T-Mobile NEXT tarify

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Milos 14. 9. 2024 11:26

Hmm, pěkná ukázka toho, co mobilní 5G sítě dokážou :tleskani Nicméně při normálním používání mobilu jsou takto velké rychlosti zbytečné, běžný člověk to prakticky moc nevyužije :nenapadne
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jenik3 14. 9. 2024 12:05

Ano, to je jen pro zajímavost.
Má-li někdo připojenou domácnost přes mobilní síť, tak nestráda.
jenik3
Junior

Odeslat příspěvekod Milos 14. 9. 2024 12:37

Otázkou je, jak moc je ta rychlost stabilní a neovlivněná zatížením sítě. Aby v určitý čas nebyla uvedených 1Gbps a v jiný čas třeba jen 1Mbps :pozor

BTW jaký byl ping při tom tvém měření?
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jenik3 14. 9. 2024 13:12

15ms je tam cca 2-3 týdny. Předtím většinou 20-25ms.
jenik3
Junior

Odeslat příspěvekod m.x. 14. 9. 2024 16:01

Vrátil bych to zpět k tématu zmínkou, že specifikovaná odhadovaná maximální rychlost v ceníku u tarifů Next aj. je 300/50 Mb/s (download/upload). Což odpovídá specifikaci LTE ve stejném dokumentu; 5G je tam uvedeno 500/100.
m.x.
Junior

Odeslat příspěvekod m.x. 1. 11. 2024 13:36

jenik3 píše:Lze na té 1/4 Mbs fungovat na telefonu?

Dá se to jakžtakž otestovat, v nastavení - developer options - mám "Network download rate limit",
128 a 256 kbps, 1, 5 a 15 Mbps.

Mně to ale, zdá se, přiškrcuje trochu víc - u 256kbps jsem naměřil na wifi 0,16 Mbps (upload neomezuje).
U mobilního spojení je to přesnější.
m.x.
Junior

Odeslat příspěvekod m.x. 29. 4. 2025 13:14

jenik3 píše:To je větší rozptyl než jsem čekal.
Ukázalo měření rychlosti v prvních vteřinách, že si telefon sahá na plnou rychlost?

Ještě dodatek… zjevné počáteční špičky potažmo rychlé postupné snížení rychlosti jsem poprvé zaznamenal, když jsem si k tomu vzal Neomezený internet v mobilu na den ("neomezený" bych dal do uvozovek, ale nechám tak, kvůli hledání; aktuálně 69 Kč). Za pár sekund snížení rychlosti z desítek na 3 Mbps (naměřeno opakovaně, upload i download, 5G ne5G … i když už jsem to pak nestihl otestovat ještě v jiné lokalitě, asi zbytečně, viz dále). To jsem u konkurenčních neomezených internetů na den asi neviděl. Ale tady to mají i v podmínkách černé na bílém, jak teď koukám… v aplikaci to uvádějí taky, překouknul jsem to.
m.x.
Junior

Odeslat příspěvekod m4rk3J 29. 4. 2025 23:05

Jojo, T-Mobile tento burst používá a přijde mi to jako super - obsah se pak uživatelům načtě rychleji, protože ho to pustí vyšší rychlostí, ale stahování běží tou oshapovanou "pomalou" rychlostí.
m4rk3J
Junior

Předchozí stránka