O2 NEO+ Bronzový +12GB za 0Kč na léto 2024

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod oldschooltrancer- 16. 8. 2024 12:19

Netušil jsem, že aj bratia majú 3G. O Polácích to vím, nedávno na mě baflo 3G a bylo to tak pomalý, že jsem raději ten net vypnul �
oldschooltrancer-
Junior

Odeslat příspěvekod anonymius 16. 8. 2024 13:09

V období od 12. 8. do 31. 8. budou přicházet SMS zprávy, které upozorní na konec testovacího období. Pokud na SMS odpovíte slovem "STOP", tarif bude k 2. 9. 2024 automaticky ukončen.

-- 16. 8. 2024 14:11 --

+ V aplikaci Moje O2, kde může také požádat o zrušení služby - resp. bude tam na to zrušení banner
Samsung Galaxy S23, S21, S7, S2, A34
anonymius
Junior

Odeslat příspěvekod m4rk3J 16. 8. 2024 13:21

oldschooltrancer- píše:Netušil jsem, že aj bratia majú 3G. O Polácích to vím, nedávno na mě baflo 3G a bylo to tak pomalý, že jsem raději ten net vypnul �

My jednou přespávali na https://mapy.cz/s/nanomakodo ... české VF LTE mi tam jelo asi 300 kbps, ale chytil jsem tam 3G (HSPA+) od Polského Plus nebo Play a to mi jelo kolem 8 Mbps :D
m4rk3J
Junior

Odeslat příspěvekod HT MS 16. 8. 2024 13:26

Neví někdo, ze zde chytrých hlav, co to v podání O2 bude znamenat při ukončení testovacího období/tarifu? Chápu to správně, že pokud nezahájím včas přenos, číslo tím k 2. 9. 2024 zanikne? Nebo bude dál fungovat...?
HT MS
Junior

Odeslat příspěvekod Bnone 16. 8. 2024 14:14

ze.us píše:To neni trojka, ale velke E.

No jasně, úplně mi to vypadlo, Edge. Holt věk a skleróza postupuje rychlým tempem. :-)

-- 16. 8. 2024 15:20 --

m4rk3J píše:My jednou přespávali na https://mapy.cz/s/nanomakodo ... české VF LTE mi tam jelo asi 300 kbps, ale chytil jsem tam 3G (HSPA+) od Polského Plus nebo Play a to mi jelo kolem 8 Mbps :D

Jojo, Poláky člověk chytne i 30km od hranic, mají rádi náš roaming, ale VF v polském Těšíně končí 20 m za Olzou.
Bnone
Junior

Odeslat příspěvekod Persbrandt 16. 8. 2024 14:34

TrustNo1 píše:
Persbrandt píše:
TrustNo1 píše:Tak je to tady:

SMS z čísla 999160:

Dekujeme, ze jste s nami testovali nejlip hodnocenou 5G sit! Zkusebni obdobi se blizi ke konci. Od 2. 9. 2024 budete pokracovat v tarifu za zvyhodnenych 599 Kc, coz je o 150 Kc levnejsi nez standardni cena. Nechcete pokracovat dal? Staci na tuhle zpravu odepsat "STOP" a my tarif k 1. 9. 2024 ukoncime. Vase O2

Takže by mělo stačit poslat z dané SIM karty SMS ve tvaru: STOP na zkrácené číslo 999160

No a jak si vysvětlujete, že na tu vaši jednu SIM kartu přišla ta informační sms o možnosti ukončení už takhle brzo? Na datu aktivace toho tarifu, které máme každý různé, by záležet nemělo, když přece všem avizovali, že jim ta informační sms přijde až těsně před tím datem 1.9.24...
Je to prostě jenom náhodná odchylka, že vám tu smsku na jednu SIM kartu poslali takhle dřív nebo to má nějaké logické vysvětlení, že jste třeba u té SIM karty aktivně žádal na prodejně o včasné ukončení nebo podobně?

A i když jste odpověděl STOP, tak by se ta SIM karta měla zrušit a vypnout až k 1.9., že?

Nevím, na jednu kartu v rodině nám to prostě přišlo, na druhou ne. 14 dní předem mi nepřipadá brzo. Spíš se divím, že to postupně již nedorazilo všem. Aktivně jsem o nic (o žádné ukončení) nežádal. Na tu první SIM jsme rovnou reagovali odesláním ukončující SMS, na tom druhém čísle stále čekám, až mě budou o možnosti ukončení informovat, případně zadám přenos k jinému operátorovi k 30.8.2024. Na to je ještě čas.

Díky. A tím přenosem čísla k jinému operátorovi, třeba k vámi uvedenému datu, lze ten tarif zahrát do autu, aby zaniknul a v září se za něj nic neplatilo? nebo tam asi bude za začátek září poměrná částka?
Mám ještě nějaké staré VF karty, které asi půjdou ještě aktivovat a šly by k tomuto použít, pokud by informační smska případně nedorazila (čistě účelově, abych O2 neplatil za září, jinak číslo přenášet nechci)...
Persbrandt
Junior

Odeslat příspěvekod TrustNo1 17. 8. 2024 11:40

Přenosem čísla tarif jednoduše k danému datu zanikne. Nevýhodou je, že se dá nastavit jen v pracovní den - tedy v tomto případě buď 30.8.2024 nebo k 2.9.2024. Na stávající Vodafone kartu to asi přenést nepůjde, jelikož se musí objednat “prázdná” karta s kreditem 200 Kč. Doporučuji buď Kaktus nebo ochutnávkovou Twist kartu od T-Mobile.
TrustNo1
Junior

Odeslat příspěvekod hexacore 17. 8. 2024 12:52

Tak na Rodosu je O2 totales tragedis v roamingu.

Obrázek
hexacore
Junior

Odeslat příspěvekod jenik3 17. 8. 2024 13:06

Tuto kvalitu sítě může o2 ovlivnit minimálně.
jenik3
Junior

Odeslat příspěvekod hexacore 17. 8. 2024 13:18

Jasne, to vis ze jo, proto pouzivam T-M uz leta, ten ma radove po svete lepsi vysledky, at v EU nebo mimo. Husty, co?

https://www.speedtest.net/my-result/a/10314238836
hexacore
Junior

Odeslat příspěvekod tielk100 17. 8. 2024 13:37

Doporučuji manualne prepnout sit a zkusit v jineho Řeckého roamingoveho partnera O2 na Rhodosu.
tielk100
Junior

Odeslat příspěvekod hexacore 17. 8. 2024 13:50

To se delalo tak 20-25 let zpet. Dnes telefon vybere nejlepsiho opa podle signalu automaticky.
hexacore
Junior

Odeslat příspěvekod polda 17. 8. 2024 13:57

Síla signálu a kapacita nemusí být vždy to samé. Za zkoušku nic nedáš.
polda
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tielk100 17. 8. 2024 14:35

hexacore píše:To se delalo tak 20-25 let zpet. Dnes telefon vybere nejlepsiho opa podle signalu automaticky.

Tak to nezkoušej je vidět že to máš zmáklý . Já s O2 v zahraničí nemam zatím problém Chorvatsko Pelješac 200Mbit .
tielk100
Junior

Odeslat příspěvekod jenik3 17. 8. 2024 14:40

V rámci EU (včetně napr. Reunion, francouzský department mimo Evropu) je jedno, jakého opa si vybereš. Cena zůstává stejná, takže je dobré využívat síť, ktera dává solidní rychlost dat.
jenik3
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka