Eurotel a Citibank - jeden velký podvod?

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod redrobin 6. 12. 2005 01:34

Nechal jsem se zlákat letákem přiloženým k měsíčnímu výpisu a opakovanými telefonáty od Eurotelu (Citibank) a požádal jsem si o zřízení zvýhodněné Eurotel kreditní karty. Jediné co mě přimělo ke zřízení (ve skutečnosti ji vůbec nepotřebuji) byla skutečnost, že první rok užívání karty je zdarma (normálně 1000 Kč) a zároveň dojde k připsání 2000 benefit bodů jako bonus za aktivaci. Pracovníci, kteří mě opakovaně kontaktovali a přesvědčovali o zřízení mi tvrdili, že na tom mohu jen vydělat a po prvním roce kartu klidně zrušit a stejně vydělám oněch 2000 bodů. To jsem měl a pořád mám v plánu. Po té co mi přišla poštou karta mi však k mému velkému překvapení pracovník provádějící telefonickou aktivaci (po 15 min. čekání na nezelené lince) sdělil, že mi nabízejí použití vstupního bonusu 2000 benefit bodů k uhrazení ročního poplatku. Důrazně jsem se proti tomu ohradil a žádal jsem vysvětlení, které mi však onen pracovník nebyl schopen poskytnout. Tvrdil, že je to takhle v pořádku a normální. Slíbil, že mne bude někdo od nich ještě kontaktovat za účelem dalšího vysvětlení.
Já jsem si z toho ale prozatím odvodil pouze jeden závěr – cíleně klamou zákazníky za účelem co největšího počtu nově aktivovaných karet!!! Zajímalo by mne, jestli má někdo z Vás obdobnou zkušenost popřípadě podrobnější informace jak to vlastně je. Nejde mi na prvním místě o ty peníze, ale o fakt, že mě někdo záměrně mystifikoval za jedním jediným cíle. Jsem momentálně dost naštvanej, a jestli mi to někdo nějak smysluplně nevysvětlí, tak se zavedením přenositelnosti čísel měním operátora! Takovýto přístup k zákazníkům je nepřípustný a Eurotel by se měl stydět takovouto službu nabízet!
redrobin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod detol 6. 12. 2005 15:11

Ahoj. To se na mě nezlob, ale za tu dobu, než jsi tady napsal tento dlouhy článek se stačilo podívat do letaku a žádosti, kterou jsi musel vyplnit, kde je zcela jasně napsáno, že vstupní poplatek 1000Kč za stříbrnou a 2000Kč za zlatou můžeš buďto uhradit benefit body, které Ti budou v okamžiku aktivace přideleny, nebo samozřejmě penězi. Jinak pokud vím, tak by Ti zustalo cca 1000benefit bodů (stříbrná stojí 1000 bodů?) a ještě by si dostal 100 benefit bodů za aktivaci. Jak je to s přidělovanáním bodu za útratu již doufám, že sis přečetl.

Pěkný den
Martin.
detol
Junior

Odeslat příspěvekod redrobin 6. 12. 2005 20:22

Nejsem ten typ, co si nezjistí všechny podmínky toho, co si pořizuju, takže jsem samozřejmě leták četl. V tom letáku co mám je zcela jasně uvedeno, že první rok je zdarma a zároveň navíc jako bonus za aktivaci se připisuje 2000 bodů.
Dnes jsem to dále řešil zavoláním na 800 744 744 (speciální infolinka pro kreditní karty Eurotel) a dozvěděl jsem se naprosto odlišné informace než včera na placené aktivační lince. Zde mi sdělili, že je vše tak jak jsem původně očekával a ověřili mi to přímo pro mé telefonní číslo.
Závěr je tedy takový, že Eurotel a Citibank zaměstnává na své aktivační lince nekvalifikované a neinformované pracovníky, kteří ani neznají aktuální akční nabídku služeb, které jejich společnosti nabízejí. Nejsmutnější je na tom to, že se ten člověk do telefonu tvářil tak, že přesně ví, co říká a nepřipouštěl jinou možnost.
redrobin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mobilman 6. 12. 2005 20:31

redrobin píše:Jediné co mě přimělo ke zřízení (ve skutečnosti ji vůbec nepotřebuji) byla skutečnost, že první rok užívání karty je zdarma (normálně 1000 Kč) a zároveň dojde k připsání 2000 benefit bodů jako bonus za aktivaci.
mobilman
Junior

Odeslat příspěvekod detol 6. 12. 2005 20:54

Přesně tak, prvni rok vedeni je zdarma a navíc Ti bude připsáno 2000 bodů, které můžeš využít na úhradu prvního ročního poplatku (když Ti někdo dá jen tak 2000 bodů,abys nemusel platit 1000Kč tak není to zdarma?) Už nevím, jak jinak Ti to vysvětlit leda ten leták Ti sem nascenovat a danou pasáž zvýraznit? Vážně ET+Citi nemůže za Tvojí nechápavost.
detol
Junior

Odeslat příspěvekod dejvidek 7. 12. 2005 00:10

redrobin píše:....Jediné co mě přimělo ke zřízení (ve skutečnosti ji vůbec nepotřebuji) byla skutečnost.........s/quote]

Stačí mi tahle část příspěvku a hned si ťukám na čelo, pokud něco nepotřebuji, proč o tom proboha vůbec uvažovat?
dejv
dejvidek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod redrobin 7. 12. 2005 12:21

Asi jste trochu špatně četli, co jsem napsal. Situace je taková, že první rok je opravdu zdarma a navíc dostanu 2000 benefit bodů k volnému využití. 2000 bodů má hodnotu zhruba 1000 Kč - tohle je to, proč jsem si to pořídil!!! Jestli kartu nezačnu aktivně využívat - tak ji po prvním roce zruším.
redrobin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Voborka 7. 12. 2005 12:59

redrobin píše:Nechal jsem se zlákat letákem přiloženým k měsíčnímu výpisu a opakovanými telefonáty od Eurotelu (Citibank) a požádal jsem si o zřízení zvýhodněné Eurotel kreditní karty.oquote]

Nevolali ti nahodou z cisla 729 930 850, nebo z podobneho s predvolbou 729?
Voborka
Junior

Odeslat příspěvekod Voborka 7. 12. 2005 13:11

redrobin píše:Nechal jsem se zlákat letákem přiloženým k měsíčnímu výpisu a opakovanými telefonáty od Eurotelu (Citibank) a požádal jsem si o zřízení zvýhodněné Eurotel kreditní karty.o/quote]

Nevolali ti nahodou z cisla 729 930 850, nebo z podobneho s predvolbou 729?
Voborka
Junior

Odeslat příspěvekod Já Osobně 7. 12. 2005 21:14

detol píše:prvni rok vedeni je zdarma a navíc Ti bude připsáno 2000 bodů, které můžeš využít na úhradu prvního ročního poplatkun/quote]
Aha, takže první rok je zdarma a těch 2000 bodů, které dostanu mohu použít na zaplacení poplatku, který tam není (když je to zdarma) :lol: Nějak se v tom motáš chlape. Radši to naskenuj :mrgreen:

Já Osobně 8)
Já Osobně
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Bassmann 7. 12. 2005 21:24

Nevím, co na tom nechápete. První rok je zdarma a 2000 bodů se může použít na zaplacení prvního (t. j. toho, který následuje jako první po roce zdarma) ročního poplatku. To je vážně už takový problém pochopit psaný text?
Bassmann
Junior

Odeslat příspěvekod Zwick 7. 12. 2005 21:39

Nebude to puntík?? :-) Nebude, bo je to Eurotel, a ten to má na MM zaplacený.... Bohužel... Hezký den... ;-)
Na to si zvykej.... :D
Zwick
Junior

Odeslat příspěvekod Já Osobně 7. 12. 2005 21:52

Takže je to tak jak původní pisatel předpokládal, že první rok se nic neplatí a dostaneš 2000 bonusových bodů. Pokud po roce kartu zrušíš, zůstane ti 2000 bodů. Je to tak? Čili na nějaké té nezelené lince mu buď tvrdili něco jiného nebo to špatně pochopil. Takže vyřešeno, zamykám (jak by řekl dejvidek) :mrgreen:
A ještě něco pro detola. Pokud je správné to co napsal Bassmann, tak tvůj první příspěvek je mimo. A nebo jsem už úplný blázen a pudu radši spát...

Já Osobně 8)
Já Osobně
Pokročilý

Odeslat příspěvekod detol 7. 12. 2005 21:53

2 ja osobne: Máš xy bodů a možnost mít kreditní kartu u, které stojí roční vedení 1000-2000Kč podle typu karty (stříbrná a zlatá). Od ET dostaneš při aktivaci této karty jednorázově až 3100bodů, které můžeš použit na 100% pokrytí nakladu na roční vedení oné karty. Kolik Kč respektivě bodů, které si do té doby měl za své aktivní telefonovaní, smskování apod Tě tato karta stála?

2 Bassman:ne-e prvni rok zadarmo je bran, tak, ze mas moznost zaplatit misto penezi "body" eurotelu,nezapomente, ze tato akce ja akci ET+Citibank-eurotel vam dava zadarmo body,ale citi vam neda nic zadarmo jak "prekvapive" :lol: ,ale presto vam zbyde cca 1100bodu pri pouziti uhrady na zlatou kartu (lepsi,nez nic)
detol
Junior

Odeslat příspěvekod detol 7. 12. 2005 21:54

2Ja osobne:omlouvam se,ale precetl jsem si nazor bassmanna jen letmo jsem jen clovek :lol: :wink:
detol
Junior

Další stránka