Přenositelnost mobilních čísel [faq+diskuze]

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod douda78 19. 6. 2011 15:50

To už jsem také zjistil, ale jinak dík. já myslel, že už s tímto má někdo zkušenosti a že se mu to povedlo(se vyplatit).
I7-6700
16GB RAM DDR4 2133MHz
HDD systémový je SSD Samsung EVO 850 250 GB
další HDD je SSD OCZ Agility 3 a WD10EARS
MB - Asus Z170M-plus
douda78
Junior

Odeslat příspěvekod ramx 20. 6. 2011 22:43

Pokud budu chtít odejít od TM k Vodafonu, je lepší /rychlejší/ přejít nejdřív na Twist a pak zažádat o přenos čísla, nebo ponechat tarif a přejít rovnou? Za chvilku pojedu na dovolenou a převod by se do té doby asi nestihnul. Bojim se že při použití paušálu v zahraničí může trvat dlouho doučtovaní a pak průtahy při přechodu, což by asi na předplacence nehrozilo. V prodejně Vodafonu mi navíc řekli že akční tarify jsou jen do 30.7. Díky za názory.

EDIT: 2-letá smlouva u TM už vypršela.
GH628 (1998) ... SG S7 + S10e
ramx
Junior

Odeslat příspěvekod jirkadafoe 21. 6. 2011 13:44

Uvažuji o přenesení čísla od Vf k O2 a rád bych se zeptal, jak to funguje v případě, že u O2 požádám o přenesení čísla, dostanu přanášecí kód a zakoupím i náhradní SIM a nakonec převod u Vf nenahlásím či si to rozmyslím a převod zruším. Někde na stánkách O2 jsem nalezl zmínku, že v případě nerealizace převodu má O2 nárok na náhradu škody, tj. pokutu, která se řídí dle platného ceníku, v ceníku jsem však již nic takového nenašel. Hrozí mi tedy v totmo případě pokuta nebo se nic neděje a můžu dál fungovat u Vf, příp. jak je pokuta velká? Díky za radu.
jirkadafoe
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mobilman 21. 6. 2011 14:00

U O2 dostaneš dočasné číslo které se ti po úspěšném převodu změní na to tvé přenesené. Pokud přenos tedy neuskutečníš můžeš i nadále používat O2 služby na dočasném čísle.
mobilman
Junior

Odeslat příspěvekod Snekac 21. 6. 2011 23:02

Resp. dočasné číslo prostě poběží, ale lze do 2 měsíců zrušit, byl-li to tarif se závazkem. To neplatí u poskytnutí telefonu.
> Jak pokračuje kampaň za svobodu informací?
>> Pardon, o tom nelze mluvit.
Snekac
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod audiobullys 21. 6. 2011 23:31

ramx píše:Pokud budu chtít odejít od TM k Vodafonu, je lepší /rychlejší/ přejít nejdřív na Twist a pak zažádat o přenos čísla, nebo ponechat tarif a přejít rovnou?

rychlejší je to na předplacence a o dost rychlejší. max 5 pracovních dnů
Daň ze samostatného myšlení nebyla dosud zavedena jen proto, že by to byl příjem pro stát zcela zanedbatelný.
audiobullys
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Vaso00 22. 6. 2011 10:18

Moje zkušenost s přechodem od Vodafone k O2.
2. června jsem domluvil přechod k O2.
8. června mi došly sim karty O2 s dočasným číslem.
14. června jsem volal Vodafone a nahlásil přenosová čísla. Snažil se něco nabízet, odmítnul jsem.
15. června mi O2 potvrdilo přenos
20. června mi O2 napsalo, že už mám jen dva dny, abych nahlásil u svého operátora přenos. Volal jsem jim na infolinku a potvrdili, že přenos je v procesu.
22. června byl přenos ze strany Vodafone (tak mi to bylo řečeno) zrušen. Kdo jim dal hergot oprávnění to rušit?!?! Já jsem o nic takového nežádal.

Volal jsem na infolinku O2 a informoval je, že žádné rušení nechci. Slečna od O2 bude kontaktovat Vodafone a bude chtít vyjádření... No jsem zvědav...
Vaso00
Junior

Odeslat příspěvekod zivan 22. 6. 2011 10:26

Posli to rovnou i na podatelnu CTU
Motorola Edge 20; HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
zivan
Pokročilý

Odeslat příspěvekod cigisek 22. 6. 2011 10:48

Portace Vodafone(Odepis) -> O2
U O2 vygenerovan kod prenosu a pripravena SIM...

Volani od retence: Nejdrive mi rekli, ze cislo vubec neni 3 mesice aktivni (coz neni pravda, pouziva se denne, ale je pravda, ze pred 3 mesici se zmenil majitel). Pak ho nasli v nejakem "jinem" systemu. Premlouvacky odmitnuty.

Po volani od retence prisla tato SMS: "Litujeme, ale vasi zadost o prenos tel. cisla k jinemu operatorovi nemuzeme splnit. Cislo v objednavce nesouhlasi s cislem na vasem zak. uctu."

Cislo je jinak bez jakychkoli zavazku na tarif ci telefon, pouzivane cca 6 let.

Volal jsem na linku Vodafone, ze pry si musim vygenerovat novy kod prenosu, a ze s tim nemuzou nic udelat...

