Náhradní Internet při výpadku DSL T-Mobile

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Lomax 16. 9. 2024 14:26

Při výpadku VDSL poslal T-Mobile SMS s omluvou a nabídkou náhradního neomezeného Internetu v mobilu na 24 h (případně prodlužovaného).

Vypadá to, že by účastník musel mít na faktuře za VDSL ještě nějaké mobilní číslo, aby to na něj po obdržení té SMS mohl v samoobsluze aplikovat.

Nemáte s tím někdo zkušenosti, nedá se to nějak udělat třeba i na Twistu apod.?
Taky jsem nenašel nějaké detailní podmínky, kde je většinou víc info.
(Nejde mi jen o dnešek, kdy T-Mobile navíc dává neomezené vše všem kvůli povodním, ale když už to budu nastavovat, aby to fungovalo i příště.)
Dík.
Kaktus. Je o 72 % levnější než po slevě (75% a 25%) u Vodafone. Nyní 7 aktivních SIM. :)
T-Mobile Twist Internet na 12 měsíců po 2 GB: 6 SIM.
Lomax
Junior

Odeslat příspěvekod gotzinger 16. 9. 2024 16:26

Nám to takto funguje u paušálu.
Smlouva je psaná na manželku, v ní (tj. i v aplikaci TMobile) je pevný VDSL internet a mobilní tarify.
Kdykoliv vypadne pevný internet, tak TMobile zapne na její mobil neomezená data.
Myslím, si, že u dobíjecích karet to nepůjde.
gotzinger
Junior

Odeslat příspěvekod yndezit 16. 9. 2024 17:12

Přeptal bych se. Tmobile snad umí snadno dobíjet Twist z paušálu, takže je asi schopen je nějak spojit.
yndezit
Junior

Odeslat příspěvekod Letadlo 16. 9. 2024 22:02

Když jsem měl ještě VDSL u T-Mobile (asi dva roky nazpět), tak bylo přímo součástí balíčku (ve smlouvě) zálohování připojení přes mobilní síť v případě výpadku. Tehdy to byla vyhrazená SIM karta v 4G modemu, který byl zasunut do jejich modemu. (Myšlenka byla taková, že dojde k automatickému přepnutí cesty. Ne tedy že by přístupnili data na nějaké zákazníkově mobilní službě.) Jelikož ale za pronájem modemu byl příplatek, tak jsem ho odmítl. A nic nedostal. Ale možná jsem na tu SIM měl stejně nárok. Zkusil bych se tedy podívat do smlouvy, respektive specifikace služby, jestli tam něco podobného není.
Letadlo
Junior