Pokrytí gprs/edge u Oskara

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod mvp 25. 12. 2005 20:57

Vzhledem k možnosti přenositelnosti čísel od příštího roku zvažuji převést firmu na jiného operátora , zkusil bych Oskara pokud dokáže nabídnout lepší cenovou relaci , ale mám strach s pokrytí gprs/edge , nikde jsem nenašel mapu pokrytí a to se mi moc nelíbí ...... Nemáte někdo přístup k informacím o pokrytí ??
mvp
Junior

Odeslat příspěvekod Já Osobně 26. 12. 2005 00:49

Tohle je na Oskarových stránkách:
Oskar píše:Technologie GPRS je dostupná v celé Oskarově síti. S technologií EDGE můžete surfovat v Praze, Brně, Hradci Králové, Ostravě, Olomouci, Českých Budějovicích, Liberci, Ústí nad Labem, Karlových Varech, Plzni a Pardubicích.z/quote]

Pokud chceš podrobnější informace, asi by nebylo na škodu zavolat na infolinku, nastínit možnost přechodu firmy, ale nezapomenout říct, že velice důležité je pokrytí EDGE a že chceš nějakou podrobnější mapu, protože někteří pracovníci se budou pohybovat v terénu. Myslím, že ti nějak vyhoví :wink:

Já Osobně 8)
Já Osobně
Pokročilý

Odeslat příspěvekod goob 26. 12. 2005 02:09

Pokrytí EDGE je nejhorší u ET. Ten ho má jen v oblastech s největším datovým provozem a na úplně nových BTS. Dál s rozšiřováním nechce pokračovat, je to pro něj mrtvá technologie. Mezi je Oskar a nejlépe je na tom T-Mobile, který má EDGE skoro v každém městě v ČR (na webu má mapu pokrytí).
goob B-]

ZÁKLADY PRAVOPISU: ne "já sem", ale "já jsem". Ne "standart", ale "standard". Ne "hold", ale "holt". Ne "ženy, mobily, ryby, atd. byli", ale "byly". Nebo jste tak neschopní, že neumíte pár jednoduchých pravidel...?
goob
Pokročilý

Odeslat příspěvekod IcemanCZ 26. 12. 2005 02:38

mvp nevim jestli kvuli prevedeni firmy by pro me byla priorita net technologie...
Jinak Tmobile je na tom v kombinace asi nejlepe...
Thomas Alva Edison je chlap kvůli kterému musíme dělat na tři směny.
IcemanCZ
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mvp 26. 12. 2005 09:02

Iceman : nejde o prioritu technologie , ale o nutnost , protoze pokud prejdu nehodlam prijit o kvalitu sluzeb . T-mobile ma asi edge nejlepe vykryte , jenze je zase bezkonkurencne nejdrazsi na hovorech a ostatnich sluzbach takze vubec nepripada v uvahu - jedinou sanci ma Oskar pokud dokaze nabidnout nizsi ceny a dostanu mapu s podrobnym pokrytim edge :-))
mvp
Junior

Odeslat příspěvekod dejvidek 26. 12. 2005 09:47

IcemanCZ píše:mvp nevim jestli kvuli prevedeni firmy by pro me byla priorita net technologie...

Co je pro tebe nepodstatné, je pro ostatního argument, zda změnit operátora a nebo zůstat, je problém to pochopit?
dejv
dejvidek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod jaromir.malich 26. 12. 2005 09:51

Jenže Oskar má ještě stále díry v pokrytí signálem,nejdražší je Eurotel,T-Mobile jde zlatou střední cestou.Pokud si založíš privátní síť VPN,tak výrazně ušetříš.Zvaž T-Mobile,pokrytí má nejlepší jak signálem gsm tak na edge.Oskar není špatná síť ale na T-Mobile ještě stále nemá.
Redaktor odborných hobby magazínů
jaromir.malich
Junior

Odeslat příspěvekod mvp 26. 12. 2005 09:55

Vetsinu aktivit provozuji v Praze a okoli , predpokladam ze to ma Oskar uz pokryte dobre , takze gsm resit nemusim , a T-mobile jak uz jsem psal je absolutne nejdrazsi takze nepripada v uvahu :-(
mvp
Junior

