AUTONOMIA/Anpose

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Manitian 30. 5. 2025 13:56

AUTONOMIA code s.r.o. je klasický šedý operátor, který funguje pod O2/t-mobile/vodafone. Komunikace probíhá prostřednictvím Anpose. Fakturuje Anpose, která by měla platit operátoru. Trošku divný, ale proč ne.

Já mám služby u O2 a T-mobile. Trápí mě pouze O2, kde mám telefonní číslo.

Informaci, že to je pod Autonomia není úplně snadné zjistit. Ze začátku jsem si myslel, že to je vše pod Anpose. Aktuálně se tyto dvě firmy nepohodli. Každá tvrdí, že je problém u druhé. Klasika trestní oznámení atd.

Tzn. firma Autonomia, na kterou jsou psané čísla, tvrdí, že nemá uhrazená faktury u O2. Anpose tvrdí, že to je uhrazené.

Výsledek je ten, že Autonomia drží telefonní čísla (a další služby - internet a TV) a chtějí zaplatit znova. Anpose ke službám nemá přístup či nějaký omezený...

Takže k tomu, abych se dostal k telefonnímu číslu (dostal ho na RČ), tak mě to bude stát mezi 1500 - 2000 Kč. Čekám kolik si řeknou.

Zkoušel jsem komunikaci napřímo s O2. Neúspěšně.

Bylo by fajn, pokud to řeší někdo taky, jestli by sdílel jaké kroky podnikl a jaký to má výsledek.

Pokud by si to někdo přečetl z operátora, tak kdyby se k tomu dalo stanovisko, bylo by to skvělé.
Manitian
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milos 1. 6. 2025 09:13

Toto je hlavní nevýhoda či riziko šedých operátorů, že služby nejsou psané přímo na klienta a když se pak něco stane, tak klient klidně může přijít o své číslo.
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod aaaa 1. 6. 2025 09:35

Ja osobne bych se cisla zbavil, proste pak posles vsem svym kontaktum jednu SMS, kde je budes informovat, jake mas nove tel.c.
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
Junior

Odeslat příspěvekod Milos 1. 6. 2025 10:00

A s bankami či různými službami, kde máš registrované své číslo, uděláš co?
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod aaaa 1. 6. 2025 10:05

Zmenim tel.c., nedavno jsem to delal pro pribuzneho, nekde to lze zmenit i online, jinde se musi na pobocku.
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
Junior

Odeslat příspěvekod Manitian 2. 6. 2025 15:56

Aktuální vývoj zablokování na straně operátora odchozí volání.
Autonomia a Anpose se spolu dohodli a Anpose poslalo peníze Autonomii. Aktuálně se čeká, až peníze dostane operátor a uvolní volání.

Informace od Autonomie. Tak se snad dohodnou a potom šup pod operátora...
Manitian
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kuk321 7. 6. 2025 13:46

Muzete sem dát odkaz na uváděnou společnost? Když ji dám do vyhledávače tak mi to všude ukáže zmínky ale samotnou společnost ne
Kuk321
Junior

Odeslat příspěvekod Milos 7. 6. 2025 14:03

Jaký odkaz máš na mysli? Však každá společnost nemá své webovky. Zde máš kdyžtak odkaz na výpis z VR https://or.justice.cz/ias/ui/rejstrik-f ... typ=PLATNY
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Kuk321 8. 6. 2025 08:35

Dobře jak kontaktovat uvedenou společnost, jaké služby nabízí, v případě reklamaci kam se obrátit, atd . Dneska může mít webovky zdarma každý, popř jako SRO mohou si dát do nákladů.
Registr je to první na co se dívám, jakou mají historií
Kuk321
Junior

Odeslat příspěvekod lucavka 8. 6. 2025 19:04

Na historii společnosti se taky dycky dívám, to by měl dělat každej, kdo s někým plánuje uzavřít smlouvu. Poznámka o tom, že si dá firma web do nákladů, je zcela mimo a je vidět, že o tom nevíte zhola nic!
lucavka
Kolemjdoucí