Stalo se nekomu neco podobnyho?? (u druheho cisla pod jinym uctem vse ok)
cigisek
Junior

Odeslat příspěvekod mobilman 22. 6. 2011 12:43

S Vodafonem je to často docela težký když přijde na přenos čísla, a to ať směrem k nim tak od nich, moje zkušenosti jsou v tomhle směru s Vodafonem bohaté a bohužel velmi negativní.
V případě že máš pocit že ti hází klacky pod nohy a nebyl důvod k zamítnutí přenosu pak pošli stížnost na ČTÚ. Sice se tím už nic nespraví a rychlejší bude udělat přenos znovu, nicméně ve správním řízení jim udělí ČTÜ pokutu a ve statistikách stížností, které se pak pravidelně zveřejňují, si toho pak snad někdo v managementu Vodafone někdy snad všimne.
mobilman
Junior

Odeslat příspěvekod Vaso00 22. 6. 2011 12:59

Vaso00 píše:Moje zkušenost s přechodem od Vodafone k O2.
2. června jsem domluvil přechod k O2.
8. června mi došly sim karty O2 s dočasným číslem.
14. června jsem volal Vodafone a nahlásil přenosová čísla. Snažil se něco nabízet, odmítnul jsem.
15. června mi O2 potvrdilo přenos
20. června mi O2 napsalo, že už mám jen dva dny, abych nahlásil u svého operátora přenos. Volal jsem jim na infolinku a potvrdili, že přenos je v procesu.
22. června byl přenos ze strany Vodafone (tak mi to bylo řečeno) zrušen. Kdo jim dal hergot oprávnění to rušit?!?! Já jsem o nic takového nežádal.

Volal jsem na infolinku O2 a informoval je, že žádné rušení nechci. Slečna od O2 bude kontaktovat Vodafone a bude chtít vyjádření... No jsem zvědav...

Tak pokračování. Přišla mi sms s novým 11-ti místným číslem. Volám do vodafone a chci vyjádření. Slečna na lince mi řekla, že přenos byl zastaven ze strany O2. Tak já už opravdu nevím :-D Už mi to připadá docela legrační. Už mě přešel i vztek. Asi jsem dosáhl duševní rovnováhy...
Ale teď vážně. Já nechci zase čekat, nechci. Pokud zjistím, že to dělá O2, tak jim asi pěkně poděkuji a poptám se i u T-mobile....sarkasmus....
Vaso00
Junior

Odeslat příspěvekod karel josef 22. 6. 2011 13:26

To nedělá O2. Vodafone se na to vymlouvá. Mě se stalo to samé. Když to konečně na potřetí vyšlo, resp. nevyšlo protože v den přenosu Vodafone normálně fungoval (aspoň jsem si to myslel), přišel ke mě kámoš, že se mi od rána nedá dovolat a že mám pořád hlasovou schránku (hlasovou schránku zásadně nepoužívám). Tak jsme do telefonu strčili kartu O2 (tu novou co měla být ten den přenesená) a zjistili jsme že ta O2 karta normálně funguje. Po rúzném zkoušení jsme zjistili že z T-mobilu a O2 se dovoláme na SIM kartu O2 a z Vodafonu na Vodafone. Volali jsme na Vodafone, že fungují obě SIM karty (Vodafone i O2) s jedním číslem a ať to konečně zruší. Tak oni že se na technici podívají. Kolem 17 hod to Vodafone konečně zrušil. K Vodafonu už nikdy!!!!!!
karel josef
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vpe 22. 6. 2011 20:09

Vaso00: SMSky nemaz, zkopiruj si je pres PC Suite napr. a vypublikuj v plnem zneni a casove ose :-)

Z toho cos napsal moudry nejsem. Ty lhuty jsou nejake divne. Mohlo to selhat jak u O2 tak u VF, pokud nezname presne texty SMS. Nejjednoduzsi je napsat na podatelna@ctu.cz a oni uz zjisti, jak to bylo.

Ad nefunkcni routovani: kdyz nebudete ..., tak muzete vydelat balik :-D Operatorovi hrozi 20M pokuta a rad se (pres reklamacni) dohodne, kdyz uvidi, ze vy vite co chcete a vite co mu hrozi :-D
vpe
Junior

Odeslat příspěvekod Neosan 23. 6. 2011 09:19

Můj převod Vf do O2:
8.6. - 6:00 - zaslána sms do Vf pro převod
- 9:00 - potvrzení VF i O2, že do 3 prac. dnů se dozvím další info a že převod byl schválen
14.6. - přišlo mi jak od Vf tak od O2 oznámení, že číslo bude přeneseno 23.6.
23.6. - číslo přeneseno k O2, stará karta nefunkční ...
... vše fungovalo jak mělo ..žádné podrazy ze strany Vf(jistě proto, že moc dobře, po zkušenostech se mnou, věděli, že si nedám nic líbit ..:-)))
... retenční se ani nepokusilo se ozvat, protože vědělo, že jsem byl na Vf vytočený tak, že by to nemělo smysl ... :-)))
Hezký den všem..:-)
Neosan
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Vaso00 23. 6. 2011 12:37

vpe píše:Vaso00: SMSky nemaz, zkopiruj si je pres PC Suite napr. a vypublikuj v plnem zneni a casove ose :-)

Z toho cos napsal moudry nejsem. Ty lhuty jsou nejake divne. Mohlo to selhat jak u O2 tak u VF, pokud nezname presne texty SMS. Nejjednoduzsi je napsat na podatelna@ctu.cz a oni uz zjisti, jak to bylo.

Ad nefunkcni routovani: kdyz nebudete ..., tak muzete vydelat balik :-D Operatorovi hrozi 20M pokuta a rad se (pres reklamacni) dohodne, kdyz uvidi, ze vy vite co chcete a vite co mu hrozi :-D

Tak jsem to teĎ 2 hodiny zkoušel spárovat PC s mobilem... a do zpráv jsem se nedostal ani prd.... nespároval semi ani přes Android manager... Nějaká rada? Pak zde rád hodím sms od operátora :)
Někdy sem hodím i stížnosti, jež jsem posílal jak na vodafone, tak O2, ale ty se týkaly jiných věcí :-)
Vaso00
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka