O2 - pomalý internet v Mnichově

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod MaroH 1. 4. 2024 12:28

Mám dotaz, o2 se rozhodlo, že připojení v zahraničí nebude poskytovat? Dříve jsem si myslel, že se pohybuju v blbych lokalitách, ale čím dál víc jsem přesvědčený, ze to je problém O2. Aby mi internet na 4G v Mnichove jel 0.3 Mbit to fakt není normální. Dá se to nějak reklamovat? Tohle fakt není použitelné.
Naposledy upravil dockalacek dne 1. 4. 2024 16:02, celkově upraveno 1
Důvod: Založeno samostatné téma, dotaz byl v Retenčních nabídkách O2
MaroH
Junior

Odeslat příspěvekod Milos 1. 4. 2024 17:36

Mě tedy jede O2 internet v roamingu "stejně" rychle jako v ČR. Zkoušel jsi změřit rychlost i na jiných místech v Německu? Zkoušel jsi to případně i s jiným telefonem?
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod oldschooltrancer- 1. 4. 2024 19:13

Ahoj, v Mnichově netuším, ale v Drážďanech to bylo ok. 225 Mbps i více. Ip 13 mini, O2.
oldschooltrancer-
Junior

Odeslat příspěvekod Jan Kašík 1. 4. 2024 19:33

No to vážně nebude u 02 - nejrychlejší řešení, které mnohdy pomůže je restart telefonu
Jan Kašík
Junior

Odeslat příspěvekod davsopl 1. 4. 2024 20:41

V Drážďanech měřím +- stejnou rychlost jako v ČR. Nevím, jak v Mnichově… I když je pravda, že na některých místech na dálnici to jelo v 3G, někde i EDGE a rychlost katastrofa. Vyzkoušel bych reset telefonu, Je možné, že byl telefon předtím přihlášen do 2G nebo 3G sítě, a špatně se do BTS přehlásil. Vyzkoušel bych ve volbě dat vyzkoušet jiné volby než automatickou volbu dat a hlasu. Popř. konečnou možnost výměnu SIM pokud není problém v telefonu.
davsopl
Junior

Odeslat příspěvekod MaroH 1. 4. 2024 21:05

Nevím, proč mě moderátor vyhodil z Family vlákna, protože to je relevantní právě k těmto tarifům ale OK. Každopádně i na plném 5g to vypadalo takto. Po překročení hranice zpět najednou vše vpohode.
Přílohy
Screenshot_20240401_131828_Chrome.jpg
MaroH
Junior

Odeslat příspěvekod oldschooltrancer- 1. 4. 2024 21:12

Hele s o2 family a s rychlostním limitem 10 Mbit to mimo ČR bylo omezený taky na těch cca 8 - 9,9 Mbit. Ale rozhodně ne tak, jak to máš ty. Jako je možný, že operátor něco testoval, ale je to divný. Taky jsi možná narazil na přetíženou BTS, ale zase takovej extrém, to se mi nezdá.
oldschooltrancer-
Junior

Odeslat příspěvekod davsopl 1. 4. 2024 22:40

Když jsem jezdil do Vídně s O2 Family, tak to v Rakousku škrtili na 5/5 Mb/s. Upřímně jsem rád, že už mě převedli pod O2. Ten internet u O2 Family byl dost nevypočitatelný. Ale je pravda, že než mne převáděli, tak jsem byl Rakousko, Německo, Maďarsko, Polsko a kolem 8 Mb/s to posledních pár měsíců jelo. Spíše bych to viděl na nějaký výpadek.
davsopl
Junior

Odeslat příspěvekod m4rk3J 2. 4. 2024 00:43

Zkoušel jsi se ručně přepojit do sítě jiného operátora? Taky mohla být chyba tam, to už se mi také stalo.
m4rk3J
Junior

Odeslat příspěvekod davsopl 2. 4. 2024 02:27

To je pravda, co píše kolega m4rk3J. Kolikrát se stačilo připojit “mimo partnerskou síť” a data skoro nefungovala. Ruční přepojení na jinou síť to řešila. Předpokládám, ale že MaroH vše vyzkoušel.
davsopl
Junior

Odeslat příspěvekod oldschooltrancer- 20. 4. 2024 07:33

Tak poslední zkušenost s O2, telefon iP 13 mini:

Rakousko:
Linz: 400 Mbit, St. Pölten cca 240 Mbit.
Slovensko (sice jen chvíli, ale na test stačilo):
46 Mbit
Německo:
Freilassing: Nejdřív cca 3 Mbity, pak jsem přepnul na "letadlo" a zpět a bylo cca 6 Mbit :-(, s kaktusem na druhým telefonu jsem měl 40+, Bad Reichenhall (O2): cca 38 Mbit.

Nějaký omezení O2 v Německu je.
oldschooltrancer-
Junior