T-Mobile Next - Security balíček

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod m.x. 4. 9. 2024 19:47

Zajímalo by mě, jak to přesně vypadá, když služba Security balíček u T-Mobile tarifu Next zafunguje (kdesi psali, že zablokujou a upozorní, snad to ještě najdu).

Ideálně, není pro to nějaká testovací URL, resp. doména?

Vyzkoušel jsem pár podvodných věciček (ale jinak než v prohlížeči, a vůbec, nedoporučuju to zkoušet!) z https://www.ceskaposta.cz/o-ceske-poste ... ne-e-maily , a nic …
m.x.
Junior

Odeslat příspěvekod hexacore 4. 9. 2024 20:18

Funguje to na urovni DNS kdy filtruje provoz.

Lepsi sluzbu udela NextDNS apod sluzby.
hexacore
Junior

Odeslat příspěvekod m.x. 4. 9. 2024 20:55

Ano, je možné, že se zařízení prostě jen přepne na jinou dvojici DNS serverů (tedy, tohlencto je jisté), a to je sakumprásk vše.

Ale bohužel, pár podezřelých/phishingových domén mi alespoň jeden z těchto serverů (druhý jsem nezkoušel) vyresolvoval normálně, jak jsem naznačil (asi jsem se nevyjádřil ideálně). A předpokládal/četl jsem, že se také zašle nějaké upozornění uživateli (asi na základě nějakých "hooků" na tom serveru).
m.x.
Junior

Odeslat příspěvekod hexacore 6. 9. 2024 21:14

Muzes si v NextDNS nastavit blokovani novee regnutych domen, pokud tam existuje urcita paranoja.

Phoshingove domeny bys mel. jako uzivatel naucit rozeznat sam.

Pak je tady WARP+ od Cloudflare, ten ma dostatek vzorku z netu, ale nema takove moznosti jako NextDNS.

Pripadne si tam hod Eset Smart Security, ten ti v prohlizeci blokne nejake domeny.

Anyway, neni zadna 100 % ochrana.
hexacore
Junior

Odeslat příspěvekod m.x. 9. 9. 2024 23:28

Tak jsem se dozvěděl od operátora, že se asi neposílá upozornění, ale "zobrazí se růžová (madžentová) webová stránka s upozorněním". Ale na T-Mobile security e-mail kontaktu mi vůbec nezareagovali na dotaz a upozornění, že to nezabralo na pár známých phishing domén.
m.x.
Junior