O2 Connect

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Milos 4. 5. 2025 11:15

Na technické dotazy týkající se TP-Linku M7200 doporučuji založit vlastní téma a neřešit to v O2 Connect.
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod aaaa 4. 5. 2025 12:31

Ale prave zde v O2 Connect je nejvice uzivatelu TP-Link M7200. ;-)

Uzivate nekdo O2 Connect pres tento modem nepretrzitym zpusobem stale zapojeny do nabijecky? Neodpojuje to pres wifi pripojene zarizeni? Chtel bych mit pres wifi takto pripojene k internetu tepelne cerpadlo, jeho nepretrzite ptipojeni k internetu na 7 let je podminkou prodlouzene 7lete zaruky. Pres O2 Connect bych mel pripojeni tepelneho cerpadla k internetu defakto zdarma v ramci sveho neomezeneho tarifu.
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
Junior

Odeslat příspěvekod chemer 4. 5. 2025 12:42

Když baterie po 5 letech odejde, jistě pro Tebe, jako majitele tepelného čerpadla, nebude investice v řádu stovek korun takový problém. :-)
Fold6 | A56 | S24+ | A15 | Watch6 Classic | Tab A8
chemer
Junior

Odeslat příspěvekod Jean_Valjean 4. 5. 2025 18:00

Milos píše:Na technické dotazy týkající se TP-Linku M7200 doporučuji založit vlastní téma a neřešit to v O2 Connect.

Díky za doporučení, ale když se M7200 nejvíc týká právě O2 Connect, tak má smysl to řešit zde a nevytvářet nějaké nové a zcela zbytečné vlákno.

----------------

Náhradní baterie do M7200 stojí necelé 3 stovky, takže to je marginální položka po několika letech provozu.
Jean_Valjean
Junior

Odeslat příspěvekod Karlos68 4. 5. 2025 22:49

Snímek obrazovky 2025-05-04 224400.png
Snímek obrazovky 2025-05-04 224400.png (338.44 ) Zobrazeno 2633 krát

Mám TP-Link M7200 od 17 dubna, několikrát jsem ho vybil na ,,0,, po dobití na 100% se baterie odpojí a zařízení jede na zdroj. Je to vidět jen přes webové rozhraní http://10.0.0.138/ .

Aby se ti zařízení přes Wifi neodpojovala, vypni přes apku ,,POWER SAVING MODE,,.

A je tam USB Auto-Start nastavitelný přes web....

Automatické spuštění pomocí USB – nápověda
Na této stránce můžete nakonfigurovat automatické spuštění pomocí USB.

Automatické spuštění pomocí USB - Když je zařízení připojeno k nabíječce / portu USB, zařízení se ve výchozím nastavení automaticky zapne.

aaaa píše:Ale prave zde v O2 Connect je nejvice uzivatelu TP-Link M7200. ;-)

Uzivate nekdo O2 Connect pres tento modem nepretrzitym zpusobem stale zapojeny do nabijecky? Neodpojuje to pres wifi pripojene zarizeni? Chtel bych mit pres wifi takto pripojene k internetu tepelne cerpadlo, jeho nepretrzite ptipojeni k internetu na 7 let je podminkou prodlouzene 7lete zaruky. Pres O2 Connect bych mel pripojeni tepelneho cerpadla k internetu defakto zdarma v ramci sveho neomezeneho tarifu.
Karlos68
Junior

Odeslat příspěvekod aaaa 5. 5. 2025 05:31

Jakou nabijecku (vykon) nejlepe pouzit na trvale pripojeni toho modemu? Ty dnesni rychlonabijecky s vykonem nad 35 W budou asi nevhodne co?
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
Junior

Odeslat příspěvekod Karlos68 5. 5. 2025 06:22

Snímek obrazovky 2025-05-05 072218.png

Snímek obrazovky 2025-05-05 071242.png

Snímek obrazovky 2025-05-05 071402.png

V návodu si můžeš přečíst že dobíjet buď přes pc nebo přes nabíječku 5v 1A.
Jakýmkoli adaptérem na mobil který má microUSB.

