskutečným způsobem!
PS: Sám jsem VOIP kdysi hodně aktivně využíval a měl jsem přes 30 čísel u 802.cz a Mikrotechu, ale poté, co obě firmy neskutečně zdražili a skoro každý v zahraničí má nějaký messenger, tak používání VOIP celkem ztratilo smysl.
Z druhé strany, sám jsem se v poslední době setkal s tím, že mi volala "banka", že můj účet, který i ní ani nemám, je v ohrožení a musím podniknout určité kroky, které mi volající nadiktuje, abych jej ochranil.
.357 píše:V době, kdy se dá neomezené volání sehnat pod dvě kila, je už VoIP celkem přežitek.
Ještě bych zakázal anonymní SIM.
.357 píše:Ještě bych zakázal anonymní SIM.
.357 píše:účet co mám u Odorika asi 20 let, jsem už asi 10 let nepoužil...
rssreader píše:německej ksindl začal blokovat CLIP, tudíž se nedá volat přes VOIP pod vlastním tel. číslem? Vymlouvá se na ochranu proti spoofingu, ale všem je jasné, že chce primárně znemožnit levné volání přes VOIP.
.357 píše:Nějak ti uniká pointa. Tohle vlákno je o CLIPu a ne o VoIPU...
.357 píše:- Ale účet co mám u Odorika asi 20 let, jsem už asi 10 let nepoužil...
- V době, kdy se dá neomezené volání sehnat pod dvě kila, je už VoIP celkem přežitek.
- Ještě bych zakázal anonymní SIM.
rssreader píše:jege píše:To zas nemusí být pravda, jelikož VOIP již dnes používá minimum lidí, ale spoofing se v poslední době rozšířil neskutečným způsobem!
PS: Sám jsem VOIP kdysi hodně aktivně využíval a měl jsem přes 30 čísel u 802.cz a Mikrotechu, ale poté, co obě firmy neskutečně zdražili a skoro každý v zahraničí má nějaký messenger, tak používání VOIP celkem ztratilo smysl.
Z druhé strany, sám jsem se v poslední době setkal s tím, že mi volala "banka", že můj účet, který i ní ani nemám, je v ohrožení a musím podniknout určité kroky, které mi volající nadiktuje, abych jej ochranil.
Podle této debilní logiky by se teda měly přestat vyrábět nože, protože s jeho pomocí taky může někdo někoho okrást. Měli by se přestat vyrábět auta, protože je taky zloději používají při loupeži... Zakážeme nejlépe všechno, protože s trochou fantazie se dá vlastně cokoliv použít při krádeži. Už chápeš, jak stupidní je to argument?
t152 píše:To jejich blokování postrádá smysl. Blokují jen clip u čísel TM. Pokud podvodník volá z číslem O2, nebo Vodafonu,tak to funguje. Nebo jestli volá jakoby s clipen TM čísla ze zahraničí,tak to taky neblokují.Postihují tím nemalou skupinu slušných lidí. Pokud chtěly bojovat proti podvodům,tak to mají dělat nějakým blacklistem čísel.Clip pro nastavení vyžaduje potvrzení sms např u Odorika a tím je ověřeno pravé číslo.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků