Přenositelnost mobilních čísel [faq+diskuze]

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Jakub147 12. 1. 2019 23:40

Přecházím z kaktusu k Omobil a čvop po mě chtějí už při vyplnění údajů na internetu tak právě nevím aby mi telefon nezrušili nějak v polovině týdne kdy nejsem doma. Takhle nevím jak to funguje nebo jestli se mi zruší stávajcí simka až po aktivaci té nové.
Jakub147
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lutzi 13. 1. 2019 00:45

Tak si u Kaktusu nech vygenerovat ČVOP v samoobsluze a to pak nahlaš u toho Omobil. Jinak čísla se vždy přenáší od pondělí do pátku. Tak že když třeba zadáš ČVOP ve čtvrtek tak číslo se ti převede tak v úterý nebo ve středu. No mají na to 4 pracovní dny. Kaktus simkarta s tvým číslem ti bude fungovat do půlnoci dne kdy se ti číslo má přenášet. Od půlnoci pak na pár hodin přestane tvoje číslo jako by existovat a nejpozději v 6 hodin ráno bude tvoje číslo už u Omobil s tím že Kaktus simkarta bude nefunkční a bude k vyhození.
Lutzi
Junior

Odeslat příspěvekod petison 22. 2. 2020 12:35

Přenáším od Kaktusu číslo k O2 k předplacené kartě.21.2. v noci měl být přenos hotový. Původní přenášené číslo už je neaktivní. V podstatě neexistuje. K převodu nedošlo a O2 na infolince to je celkem katastrofa. Prý se na to podívají a že to snad dnes proběhne.Jsem celkem nervozní, když mé číslo momentálně neexistuje. Když jsem převáděl čísla u Kaktusu nebo Mobil cz tak vše proběhlo v pořádku. Máte někdo podobnou zkušenost?
petison
Junior

Odeslat příspěvekod suram 23. 2. 2020 12:32

Mám u jiného operátora, bylo to od Kaktusu k Mobil.cz, trochu se to o pár hodin opozdilo a dali mi za to zdarma nějaký kredit.
suram
Junior

Odeslat příspěvekod petison 23. 2. 2020 16:52

Já už jsem 2 dny bez čísla a O2 to stále nedořešilo.
petison
Junior

Odeslat příspěvekod suram 23. 2. 2020 18:30

U mě to naštěstí neprobíhalo o víkendu. Stará SIM přestala fungovat někdy po půlnoci asi, nová začla fungovat až kolem poledne.
suram
Junior

Odeslat příspěvekod wit.cz 21. 2. 2022 17:29

Lze převést číslo od O2 pryč, pokud nebyla karta nikdy dobita a je na ní 0 Kč kredit?
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jjrr 21. 2. 2022 17:33

Jo.
jjrr
osobne

Odeslat příspěvekod bubocz 20. 3. 2022 19:57

Existuje nějaká varianta, jak současně převést 2 čísla?

Současná situace - Číslo 1 Kaktus “SIM 6GB data měsíčně s 20 GB v rezervě”, číslo 2 T-mobile Twist

- první varianta, aby se “prohodila” ?
- druhá varianta, aby číslo 1 přešlo k Vodafone a číslo 2 přešlo na Kaktus se zachováním dat a kreditu?

Usuzuji, že nikoliv, že vždy něco ztrácím - při převodu čísla 2 Twist na Kaktus mi zmizí číslo 1 a při převodu čísla 1 jinam mi zmizí účet u Kaktusu a zásoba dat.

Mimochodem - když se takto uvolní číslo z původní řady nějakého operátora, které bylo převedeno jinam (třeba 602 xxxxxx od O2 převedeno k T-mobile, například), který operátor ho může znovu oživit?
bubocz
Junior

Odeslat příspěvekod m4rk3J 20. 3. 2022 20:55

Vím, že u O2 se přes výběr čísla dají koupit i čísla od konkurence (když k nim byly převedeny), ale oficiálně by to tak být asi nemělo.
m4rk3J
Junior

Odeslat příspěvekod hauzz 21. 3. 2022 13:25

Dle mě je to oživení přenesených čísel v pořádku. Zdravý selský rozum mi říká - číslo má právo oživit operátor v jehož síti dané číslo zaniklo a ne aby ho oživil operátor kde číslo vzniklo a následně bylo přeneseno jinam.
hauzz
Pokročilý

Odeslat příspěvekod wit.cz 21. 3. 2022 13:28

číslo patří tomu, kdo si o něj u ČTU požádal a zaplatil časově omezený příděl dané řady (a navíc to ani nemusí být operátor de iure)
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jjrr 21. 3. 2022 13:30

Po přenosu už asi ne. Každopádně jemu to může být jedno, když ho operátor neobnoví hned, ale nejdříve až po 3 měsících.
jjrr
osobne

Odeslat příspěvekod alfas123 10. 4. 2022 01:17

Dotaz na skúsenejších:

Akým spôsobom sa dá preniesť číslo na predplatenku Vodafone?
Bohužiaľ, ušiel mi tarif za 297, a číslo potrebujem dostať k Vodafone. Akurát keď sa s nimi človek spojí, tak vždy dostane inú odpoveď.
Ma s tým tu niekto skúsenosti?
alfas123
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jjrr 10. 4. 2022 06:31

Leda na novou SIM, ale po telefonu ti slíbí všechno, i to co u nich nejde, hlavně si hovory nahrávej, nebo budeš platit jako mourovatej. Mně jedna operátorka slíbila přenos na současnou prepaid SIM Vdf a pak pŕišel email, že je na cestě zásilka s dobírkou 200 Kč, tedy nová SIM, tak tam volám, reklamuji, a jiná operátorka, že to nejde na současnou SIM, leda na novoiu a že to teda zruší, a pak email, že je na cestě další zásilka na dobírku za 200 Kč. Takže jsem obě nepřevzal, už tam ani nevolal, je to zbytečná ztráta času, pošťák se ani nedivil, asi je to u Vdf standard.
jjrr
osobne

Předchozí stránkaDalší stránka