Jakou SIM pro GPS tracker

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Jirka.2 21. 11. 2023 17:43

Ahoj, jakou SIM bud předplacenku, nebo tarif mám použít pro GPS lokátor. V návodu píšou alespon 30MB dat, jinak nepotřebuji ani volání, ani SMS. Mám ted dva tarify u vodafone, ale nevidím že by něco takového měli v nabídce. Používáno bude v Praze, takže problémy se signálem bych asi nečekal, takže v podstatě jde o co nejmenší cenu-měsíční náklady. Předem se omlouvám pokud už tady takové téma je, ale nenašel jsem ho. Kdyžtak prosím o přesměrování do vhodného tématu a tenhle kdyžtak smažu. Děkuji moc.
Naposledy upravil Jirka.2 dne 21. 11. 2023 18:09, celkově upraveno 1
Jirka.2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ... 21. 11. 2023 17:52

Kaktus.
...
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ondrej.n 21. 11. 2023 17:59

Něco kratšího bys ta neměl?
ondrej.n
Junior

Odeslat příspěvekod snoop69 21. 11. 2023 20:36

Já mám v trackeru, který nosím v batohu sim Kaktus bez datového balíčku. Ve vypisu vidím, že některý den mi to z kreditu odečte 0,09Kč a jiný den 0,19Kč. Jiné částky se ve výpisu nevyskytují.
Alcatel OT 302,Siemens C55,Siemens CX75(modified),SE K750i(W800,modified)...Samsung S8500 Wave(android port), LG V20
LCD TV SAMSUNG 42M87BD , WD TV LIVE - 2TB , 1TB , Onkyo TX-NR807 ,Heco Metas 700 , Magnat Betasub 30A
snoop69
Junior

Odeslat příspěvekod Jirka.2 21. 11. 2023 20:44

Jo koukám na kaktus, tam píšou že u té za 100Kč je 1 GB dat na 30 dní, tj stejně bych je po měsíci musel platit, tj asi úplně jedno jesli vzít tuhle za 100Kč, nebo tu za 0,- a stejně bych jí zase musel nabít. Kredit platí rok jsem koukal.
Jirka.2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jean_Valjean 21. 11. 2023 20:53

Tesco a datový balíček Internet Na dosah, kde je sice rychlost jenom 16/16 kbps, ale bez limitu objemu dat a za cenu 29 Kč měsíčně. Na GPS tracker naprosto v pohodě. A SIM karta se dá koupit za 1 Kč. Výhoda je pak ještě v tom, že se jedná o síť O2, která bude mít 2G až do roku 2028, takže většina levných GPS trackerů má před sebou ještě min. 5 let života.
Jean_Valjean
Junior

Odeslat příspěvekod ze.us 21. 11. 2023 21:21

Jirka.2 píše:Jo koukám na kaktus, tam píšou že u té za 100Kč je 1 GB dat na 30 dní, tj stejně bych je po měsíci musel platit, tj asi úplně jedno jesli vzít tuhle za 100Kč, nebo tu za 0,- a stejně bych jí zase musel nabít. Kredit platí rok jsem koukal.

Jedno to neni - ty prvni data jsou "v cene" a po mesici ti zbyde stovka kreditu (pokud tomu balicku zrusis obnovu). Data po troskach pak muzes cerpat samozrejme i bez dalsiho placeneho balicku - budou se strhavat z te stovky.
ze.us
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 21. 11. 2023 23:18

Jean_Valjean píše:Tesco a datový balíček Internet Na dosah, kde je sice rychlost jenom 16/16 kbps, ale bez limitu objemu dat a za cenu 29 Kč měsíčně. Na GPS tracker naprosto v pohodě. A SIM karta se dá koupit za 1 Kč. Výhoda je pak ještě v tom, že se jedná o síť O2, která bude mít 2G až do roku 2028, takže většina levných GPS trackerů má před sebou ještě min. 5 let života.

