odposlech VIP klientů

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod SX-1 16. 1. 2006 12:23

Ahoj všichni mám takovou otázečku. Myslíte si ,že by se TMO snížil k tomu ,aby na žádost vedení organizace která patří mezi významné klienty povolila odposlech mobilních telefonů?:nenapadne
Nebo jsou napíchnuty telefony, které zaměstnavatel přiděluje jako služební? :x
Jedno z toho je pravda akorát nevím jestli stačí vyměnit SIM nebo celý aparát. :?:
SX-1
Junior

Odeslat příspěvekod M. 16. 1. 2006 12:37

Tak to by bylo drsne protizakonny. To si TM nemuze dovolit...
M.
Expert

Odeslat příspěvekod IcemanCZ 16. 1. 2006 12:39

Oni jsou nahravany veskere hovory a musi byt ulozene urcitou dobu ze zakona ne?
Thomas Alva Edison je chlap kvůli kterému musíme dělat na tři směny.
IcemanCZ
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod M. 16. 1. 2006 12:41

To jo, ale kdyby zaznamy predavali soukromym osobam, bez soudniho povoleni atd., tak by to byl mazec.
M.
Expert

Odeslat příspěvekod goob 16. 1. 2006 12:43

IcemanCZ: Hovory nehrávány nejsou (kde by to probůh skladovali???), ale musí vést záznamy o tom, kdo komu kdy volal, posílal SMS a to musí uchovávat zpětně po nějakou dobu.
goob B-]

ZÁKLADY PRAVOPISU: ne "já sem", ale "já jsem". Ne "standart", ale "standard". Ne "hold", ale "holt". Ne "ženy, mobily, ryby, atd. byli", ale "byly". Nebo jste tak neschopní, že neumíte pár jednoduchých pravidel...?
goob
Pokročilý

Odeslat příspěvekod bulvounek 16. 1. 2006 12:55

Záznamy o hovorech(nikoli obsah hovorů) se uchovávají asi 2-3 měsíce kvůli případným reklamacím,totéž platí pro SMS,data,...

Dost pochybuji o tom že,by se to nahrávalo,tohle kdyby se prokázalo že,je pravda,to by byla aféra jako prase.
Více ze života,méně z peněz.
Nokia C2-01_ODORIK
LG L90_BLESKmobile
Alcatel OT302 Siemens C35i Siemens MT50 Siemens M55 Nokia 6131 Nokia C2-01
bulvounek
Junior

Odeslat příspěvekod iwigirl 16. 1. 2006 13:02

prvnich 100(?) znaku ze vsech sms + hovory jsou zaznamenavany a uchovavany pry kdesi ve Finsku (z velice duveryhodneho zdroje). Dela to T-mobile, nevim jak Eurotel, Oskar ne.
iwigirl
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod goob 16. 1. 2006 13:27

iwigirl: To si z Tebe asi někdo pěkně vystřelil.. Ono kapacitně zvládnout ukládat každodenní objem SMS a hovorů potřebuje dost velkou kapacitu a také nevím, po čem by to do Finska (proč zrovna do Finska?) přenášeli. To by byly denně možná stovky GB dat. Nehledě na to, že by to nemuselo být zákonné. A další věc, proč by T-M platil nemalé peníze za něco, co nemusí a z čeho nemá žádný užitek.
goob B-]

ZÁKLADY PRAVOPISU: ne "já sem", ale "já jsem". Ne "standart", ale "standard". Ne "hold", ale "holt". Ne "ženy, mobily, ryby, atd. byli", ale "byly". Nebo jste tak neschopní, že neumíte pár jednoduchých pravidel...?
goob
Pokročilý

Odeslat příspěvekod M. 16. 1. 2006 13:34

Ja nekde cetl, ze komunkace znamych a dulezitych lidi je archivovana...
M.
Expert

Odeslat příspěvekod Pavlek 16. 1. 2006 13:35

teda lidi nevim, ale odposlouchávání čísel je možné pouze na základě povolení soudce. i když zaměstnavatel požádá o odposlech tak má hold smůlu. zaznamenávají se jen hovory a SMS, MMS, ... ale to pouze data kdy byla odeslána (zavoláno), kam a popřípadě jak bylo spojení dlouhé. jinak taky nevim proč by se to zasílalo zrovna do Finska ... to je nějaká pěkná kachna!
Pavlek
Junior

Odeslat příspěvekod Pavlek 16. 1. 2006 13:36

M. píše:Ja nekde cetl, ze komunkace znamych a dulezitych lidi je archivovana...

ikdyž je někdo známej tak to není žádný oprávnění dotyčného odposlouchávat!
Pavlek
Junior

Odeslat příspěvekod goob 16. 1. 2006 13:41

M: Chudák takový Gott a Vondráčková :--))) Myslím, že si z Tebe někdo pěkně vystřelil, stejně tak jako z iwgirl :-)
goob B-]

goob
Pokročilý

Odeslat příspěvekod M. 16. 1. 2006 13:48

to Pavlek: vsak ja nemluvim o odposlechu

to goob: Ty jsi nikdy neslysel o pripadech, kdy kamarad z telekomunikacni firmy dal kamaradovi vypis vsech SMS jeho neverne manzelky?
Naposledy upravil M. dne 16. 1. 2006 13:55, celkově upraveno 1
M.
Expert

Odeslat příspěvekod Pavlek 16. 1. 2006 13:53

M. píše:to Pavelek: vsak ja nemluvim o odposlechu

to goob: Ty jsi nikdy neslysel o pripadech, kdy kamarad z telekomunikacni firmy dal kamaradovi vypis vsech SMS jeho neverne manzelky?

1. prosímtě dej pozor na můj nick ... taky Tvůj nekomolím
2. vytisknul? nebo jak myslíš dal?
Pavlek
Junior

Odeslat příspěvekod M. 16. 1. 2006 13:56

Omlouvam se, upsal jsem se.
Jo, vytiskl mu to.
M.
Expert

Další stránka