Odeslat příspěvekod goob 26. 12. 2005 10:22

No, vzhledem k tomu, že firmám se dávají jiné podmínky, než normálním "smrtelníkům", tak by nebylo od věci zavolat do T-M/ET/Osk a nechat si od nich udělat nabídku. Možná by pak T-M nebyl nejdražší. Záleží na tom, jak máte velikou firmu. Jinak kdysi jsem si to cvičně pro sebe přepočítával a Oskarovy tarify (firemní) mi v mé kombinaci levněji vždy nevycházely (oproti T-M/ET). Někdy bylo levnější to, někdy ono. A když napíšete, že byste rád přenesl celou firmu od ET (předpokládám, že máte ET), tak se budou dost snažit nabídnout něco zajímavého (resp. si myslím, že by měli :-)).
goob B-]

ZÁKLADY PRAVOPISU: ne "já sem", ale "já jsem". Ne "standart", ale "standard". Ne "hold", ale "holt". Ne "ženy, mobily, ryby, atd. byli", ale "byly". Nebo jste tak neschopní, že neumíte pár jednoduchých pravidel...?
goob
Pokročilý

Odeslat příspěvekod mvp 26. 12. 2005 10:27

T-mobile mi zpracoval nabidku "na miru" a vysledek byl o cca 15% drazsi nezli stavajici cena u ET , s tim at jdou samozrejme do riti :-D Oskar to jeste nezpracoval tak cenove nevim , ale u nej mam prave strach ohledne edge , smejdi nikde nemaji mapu pokryti jako ET a T-mobile , to je podezrele :-))
mvp
Junior

Odeslat příspěvekod vire 26. 12. 2005 10:32

[quote="IcemanCZ"]Jinak Tmobile je na tom v kombinace asi nejlepe...[/quote]
tak s tim bych až tak nesouhlasil, používám Oskara jako hlavního operátora a ještě T-mobile i Eurotel ale co do pokrytí edge je to těžký, já se pohybuji na severu čech a velmi mne překvapil šluknovský výběžek kdy TMO a Etel jen gprs a Oskar skqele EDGE a naplno při použití PCMCIA. jinak i gprs běhá velmi dobře v síti oskar a je to díky tomu že spousta lidí používá TMO nebo Etel, a je to dané i cenou, pravda je oskar dražší na data ale taky kvalinější já to používám dost na cestách a musím říct (a teď subjektivně asi) nikdy jsem neměl takový problémy s připojením od Oskara jako s Eurotelem. Takže .... je rozhodnutí na každém z nás :)
vire
Junior

Odeslat příspěvekod goob 26. 12. 2005 11:02

Oskar má nevýhodu, že jeho datové paušály jsou nejdražší. nejde zkusit na operátory vyrukovat s tím, že u ET, kde jsem, mi to vychází tolik a Vaše nabídka je horší, takže nejpíš zvolím operátora xy, který mi nabídl lepší nabídku. To by nezabralo? :-) Zkusit je prostě "maximálne podojit" :-D
goob B-]

goob
Pokročilý

Odeslat příspěvekod mvp 26. 12. 2005 11:19

Nabidku od T-mobilu uz ani dale zvazovat nebudu , za prve je drahy a za druhe smerem k zakaznikum nejmene vstricny - navic az zjisti kdo k nim by chtel do site konkretne tak by mne mozna ani radsi nechteli :-) Kdysi jsem mel u nich pokusne dve cisla a byl jsem tak nespokojeny ze jsem je zazaloval a jeste k tomu vyhral a "podojil" jsem jak rikas o skoro 100.000 , - Kc :-)) T-mobile proste firemni sferu nezvlada + ceny = pro mne mrtvy T-mobile . Oskar take neni idealni , ale snad nabidne lepsi cenu , i kdyb to bylo jen 10% tak by to kdybych pocital od zacatku meho "telefonovani" udelalo tak 200.000,- usporu :-D
mvp
Junior

Odeslat příspěvekod p!mp 26. 12. 2005 22:01

1.vstupem vodafone si myslim,že edge potažmo pokrytí stoupne cca o 150 %.
2.edge od oskara chytám i v místech,kde ofiko není,ale to je i u ostatních operátorů
Pimp jako pasák :) né jako xzibit.
p!mp
Junior

Odeslat příspěvekod goob 26. 12. 2005 22:41

mvp: No, oni to možná vědí a proto Vám nedali tak výhodnou nabídku, protože by chtěli ty peníze zpět :-D 10 % 200 tis.? Sakryš, to jste provolal docela pěkně vybavený Lexus ;-) Kolik máte telefonů ve firmě?
goob B-]

goob
Pokročilý

Další stránka