Přenositelnost mobilních čísel [faq+diskuze]

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod .357 24. 10. 2012 09:15

Sorry, ale tohle je fakt děsnej blábol! Což takhle si nejdříve pročíst vlákno o ČD-tarifu, zrušit automatickou prolongaci u T-mobilu a pořídit Inkartu...
.357
BAN MM.cz

Odeslat příspěvekod Tichus 24. 10. 2012 09:57

Nehledě na to, že ti očividně není jasný postup pro přenesení čísel. Co takhle se zajít zeptat do T-M, pak do VF a jestli zůstane něco, co ti není jasné, tak se tady zeptat?

Zrušení automatické prolongace je jasné, přejít tě nechají, až ti skončí smlouva na dobu určitou. A být tebou bych si našel, jaký je pro přenesení čísla postup, ve tvém případě nejideálněji na stránkách vodafone.
Tichus
Junior

Odeslat příspěvekod mriamhornovka 30. 10. 2012 12:30

Ahoj,
jelikož tomu nerozumím,prosím o info.
Jsem u T-mobile,smlouva mě končí 2.12.2012,když chci přejít k O2 a vygeneruji si ten kod pro přechod,musím ho do 10 dní aktivovat.Takže můžu to udělat už teď,nebo čekat a před koncem vypršení smlouvy teprve zažádat o kod a pokud už bych měla kod doma a rozmyslela jsem si to,nemusím ho použít a můžu zůstat kde jsem byla,když už budu mít vlastně objednaný ten tarif u jiného operátora?
mriamhornovka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mriamhornovka 1. 11. 2012 11:49

Díky,no původně jsem příspěvek zařadila jinam,pak jsem si všimla že by měl patřit sem.Pardon.
mriamhornovka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod esox 2. 11. 2012 09:32

Zdravim, jde vypovědět smlouvu od O2, která končí 15.4.2013, když se jedná o smlouvu na jeden rok automaticky vygenerovanou přímo O2 bez podpisu smlouvy? Děkuji
esox
Junior

Odeslat příspěvekod lol7 2. 11. 2012 18:06

mriamhornovka píše:Ahoj,
jelikož tomu nerozumím,prosím o info.
Jsem u T-mobile,smlouva mě končí 2.12.2012,když chci přejít k O2 a vygeneruji si ten kod pro přechod,musím ho do 10 dní aktivovat.Takže můžu to udělat už teď,nebo čekat a před koncem vypršení smlouvy teprve zažádat o kod a pokud už bych měla kod doma a rozmyslela jsem si to,nemusím ho použít a můžu zůstat kde jsem byla,když už budu mít vlastně objednaný ten tarif u jiného operátora?

Je to zapeklita situace, zavolal bych na T-mobile a rekl jim, ze chci dodejit a tudiz at mi zrusi automatickou prologanci. 2.12. se ti z tarifu nejspis stane predplacenka nebo nejaky bezzavazkovy tarif. Pote zajdes do o2 a zazadas o prenos cisla, do 21 dni bude preneseno. Slo by to sice zaridit s prekryvem, ale tohle je jista varianta (proste si pockat, az ti smlouva a tmobile skonci, popripade mas moznost vyuzit retence od tmobile).
lol7
Junior

Odeslat příspěvekod Nechic 10. 11. 2012 11:39

Zdravím. Nevíte jestli na novou simku z http://www.simzdarma.cz jde převést číslo z O2 ZERO?
Nechic
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod myšpulín 10. 11. 2012 12:53

Přenos čísla je k operátorovi a ne na konkrétní sim. Ty ovšem operátora neměníš, chceš pouze změnit tarif. Sim zdarma je vždy nové číslo a není určená pro přenos čísla.
myšpulín
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod .neo 16. 11. 2012 19:32

Zkoušel jsem tenhle týden u Vodafonu SMS příkaz pro přenos čísla (PRENOS OBJ vaše heslo PAC) a nějak jim to nefunguje. :(
.neo

Odeslat příspěvekod kaspara 17. 11. 2012 19:06

lze nekde na strankach operatoru (krome VF) vygenerovat KPC? Nemuzu to totiz najit...
Oni pisou, ze KPC zasilaji do druheho pracovniho dne po objednani tarifu. Chtel jsem totiz mluvit s retecnim a oni me poslali slusne nekam. Takze s KPC s nima snad bude rec...
Dik
NB:Dell Studio XPS 16,Win7 Home Premium
PC:Intel Pentium D 930;Asus P5WD2 PREMIUM;DIMM DDR2 2048MB 800MHz 2x;VGA HD 4850 512MB;1.5TB+500GB SATAII;DVD±RW/RAM DL8 LightScribe;Chieftec MidT 400W;PHILIPS19";Logitech MX620;Umax OFFICE;Win7 Ultimate
kaspara
Junior

Odeslat příspěvekod Pan Kája 24. 11. 2012 16:11

.neo: Chce to zkusit vícekrát. Mě to napodruhé fungovalo

Ale chci se zeptat - překvapilo mě, že třeba u Bleskmobilu lze přenést stávající číslo na jakoukoli jejich simku, co si třeba koupíte v trafice. Když jsem to před léty zkoušel u Vodafonu, musel jsem si objednat novou SIMku.
Je v téhle nabídce bleskmobil jediný?
Siemens M50 -> SE T300 -> SE K750i -> SE C702 -> SE Elm -> Motorola Atrix 4G -> Lumia 1020 (AT&T) -> Lumia 930 -> Galaxy S7 -> Huawei P30 Pro -> Vivo X100 Pro
Pan Kája
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod polda 24. 11. 2012 19:12

Ale Mlho , už to tady probirame furt dokola. Dyť je to úplně stejné, vždy potřebuješ nejdřív sim nového operátora na které pak původní číslo vymažou a dají ti tam to z té staré simky,kterou jsi předtím měl a co pak rovnou zahodis protože je zrušena a nefunkční.
polda
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Reku 24. 11. 2012 20:02

U Vodafone dostaneš při přechodu od jiného operátora také předem sim. Ale není aktivní a stane se aktivní až v den přenosu čísla. Takže O2 (Blesk) to má opravdu jinak.
S Tmobile zkušenost nemám.
Reku
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod polda 24. 11. 2012 20:33

Pokud se jedná o jakoukoliv predplacenku tak není důvod aby nebyla předem aktivní. Neplést si přechody paušály a predplacenky .
polda
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Reku 24. 11. 2012 20:54

Takže jsi zkusil koupit předplacenku Vodafone a přenést na ní nějaké číslo?
Reku
VIP uživatel

Předchozí stránkaDalší stránka