Nejlevnější "udržovací" tarif Vodafone

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod metyn 30. 4. 2025 14:22

mám těch nulových tarifů několik ( čísla po rodinných příslušnících ) a fungují dodnes bez poplatků
metyn
Junior

Odeslat příspěvekod 5uch 30. 4. 2025 20:46

Tak není pochyb, že Nulové tarify fungují u VF dodnes (i když kdysi bylo ohlášeno jejich zrušení). Otázka je, zda je dnes ještě možné "Nulový tarif na míru" získat.
Moderátor, co pamatuje Siemens ME45
5uch
Moderátor

Odeslat příspěvekod 5uch 1. 5. 2025 00:49

t152 píše:Nulový tarif mám také stále a ani jednou za snad 10 let jsme z něj nevolal ani neposlal sms. Občas mi na to číslo někdo zavolá a to jim asi stačí.

Přísně vzato podle podmínek by tohle stačit nemělo.
Nicméně vrabci si cvrlikají, že podmínky pro udržení "Nulového tarifu na míru" při životě jsou "papírový tygr" a nikdy se nekontrolovaly a nevynucovaly. Možná na to nedošlo nějakým nedopatřením, možná záměrem.
5uch
Moderátor

Odeslat příspěvekod JohnyHD 1. 5. 2025 04:53

Tento tarif u Vdf jiz nelze ziskat ani omylem.Snazil jsem se o to ja i mnoho jinych,vzdy stejna pisnicka,tarif neni davno v nabidce,tem,co ho v podstate nedopatrenim jeste maji,je pouze otazka casu,nez jim bude zrusen,tecka,odchod.

-- 1. 5. 2025 04:58 --

Jedina moznost je tedy od nekoho odkoupit a modlit se,aby Vdf nezareagoval stylem,jeee vy mate jeste tarif,ktery me byt uz davno zrusen,to musime napravit...
JohnyHD
Junior

Odeslat příspěvekod metyn 1. 5. 2025 06:00

oficiálně tento tarif nelze ani převést na jiné jméno, teda údajně dle prodejce u vf
metyn
Junior

Odeslat příspěvekod Tomplee 1. 5. 2025 14:05

5uch píše:Přísně vzato podle podmínek by tohle stačit nemělo.
Nicméně vrabci si cvrlikají, že podmínky pro udržení "Nulového tarifu na míru" při životě jsou "papírový tygr" a nikdy se nekontrolovaly a nevynucovaly. Možná na to nedošlo nějakým nedopatřením, možná záměrem.

Já mám nulový tarif a už mnoho let a simka ani není v telefonu, je někde v šuplíku.

Ale ano, skutečné podmínky bývají jiné než papírové. Například vodafone předplacenku stačí dobít 60 Kč jednou za 10 + 3 měsíce. NIkoli 200 nebo dokonce 250 Kč jak různě píšou.
Tomplee
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod 5uch 1. 5. 2025 14:19

V tom případě...
Z "ceníkových" tarifů, vhodných jako "udržovací" jde původního tazatele odkázat na:

Tarif s individuální sazbou – mobil - 36,30/měsíc, volání i SMS za 3.90, žádné volné jednotky ani data

Případně Business IoT Start - 59,29 Kč/měsíc, 5 MB (otázka, zda se na tento tarif dá dovolat nebo poslat SMS - nejsou u něj vůbec zmíněny klasické mobilní služby).

No a pak jsou tu individuální a retenční nabídky - i v cenových relacích okolo 150 Kč/měsíc se dá získat něco docela použitelného (třeba 130 minut volání a neomezené SMS, nebo neomezené volání a SMS do vlastní sítě)
5uch
Moderátor

Odeslat příspěvekod Milos 1. 5. 2025 14:26

@Tomplee: Jakým způsobem lze VF předplacenka dobít částkou jen 60Kč?
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod 5uch 1. 5. 2025 14:28

Tomplee píše:Například vodafone předplacenku stačí dobít 60 Kč jednou za 10 + 3 měsíce. NIkoli 200 nebo dokonce 250 Kč jak různě píšou.

To je pravda. K prodloužení platnosti kreditu dokonce stačí i 1 Kč. :D (ověřeno)

Problém je v tom, že tyto nízké částky pro dobíjení nejsou běžnému zákazníkovi k dispozici - dobíjecí částky v bankovnictví i na webu a v aplikaci Můj Vodafone jsou vesměs napevno nastaveny, nebo nepustí pod nějakou minimální částku.