Nevýhoda je ale v tom, že toto řešení vyjde na 348Kč/rok, přitom řešení s Kaktusem vyjde na 50Kč až 70Kč/rok :-)
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod hauzz 22. 11. 2023 00:22

A co Twist online? Tam je myslím 500MB na půl roku, pravda počítá to po celých MB ale zase se daly SIM sehnat za 39,-. Po projetí samozřejmě zahodit, dobíjet se to určitě nevyplatí. Chtělo by to vyzkoušet jak dlouho by v takovym trackeru vydržela.
hauzz
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Jean_Valjean 22. 11. 2023 07:08

Milos píše:
Jean_Valjean píše:Tesco a datový balíček Internet Na dosah, kde je sice rychlost jenom 16/16 kbps, ale bez limitu objemu dat a za cenu 29 Kč měsíčně. Na GPS tracker naprosto v pohodě. A SIM karta se dá koupit za 1 Kč. Výhoda je pak ještě v tom, že se jedná o síť O2, která bude mít 2G až do roku 2028, takže většina levných GPS trackerů má před sebou ještě min. 5 let života.

Nevýhoda je ale v tom, že toto řešení vyjde na 348Kč/rok, přitom řešení s Kaktusem vyjde na 50Kč až 70Kč/rok :-)

I v úvodním dotazu se píše o potřebě 30 MB dat (předpokládám, že za měsíc), což asi nebude 50 až 70 Kč za rok, že? :D
Co mám GPS tracker v autě, tak denně kolem 1,5 až 2 MB dat to sežere, takže to Tesco je pro mě asi tak nejideálnější varianta.

-- 22. 11. 2023 07:13 --

hauzz píše:A co Twist online? Tam je myslím 500MB na půl roku, pravda počítá to po celých MB ale zase se daly SIM sehnat za 39,-. Po projetí samozřejmě zahodit, dobíjet se to určitě nevyplatí. Chtělo by to vyzkoušet jak dlouho by v takovym trackeru vydržela.

Vydržela mně ta SIM asi 3/4 roku. Nicméně jsem od tohoto řešení upustil z důvodu nutnosti to hlídat a pak i vyměňovat SIM.
Jean_Valjean
Junior

Odeslat příspěvekod nehyba 22. 11. 2023 07:21

Já doporučuji Odorik...kup rovnou tři simky za jedno poštovné a máš vyřešeno určitě na rok https://www.odorik.cz/w/eshop:predplace ... rnet_karta
nehyba
Junior

Odeslat příspěvekod Jirka.2 22. 11. 2023 21:50

Zkusím asi ten kaktus, děkují mockrát.
Jirka.2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hauzz 23. 11. 2023 10:23

Ale jo. Dobil bych tu placenou SIM Kaktusu 200 v první dobíječce, bude celkem 500 kredit s platností rok od aktivace SIM. Vypnout obnovu balíčku a po prvním měsíci jet data bez balíčku. Pokud na konci roku zbyde něco z těch 200 Kč klasického kreditu dá se v apce prodloužit na další rok 50Kč. Výhoda dlouhé platnosti bonusu u placených SIM Kaktusu jen bacha aby při dobití v dobíječce byl nějaký úvodní bonus kredit aby platil ten rok od aktivace karty.
hauzz
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 23. 11. 2023 10:45

Já bych dobíjel až po prvním měsíci (až skončí úvodní balíček 1GB) nebo po druhém měsíci (až bude částečně odčerpán úvodní bonusový kredit 100Kč). A částku pro dobití zvolil podle toho, kolik dat/peněz za ten měsíc či dva bude skutečně spotřebováno. Třeba bude stačit dobíjet jen nějakých 70Kč/rok a nevyužívat ani Dobíječek :-)
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod hauzz 23. 11. 2023 12:12

Tak první rok může jet za půlku díky dlouhému bonusu, do roka od dobití si prodlouží případný nevyužitý klasický kredit. Když píše cca 30MB měsíčně, musí se taky nějaký MB připočítat díky zúčtovací jednotce (bez balíčku po 100kB, u balíčků počítá Kaktus data po Bytech).
hauzz
Pokročilý

Další stránka