RedyshV2 píše:Je pravda, že plnění jedné z podmínek Air Bank Unity přeposíláním 10k (+ na vyúčtování O2 inkasem) trvalými příkazy z primární banky do AB, a za týden zase zpět, bylo jednoduché a člověk na to nemusel myslet.
Po změně podmínek od 1.3.2025 jsem přemýšlel, jak jednoduše a efektivně zaplatit 5x kartou AB. AB není mojí primární bankou, mám ji pouze kvůli Unity (platbám za služby O2) a její kartu jsem doposud nepoužíval.
Protože dojíždím do práce denně autem, tankuji každý měsíc naftu za cca 2.000,- Kč. Tankuji pouze na ČS ORLEN (Benzina). Platím mobilní aplikací ORLEN, ve které mám uloženou zákaznickou kartu Benzina Tankarta EASY.
Do aplikace ORLEN si přiřadím také kartu AB, a budu si v ní tankartu Benziny dobíjet. Dobíjet se dá od 100,- Kč.
Trvalý příkaz k platbě z primární banky do AB změním na 2k (+ na vyúčtování O2 inkasem). V aplikaci ORLEN dobiji platební kartou AB tankartu ORLEN v pohodlí domova během několika minut 5x částkou 400,- Kč.
Pro mě tedy win-win řešení:
1) splnění podmínek AB a další sleva k již poskytnuté slevě 1.150,- Kč od O2 za celkem 4 služby: 1x tarif NEO+ Stříbrný 10Mb/s, 1x tarif YOU NEO 20Mb/s, pevný Internet HD Zlatý 100Mb/s a O2 TV Stříbrná + rodinné sledování - celkem 1.598 (O2) - 300 (AB) = 1.298,- Kč
2) platba za naftu na ČS ORLEN (Benzina) aplikací ORLEN (ani nemusím chodit platit k pokladně, platba v aplikaci probíhá pomocí QR kódu na stojanu) prostřednictvím Tankarty EASY se slevou 0,50 (nebo 1,-) Kč/litr paliva proti ceně na totemu + body za čerpání u nich, které čas od času vyměním za kafe nebo hot dog
Ja si na AB kartu navedu vsechny pravidelne platby (Spotify, Skylink...) Navic O2 taky platim AB kartou. Takze presto, ze AB neni moje hlavni banka, 5 plateb je mozne splnit s prstem v nose.