A jak jsem přišel na to, že je možné dobít 1 Kč?
Reklamoval jsem neproběhlé "Chytré dobíjení" (mělo se automaticky dobít 200 Kč při poklesu kreditu pod 60 Kč). A zároveň se zmínil, že tím neproběhlým dobitím hrozí expirace kreditu. A pak se v Samoobsluze divil, že mi Vodafone tiše "daroval" kredit 1 Kč (a tím odsunul expiraci o dalších 10 + 3 měsíce).

-- 1. 5. 2025 14:34 --

Milos píše:@Tomplee: Jakým způsobem lze VF předplacenka dobít částkou jen 60Kč?

Jediné co mne napadá... že internetové bankovnictví nějaké banky nerespektuje přání VF, aby minimální dobíjená částka byla 300 Kč. A pak zásah do systémů VF na nějaké privilegované/nízké úrovni (jako jsem zaznamenal to dobití 1 Kč darované přímo VF).
5uch
Moderátor

Odeslat příspěvekod Milos 1. 5. 2025 14:38

V tom případě by mě zajímalo, o jakou konkrétní banku se jedná :-)

Jinak od léta 2024 už je platnost VF kreditu i SIM karty jen 7 + 3 měsíce a nikoliv 10 + 3 měsíce, viz. https://www.vodafone.cz/_sys_/FileStora ... df_kpp.pdf
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Jean_Valjean 1. 5. 2025 14:57

5uch píše:Případně Business IoT Start - 59,29 Kč/měsíc, 5 MB (otázka, zda se na tento tarif dá dovolat nebo poslat SMS - nejsou u něj vůbec zmíněny klasické mobilní služby).

https://www.vodafone.cz/podminky/podmin ... pripojeni/
Jean_Valjean
Junior

Odeslat příspěvekod 5uch 1. 5. 2025 15:06

Jean_Valjean:

OK, takže podle podmínek to vypadá, že hlasové a SMS služby na tom fungují.
Jen je vtipné, že podmínky se s cenami u těchto služeb odkazují na ceník, kde ale ceny za ně vůbec nejsou. A nejsou ani na stránce, kde je možné si tento tarif vybrat:
https://www.vodafone.cz/podnikatele/int ... nektivita/

Nicméně... původní tazatel sem už dlouho nic nenapsal, je možné, že tu mudrujeme a hledáme řešení zbůhdarma, jen sami pro sebe. 8-)

Milos

To mně taky. :D
S tou platností kreditu jsem převzal z původního příspěvku... Vím, že byla rok a zkracovali jí (citelně). Ano, je to nyní 7 měsíců.
5uch
Moderátor

Odeslat příspěvekod Jean_Valjean 1. 5. 2025 15:14

Cena v podstatě kopíruje ten Nulový tarif, tj. 6.55 Kč / min. (účtováno v režimu 60+60) a 1.51 Kč / SMS. MMS pak dostupné nejsou vůbec.
Jean_Valjean
Junior

Odeslat příspěvekod 5uch 1. 5. 2025 15:19

Klaa38 píše:Potřebuji, aby ale podporovala taková SIM karta CLIP, tj. zobrazování čísla ze SIM karty při volání přes VOIP

Aha, takže jde o číslo, kterým je identifikované volání VOIP a je třeba ho vyjmout z firewallu Vodafone proti spoofingu.
Nějaké informace k tomu jsou tady:
https://forum.odorik.cz/viewtopic.php?p=45709#p45709

Zdá se, že jde použít i na předplacené karty, i když podmínky hovoří jinak (ale může jít i o ojedinělý omyl nebo úvodní zmatky při nasazení nového systému)
5uch
Moderátor

Odeslat příspěvekod Tomplee 1. 5. 2025 18:01

Milos píše:@Tomplee: Jakým způsobem lze VF předplacenka dobít částkou jen 60Kč?

Jde to pomocí "chytrého dobíjení" buď z vyúčtování nebo pomocí platební karty. Musí se nastavit opakované dobíjení každý týden, kde je minimum 60 Kč. Po prvním dobití pak hned zrušit.

-- 1. 5. 2025 18:03 --

Milos píše:Jinak od léta 2024 už je platnost VF kreditu i SIM karty jen 7 + 3 měsíce a nikoliv 10 + 3 měsíce

Pravda, moje chyba, je to 7+3
Tomplee
Kolemjdoucí

Předchozí stránka