Jediná nevýhoda je, že ta apka ani webové rozhraní nemají vzdálený přístup, aby jsi to mohl nastavovat okudkoliv (jakýkoliv internet). Aby jsi to mohl konfigurovat tak musíš mít notas nebo mobil na wifi od toho tp-link m7200.

Mám taky TČ od Nibe na Internetu na chatě od 9.9.24 zustali jsme tu od povodní ... Nibe má apku i web se vzdáleným přístupem. Přidal jsem tam venkovní wifi kameru a otočnou wifi kameru + wifi žárovku do kotelny, která sleduje elektroměr, vnitřní jednotku i teplotu a vlhkost v místnosti .
Naposledy upravil Karlos68 dne 5. 5. 2025 07:23, celkově upraveno 2
Karlos68
Junior

Odeslat příspěvekod Jean_Valjean 5. 5. 2025 06:37

aaaa píše:Jakou nabijecku (vykon) nejlepe pouzit na trvale pripojeni toho modemu? Ty dnesni rychlonabijecky s vykonem nad 35 W budou asi nevhodne co?

Rychlonabíječka ničemu nevadí, protože si zařízení vezme jenom tolik, kolik potřebuje (stejně, jako když se rychlonabíječkou nabíjí třeba nějaký starší mobil). Já k tomu použil nabíječku od Samsungu, co bývala dřív povinnou součástí balení telefonu (a pro telefon se stejně nehodila díky pomalému nabíjení).
Jean_Valjean
Junior

Odeslat příspěvekod jackki 5. 5. 2025 14:22

Tak skoro týden jedu na modemu teltonica trb500 zatím bez problémů.

Přikládám test rychlosti v panelovém bytě.

Toto je když je to v automatickém vybírání sítě.
Obrázek

Toto je když jsem si vybral sítě které vysílá nejbližší vysílač.
Obrázek

Když jsem vytáhl modem na balkón a namířil jsem ho na vysílač který jsem našel na https://gsmweb.cz/mapa/ rychlost download poskočila o cca 15mb ale upload vyrostl pětinásobně

Bohužel jsem si myslel že pofrčím na 5g (nemám ještě mobil s 5g abych zjistil reálný stav), ale skutečnost je taková že chytám jenom LTE a to nejsem nikde na vesnici. Existuje nějaká stránka kde je info o budoucích upgrade vysílačů na 5g?
Obrázek

Pokud to vydrží a nezablokuji SIM tak uvažuju nad externí anténou pro zlepšení signálu. Modem je sice za 10500,-, ale jelikož je to průmyslové provedení tak od toho očekávám že mě to přežije :D
jackki
Junior

Odeslat příspěvekod eetk 7. 5. 2025 10:17

Můžete mi říct, jak se do toho TP-Link M7200 strká SIM? Pod plíšek mi strčit nešla, podle návodu měl jít plíšek odklopit, to mi také nešlo, tak jsem to zkusil odklopit šroubovákem a urval jsem ho. :roll:
eetk
Junior

Odeslat příspěvekod ze.us 7. 5. 2025 11:11

Jako ve starych telefonech - nejdriv trochu posunes a pak zvednes. Viz. QIG u tplinku.
ze.us
Pokročilý

Odeslat příspěvekod zivan 7. 5. 2025 14:09

Neexistuje vic variant? Pres Google jsem nasel obrazky se zasouvanim i odklopenim:

Obrázek
Obrázek
Motorola Edge 20; HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
zivan
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 7. 5. 2025 14:25

Existují 4 hardwarové verze (V1 až V4).
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod laiki 7. 5. 2025 15:25

Je možné objednat sim zdarma v rámci connect současně s objednáním nového tarifu, nebo je třeba ten tarif nejdřív mít aktivovaný a connect aktivovat až pak? Když to zkouším při objednávce nového tarifu on-line, tak se mi hned první connect zařízení ukazuje jako zpoplatněné (99 Kč), nemáte s tím někdo zkušenost? Ptala bych se O2, ale tam se nejde dovolat.
laiki
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jean_Valjean 7. 5. 2025 15:36

Už jsem to tady psal výše, že z O2 mně bylo řečeno, že tu zdarma SIM pro Connect neposílají, ale mám si zajít na kteroukoliv prodejnu a tam ji dostanu.
Jean_Valjean
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka